Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Sweet Potato
40675 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 18:05
Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 18:06

Gatita mam petileteho, moc neposloucha, ale z knihovny ma uspech: Dobrodruzstvi pana Kolecka, Jak se Martinek ztratil, Dedecku, vypravej od Spacka, Stuclinka a zachumlanek, Fanfrlinek, Martinkovy pohadky, Grufalo, Pohadkovy svet Fr.Nepila, Tatinek se vyplati. 

Lichozrouti. To by me nenapadlo, ale kdyz jsme cetli starsi, tak poslouchal. 

Offline Sweet Potato
40675 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 18:09

Gatita  Ještě u nás v tomhle věku frčel

https://www.databazeknih.cz/knihy/kralik-fiala-104869

Ale ty hledáš asi něco realistického?

Online brrr
12408 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 18:14

Gatita Příběhy o Tappim:

Pavouka Čendu

Ještě mrknu do knihovničky.

Online brrr
12408 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 18:22

Jdu si postěžovat. Jak jste jistě pochopili, naši chlapečci nejsou chlapečci, ale regulérní péra z gauče. Mladší teď začal chodit do skautu a po třech schůzkách hrozí, že ho vyrazí. Osobně si myslím, že problém je v tom, že jejich družinu vede maminka, která má dvě superhodné holčičky, hrozně se těší, jak tam budou vyrábět spoustu věcí, mluví ve zdrobnělinách, atd. V "družince" jsou holčičky, čtyři chlapečci, kteří jsou vyhlášení svou tichostí a "hodností" v celé obci, no a pak dva draci (z toho jeden náš). Vidím šílený rozdíl oporti staršímu, který je taky jak urvaný z řetězu, ale družinu vedou nějací teenageři, kteří ty malé draky nosi hlavou dolů, válejí se po sobě, koulujou se a nějaké skautské věci do nich dostávají jen tak bokem. Ale absolutně to funguje, starší skaut miluje. Mladší se hrozně těšil a teď tohle. Bude se snažit nadhodit, jestli by nevznikla nějaké družina "uličníků" (pár jich je i v druhé družině mrňat), problém je, že nejsou lidi. Ty družiny benjaminků obě vedou maminky. Já se z toho zjevím!

To jen takový povzdech bokem.

Offline Garfie
28659 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 18:23

Gatita Já myslím, že ve čtyřech letech to ještě úplně současné být nemusí, Martínkova čítanka, Honzíkova cesta, ty Děti z Bullerbynu moje děti milují + všechny Lindgrenové pro tento věk-Lotta z rošťácké uličky, Madynka, Emilovy skopičiny. 

Z těch současných mě napadá Kosprd a Telecí, Puntíkáři, taky byla hezká Anička a její kamarádky-pokud ti nevadí, že je to primárně pro holky, syna to ale bavilo a nejvíc to asi odpovídá tvojí představě "party", jinak je to všechno spíš o dvou kamarádech....Teď vychází takové edice "První čtení" nebo "Druhé čtení", prodává to Albatros, to je asi to, co si představuješ. 

Offline Pinot Noir
30092 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 18:23

paktofonika Zrovna mi přišla pro syna jídelní sada, třeba by se něco takového líbilo:

Offline Garfie
28659 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 18:28

Gatita  jo a z dobrého retra Trnkova Zahrada, tu můj syn miloval!! 

Offline Garfie
28659 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 18:33

brrr Upřímně lituju, to je fakt naprd situace. A nešel by nějak nastrčit k tomu staršímu? Oni přece nejsou nějak extra od sebe věkem, ne? A když jsme u klučičích knih, nenapadá tě něco, co by si četl druhák sám? Čtení ho baví, přečetl už asi pět knížek, včetně Malého prince, ale vyžaduje větší písmena a zatím ho trochu děsí delší knihy....a teda ještě, když už tě tu mám, nějaké zážitky nebo dojmy od tatínka? Nechci ho tím otravovat

Online brrr
12408 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 18:49

Gatita Garfie Kosprd a Telecí! Jak jsem mohla zapomenout, to jsme četli asi milionkrát, akorát jsem místo punčocháčů četla štrample a místo kalhotek gaťky, aby to pochopili

Online brrr
12408 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 18:51

Garfie Hele, taťka se Ti chystal napsat. Vím jistě, že byli nadšení z Jokohamy, kterou si jim doporučila.

Ad skaut, on starší chodí do družiny, kde je jen on se spolužákem a pak pár dětí z vyššího stupně. Mladší je prvňák, neumí psát, nic, to by nebylo úplně ok (a starší brácha by to asi nepřežil :-)

Na knížky jdu mrknout do knihovničky.

Offline Garfie
28659 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 18:53

brrr Tak super, to jsem ráda :-)

Jinak to teda asi budeš muset přežít, ještě že tam má aspoň jednoho parťáka!

Offline dzizisketa
9043 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 19:04

paktofonika

PPro to miminko by mohly jít dešťové korálky od Djeca. Je to chrastítko, dělají ho ve dvou velikostech, mají ho na e-shopu Agatin svět. Já koupila ro menší neteři, když se narodila, a dost si s ním hraje. A Rosťa dneska na návštěvě objevil to větší a nemohl se od něho odtrhnout, musím mu ho taky pořídit. 

Offline Garfie
28659 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 19:06

Sweet Potato Děkuju! Už přečetl Josífkův pekelný týden, ani jsem nevěděla, že je pokračování! 

Online brrr
12408 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 19:08

Garfie Tak oni jsou na vyhazov oba :-)

Mrkla jsem do knihovničky. Takové ty Poseroutky, Kluby tygrů, azd. asi znáte. Ale krátké texty, větší písmenka a kluky to baví (už je i druhý díl):

Nebo komiks?

Všeobecně komiksy čte M. rád., jsem zvědavá, jaký bude mít úspěch tenhle (dneska dorazil)

Offline continuity
43727 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 19:09

Garfie u nas mely u holek velky uspech detektivky od Pospisilove. Radilek - skolni strasidlo, to ma velka pismena, starsi to chytlo moc, prave jak je to dost napinave bavilo ji to cist dal. Myslim, ze klidne i pro kluka.

Offline Garfie
28659 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 19:32

continuity Děkuju, on je v pohodě, líbil se mu i Motýlí klub  co jsem četla starší. Na Pospíšilovou jsem úplně zapomněla, přitom jsem ji stahovala v Japonsku do čtečky!! 

Offline rasaNori
8889 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 19:46

brrr zabavte mi nekdo kartu, nebo se pujdu past brzo

Offline Gatita
8717 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 20:08

brrr Garfie diky moc (i ostatnim) za tipy.

Kosprd vypada dobre. Jsou mraky peknych knizek, ale hledam prave neco jednoducheho, realistickeho, s detskymi hrdiny - nejaka kazdodenni dobrodruzstvi. Martinkova citanka je porad ok, mne se libi porad, ale hledam uz neco noveho, soudobejsiho. Dost u nas driv jela Ema naopak a Ema u doktora, ale na to uz je syn velky (a to je uz taky dekadami proverena klasika).