Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7362 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 20:48

letfenixa jo, já se na tu družinu chci zeptat. Jíst smí až ve tři, a to proto, že děti, které tam jsou do pěti a snědly by si svačinu o půl druhé by ve čtyři měly hlad - tak mi bylo řečeno, na to už jsem se ptala. A když v září vychovatelky nastiňovaly program družiny, tak jasně že říkaly, že se chodí ven. Ale v reálu byli venku tak možná 2x na školním hřišti, kde je dle dcery stejně "nuda" - je to plocha na míčové hry, žádné herní prvky. Míč nedostali.

S tím pohybem je to fakt strašný, furt se mluví o tom, že se děti nehýbou, a pak toto. 

Offline Mohučanka
7362 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 20:50

letfenixa u nás je ranní družina od 6:30, ale smí se tam přijít jen do 7:20, pak už nepřijímají

Offline Marika
49 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 20:51
Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 20:52

Mohučanka to zní teda fakt smutně. Nemohli by si ty děti, co tam jsou do pěti přinést ty svačiny dvě:) Tady v okolí družiny ven chodí hodně, ještě minulý týden jsem je určitě viděla, některá hřiště se o té půl druhé zaplní a o půl třetí vyprázdní. Ale samozřejmě nevím, jestli úplně všechny školy chodí každý den.

Offline letfenixa
10861 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 21:15

Mohučanka akože, strašné,  čo píšeš. Fakt strašné. Ale na vine je vedenie. To o tejto situácii vie. 

Tak aj u nás cca 7,20-7,25 sa poberajú z rannej družiny do tried,  prvý stupeň môže ísť do budovy školy aj pred 7,30, druhý až od 7,39, vtedy začínajú dozory na chodbách.

My sme naozaj bežná štátna škola, 2.najväčšia v meste,  veľa žiakov, ale celé je to len o ľuďoch. Napr Lukaskova triedna je výborná k deťom. Ku kolegom nie, ale ako učiteľka je výborná. Jeho vychovávateľka je u nás 2.rok, skvelé mladé dievča, vždy usmiate. Teraz idú v druzine robiť krabice do projektu "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok." Minule som ho našla, ako s ňou hrá pexeso. 

Zástupkyňa pre 1.stupeň veľa vecí preorganizovala a stále sa snaží o vylepšenia. 

Absolútne si neviem predstaviť,  že by sa riešilo, kedy bude jesť dieťa v druzine

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 21:20

Potrefenáhusa zítra sice nejsme v Praze, ale z tohodle by byla nadšená! Bereme a rádi vymníme za Lindex tuniku  Mám nějaké nasyslené 110 a  asi s nima neuspěju...

Offline dzizisketa
8946 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 21:28

A co vaše vzdělávací instituce, budou v pondělí stávkovat? Naše školka jo

Offline Zuzuli
3760 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 21:32

dzizisketa nase nastesti ne. Nejak nevim, jak bychom to my rodice s plnym uvazek bez jakohokoliv hlidani meli dat dohromady. Staci, ze se musime vykryvat na nemoci a doktory. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 21:37

dzizisketa naše ne. Vyvěsila papír, že s důvody souhlasí, ale váží si rodičů a nestávkují. Místní školky moc nestávkují, školy ano.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 21:38

letfenixa vždycky je to o lidech Vaše družina zní dobře.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 22:33
Reakce na letfenixa:

Kan nás pán školník konci 14,30.

​No ten se má. Náš končil hodně podle potřeby, kolikrát jsem s ním byla domluvená, že přivezu pokojovky až večer. V zimním čase teda končil dříve, protože odklízel sníh před školou brzy ráno, ale jindy nám otvírala školu uklízečka a školník došel později. 

Offline Emerald
2679 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 22:34

Lamicka Dcera zacala tampony pouzivat skoro okamzite, necelych 13 ji bylo, nebala bych se toho. 

Online Lamicka
14171 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 22:45

Emerald díky, zítra to s ní proberu. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 22:59

Lamicka Trochu mi to otevřelo traumatko. Pokud bude ochotna poslouchat (já bych asi nebyla), zkus ji instruovat, ze se muže stát tohle Panenská blána. Omlouvám se, lepší odkaz teď narychlo nemuzu najít, snad je jasne o co jde. U me ten zážitek (stalo se mi to samotné doma, bolest srovnatelná s lehčí kontrakcí, panika, stud, děs) dost zbrzdilo start sexuálního života, neměla sem se komu svěřit a nakonec se to muselo řešit zákrokem. Vůbec netvrdím, ze je to časté, ale stát se to muže, v te době jsem o tom nikdy neslysela a popravdě jsem si minimálně dva roky připadala "vadná". 

Offline Potrefenáhusa
38814 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 23:15
Reakce na dzizisketa:

A co vaše vzdělávací instituce, budou v pondělí stávkovat? Naše školka jo

​naše školka taky jo 

Offline Mohučanka
7362 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 23:15

letfenixa jasně, že je to o lidech. O řediteli vím svoje. A taky jsem byla už předem dost špatná z toho, že dceru na tuhle školu "musím" dát. Nejdůležitější ale je, že mají opravdu výbornou paní učitelku. Vychovatelky jsou jiná kapitola, valila jsem oči, když dcera přišla s tím, že jim v družině říkali, že když nebudou "hodní", tak dostanou černý puntík a když jich nasbírají pět, tak si do školy zavolají rodiče a z družiny je vyloučí. Dcera byla ve stresu, protože dostala zrovna černý puntík za "povídání" stálo mě to dost vysvětlování a nakonec jsem se tomu vysmála, jak mi to celé přišlo absurdní.

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 23:44

Zina já dočitam milion stran zpátky, už je řeč asi jinde, ale bicí nebo skákací hrad do interiéru mě totálně rozsekaly, směju se jak blázen až jsem se rozkašlala tak, že se asi udusim

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 24. listopadu 2023 00:06

Lamicka ty snuggs bych vzala určitě, ale mám i kalhotky z M&S a tu savou vrstvu mají podobnou, nijak silnou, jsou pohodlné. Snuggs mám nekolikery různé tencel a lyocel, nylon aj., ty z MS mám bavlněné, přijdou mi fajn všechny.

Snuggs mají nenápadnou nepropustnou taštičku, látkovou na zip. Tu bych přidala, ať může mít s sebou do školy jedny náhradní na výměnu, kdyby bylo třeba. 

Offline letfenixa
10861 příspěvků moje polička 24. listopadu 2023 08:11

Kan tak u nás sú zas upratovačky od 12 do 20. Školník 6,30-14,30.

Offline JankaM
3099 příspěvků moje polička 24. listopadu 2023 08:17

Družina u nás pouští děti po o, v jednu a pak od tří do pěti po půlhodinách. Já tomu rozumím, družiny jsou po třídách, je jedna paní vychovatelka na družinu a není v jejích silách být současně v družině a jít s dítětem odemykat šatnu a vyhlížet ke vchodu rodiče. Taky v tom čase mají školní kroužky. Ven chodí na školní hřiště, mají tam lezení, míče a další krámy, myslím že netrpí. A vevnitř mají hračky, hry, koberec, můžou tvořit, kreskit atd. Svačí asi o půl třetí. Pokud je třeba výjimečně vyzvednout v tom čase, tak lze, ale ne pravidelně. Jedná se tedy o velkou sídlištní školu. Dcera měla družinu ráda, protože tam měli velký dům pro koníky Filly