Mrknina mamadodeste.cz, jsou tam doporučené knihy podle věku, třeba tam bude něco, co ještě nemají. Stsrší je holčička nebo kluk?
Vše o těhotenství a dětech
Karja to hodny dite jsi asi chytla ode me, nedavno jsem si ho tu chvalila:) on vlastne ani vcera nijak moc nezlobil, proste tam jen byl, neco chtel, pak zas nechtel, hodiny letely a ja jak jsem ted fakt vycerpana, tak me rozcilovalo, ze si nemam kdy sednout. A i kdybych mela kdy, nemela bych kam
Rodice mi ted hodne pomahaji, privedou syna ze skolky, takze mi odpada vyzvedavani a jedu rovnou domu. Odvracena strana je, ze to tam syn stihne vsechno rozkramarit, je tam desny chaos a kdyz si sednes na gauc, zapichne se ti lego mezi pulky..
paktofonika Já nejvíc ocenim, když se mě dárce zeptá, co by se aktuálně hodilo. Pokud to musí být překvapeni, tak bych brala nějakou jistotu, co se neztratí. Pro kluka (klidně i toho malého) auto, lego. Pro holku nevím co aktuálně frčí z takových těch malých zvířátek, proste nejaky kus do sbírky. Pokud to má bejt nějaká dražší sofistikovanejsi hračka, tak bych se bála, ze to už budou mít.
A pokud nevadí praktickej dárek, tak pro mladšího se určitě neztratí pliny, pro staršího třeba hezkej zupanek nebo osuska.
paktofonika starsimu by se mohly libit tetovacky od Djeco nebo nejake tvoreni od nich, maji plno veci se samolepkama. Ja ted objevila Ababu a asi pro rocniho synovce objednam neco tam. Maji nadherne veci. Vloni mel synovec radost z personalizovane knizky od nakladatelstvi Modry slon.
Sweet Potato Jezismarja,zacinam byt za ten nakupni vozicek co pritahla fakt vdecna! Zadnou verejnou pradelnu s velkokapacitni prackou, o ktere se pise ve vedlejsim vlakne tu nemame, bych ho musela vyprat snad na valse.....
si udelas vylet do Prahy!![]()
Zarinya já ani nevim, jestli v Praze jsou. Někdy v r. 2006 jsem hlídala skoro půl roku malý francouzský dítě a oni bydleli na sídlišti na Lhotce, kde nebyla pračka, a museli prádlo vozit do centra, protože jim místní prádelna řekla, že osobní prádlo neperou!
Takovej ten laundromat jsem asi ještě v praze neviděla, ale je pravda, že po tom nekoukám, určitě už nějaký samoobslužný prádelny budou. Tu megapračku jsme kdysi fascinovaně pozorovali ve Francii.
Potrefenáhusa aha.ja myslela,ze v Praze jsou kdyz to zminovala Garfie
u nas je jich opravdu hodne a je to prakticka vec.V Recku to taky nemaji a stve me to.
tam je jen jedna,ale ne samoobsluzna.to neni dobry na hodne osobni veci.![]()
Zarinya určitě už budou. Jen já po tom nekoukám
Potrefenáhusa jeden laundromat byl na Dejvice proti nádraží a druhý je na Korunní, hned nad Mirakem. Ještě cca před 2 lety.
Zarinya technická.:pradelny znám jen z amerických filmu. To se objednává na pračku na určitý čas, třeba na tu velkou, nebo prostě zkusíš, jestli je zrovna volno, nebo je vždycky nějaká pračka volná?
Dadoo vetsinou byva velka jen jedna a tak deset malych.tam neni problem vzdycky je nejaka volna.Ne neobjednava se,ale kdyz dopere a ten clovek tam neni muzes to jeho pradlo vyndat.
Dadoo Zkoušíš jestli je volná :-) a vždycky je, aspoň tady u nás, kde ještě není moc tradice prát mimo byt...Potrefenáhusa Zarinya Já je nepoužívám (jen občas na potah ze sedačky) a jen tak z hlavy v Olomouci vystřelím dvě, jedna je u VŠ kolejí a jedna na sídlišti, obě hned vedle kavárny, takže super kombinace :-) takže v Praze už určitě nebude nouze.
Tyhlety veřejný prádelny jsou ale blbý v tom, že člověk vždycky musí někam dojít... mně by se líbila prádelna v domě. U zřítelnice ji maj, s nějakejma super turbo mašinama, takže to, co doma trvá tři hodiny, je v prádelně za hoďku, člověk si sotva stihne vypít kafe. A dojde tam v bačkůrkách a klidně i v županu
Tchánovi bydleli v baráku někdy z padesátejch let a prádelnu tam měli (s předpotopním zařízením teda), v novějších barákách už nejsou, škoda.
Dadoo ještě je teď nově na Plzeňský, u "modrý" pošty... a koukala jsem, že je tam furt docela plno, to bych nevěřila...
ja teda ve verejne pradelne prala jenom v kempu (ale meli tam prumyslove masiny) sice jsem to tahala ven po hodce, ale dobre vyprane to tedy nebylo (jako na opocene trika a pyzama super, ale doma bych tak mit vyprano nechtela).
barbucha ja ji mam dve minuty od baraku a v zupanu bych nesla ani v baraku.![]()
continuitytady perou dobre,ale chodit tam furt a nemit doma pracku bych nechtela.
vetsinou co tam vidam jsou jen chlapi co asi bydli samy,delnici,lidi v kratkodobych pronajmech....
barbucha ja ji mam dve minuty od baraku a v zupanu bych nesla ani v baraku.
Posero.
No my hezký lidi si to prostě můžem dovolit! ![]()
barbucha Jo, to si vždycky vzpomenu na Přátele, jak Ross randil s Rachel u nich v prádelně, protože u něj v domě cosi.....tak nevím, jestli je zvykem mít ji v Americe v každém domě/ulici?
Jinak v Japonsku jsem sice pračku doma měla, ale prádelen tam bylo taky dost, docela věřím, že si někdo do toho malého bytu žádnou dávat nechce...
My jsme meli na koleji pradelnu a bylo to super, misto susicky si mohl clovek vybrat susici mistnost, kde to hrozne profukovalo a za chvilku bylo suche. By se mi domu hodila ta susici mistnost spis:-D
Garfie já jsem kdysi na blozích respektu četla ráda Lenku Rubenstein a ta tam psala, že třeba v NY není zvykem mít v bytě pračku vůbec, nejsou tam na to uzpusobené rozvody, bejvá to snad i domácíma zakázaný a že pokud si to pamatuju, tak ani tam na těch pračkách, co se prodávaj, nemaj možnost nastavení vyšších teplot.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY