Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 05. listopadu 2019 12:13

Potrefenáhusa objednaji si ho pred odpolednim vyucovanim. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 05. listopadu 2019 14:23

barbucha ok, potom všetko v poriadku :) Inak k týmnechtom, moja mama si potrpí na nalakované a upravené, ja mám vždy na krátko ostrihané a bez laku, tu občas ani dobrý príklad nepomôže! :D (ale ja som v tomto dosť skúpa aj na kozmetiku, na deň používam maximálne špirálu, tieň na obočie a rúž/lesk).

Offline tzaziki
1161 příspěvků moje polička 05. listopadu 2019 14:28

Docitam to az ted, driv nebyl cas.

Mlada by mela chodit 2x tydne na atletiku, ale v posledni dobe to suli(ryma, zima ci dest-jeste do minuleho tydne trenovali venku, bolest hlavy, kotniku......) Atletiku si vybrala a nam se libilo, ze je to vsehochut (beh, skoky, hazeni, vrhani....), ale uz neni v pripravce, ktera byla vic hraci. Ted uz je to jakoby priprava na zavody a ona tu vykonnost, sikovnost, urputnost, cilevedomost nema. Mozna proto ji to i nebavi, ze nevidi pozitivni vysledky.

Od leta se nam lehce zakulatila, zatim to neni nic tragickeho, ale vzhledem ke genetice se bojim, ze bude hur. Navic je pekne mlsna a jede ji spis klasicka ceska kuchyne. Sice ji odlehcuji, ale stejne.

Hledam nejakou knihu, kde by bylo napsano o zdravi, potrebe pohybu, zdravem stravovani apod. Ale aby to bylo pro malou holku, treba by ji to pak seplo.

Rodinne poznamky k postave v rozpuku si pamatuji a dodneska citim, jak neprijemne to bylo. Snad se historie nebude opakovat. 

Spolecne sportovani me taky napadlo, ale nejak si to nedovedu predstavit. Pokousela jsem se ji naucit skakat pres svihadlo, hazet micem skolku, pinkat tenis, ale ona ma svou hlavu svoje teorie a svoje postupy. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 05. listopadu 2019 14:33
Reakce na Pinot Noir:

Je vůbec možné v případě více dětí zabránit tomu, aby to nejmenší spolklo nějaké předměty? Viki se začal obracet na břicho a všelijak pohybovat a když vidím, jak ten starší pořád něco vysypává a pohazuje (o různých ulomených zrcátkách a kolech od autíček, o kterých jsem dávno ztratila přehled, ani nemluvím!), polévá mě horko. U jednoho to bylo v pohodě, ale teď?!

Pinot Noir nas se to naucil ozuzlavat a vyplivavat. Zdesena jsem byla jen ve chvili, kdy mel v puse narvanou nabijecku k tabletu zapojenou do zasuvky. Pak jsem dohledala jsem na emiminu, ze neprobiji. Otcove to testovali na sobe. Jeden otec dokonce psal, ze po opakovanem olizovani nabijecky jim zrezla, takze to jako hracku nedoporucuje. 

Offline Karja
44980 příspěvků moje polička 05. listopadu 2019 14:34

tzaziki No a jak travite vikendy jako rodina? Nebo treba co s nima tatik dela? Ono se vam pripadne prenastaveni bude hodit, jeste mate jednoho kusa...Ale chapu, neteri je skoro 10 a uz muze rict, ze se ji nekam s rodicema/jednim rodicem nekam nechce a je to vyrizeny, taky je pohodlnejsi typ.....

Offline Karja
44980 příspěvků moje polička 05. listopadu 2019 14:36

Pinot Noir Ja nevim no, taky jsem nad tim nedavno premyslela....jako hlavne se nejak utesuji, neplati treba pravidlo, ze kdyz se to dostane dovnitr, tak se to dostane I ven? Asi ne co...

Offline Garfie
28659 příspěvků moje polička 05. listopadu 2019 14:42

tzaziki Já se teda budu opakovat, ale nějaký kroužek, kam by chodila pravidelně ven v partě? Asi nebude moc sportovec, tak něco takového s přidanou hodnotou-orientační běh třeba? Možná nějaký kolektivní sport, házenou nebo tak něco, moje neteř třeba byla sportovní typ, skončila na FTK, ale z atletiky ji sestra musela stáhnout, nevyhovoval jí individuální sport, chce prostě kopat za tým

A co pes, se kterým by musela chodit na dlouhé procházky?

Offline 711990
18331 příspěvků moje polička 05. listopadu 2019 14:44

Karja treba s predmetama v nose to rozhodne neplati:D

Offline Sweet Potato
40675 příspěvků moje polička 05. listopadu 2019 14:47

tzaziki A co nějaké tancování?

Kolik jí je?

@garfie Pes neeee!

Offline tzaziki
1161 příspěvků moje polička 05. listopadu 2019 14:50

Karja Snazime se jezdit na vylety jako rodina. Podle pocasi bud vystavy apod. kdyz je lip tak vychazky, kratsi pesi vylety, hriste, zoo.  Moc nepestujeme herny. Letos jsme udelali zahradu a snazili se byt tam (madame nejradeji s knihou v houpaci siti). Tatulda ji premlouva na kolo. Ale on je problem i v tom, ze je nesikovna. Mozna jsme hyperprotektivni, ale kdykoli jsme ji pustili cokoli delat samostatne, tak to nedopadlo dobre. Hodinu jezdila s manzelem na kole. Ten si pak sednul, ze si jako overil, ze kolo ovlada a ona behem 30vterin nabourala. To same na lyzich.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 05. listopadu 2019 14:53

tzaziki a Sokol jste nezkouseli? Mame intelektualku, ktera ma sice rada sport a pohyb, ale nema rada soutezeni a vykonnost. Sokol netlaci na vykon, hrozne ji to tam bavi. Nebo nejaky tanec?

Offline tzaziki
1161 příspěvků moje polička 05. listopadu 2019 14:54

Garfie Uvazovala jsem o skautu, ze by byla v prirode a chodila na vylety, ale z toho neni nadsen manzel a Aida taky nebyla naklonena.

Offline Potrefenáhusa
39087 příspěvků moje polička 05. listopadu 2019 14:55

tzaziki co mu vadí na skautu? Skaut je boží!

Offline tzaziki
1161 příspěvků moje polička 05. listopadu 2019 14:55

Sweet Potato Tancovani zkousela, koordinace ruka noha vazne a rytmus nema....po mamince

Offline tzaziki
1161 příspěvků moje polička 05. listopadu 2019 14:58

Potrefenáhusa Povazuje to za stadecko s podivnymi pravidly a je radne zmasirovan medii ohledne zneuzivani v podobnych institucich

Offline Sweet Potato
40675 příspěvků moje polička 05. listopadu 2019 14:58

tzaziki Jako že ji nechtěli nebo ji to otrávilo? Nějaké kroužky v DDM třeba, tam se nejede na výkon?

ono čím starší bude, tím hůř bude s něčím začínat.

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 05. listopadu 2019 14:59

tzaziki Sweet Potato Taky mě napadlo nějaký tancování, kdyby ji to bavilo. Zvlášť jestli ji moc nebere nějaký soutěžení. Ale kdyžtak asi spíš ten kroužek napřed omrknout, někde se jede dost soutěžně, někde spíš pro radost (a někde se to kombinuje). 

Anebo mě napadlo třeba něco typu dramaťák, sice tam nebude tolik pohybu, jako u nějaký vyloženě sportovní aktivity, ale zase tam asi taky nebudou jenom sedět jako pecky a jenom číst. 

A kamarádky dcera asi od pěti chodí do kroužku malejch dobrovolnejch hasičů a je nadšená a její rodiče taky. Ale ono teda u všech takovejchhle kroužků a aktivit hrozně záleží, kdo to vede a jak.

edit: uff, sorry, píšu děsně pomalu...

Offline Garfie
28659 příspěvků moje polička 05. listopadu 2019 15:00

tzaziki Tak nějaký přírodovědný kroužek, kde se jezdí na pravidelné výpravy, když skaut ne....Jinak to je fakt těžké, podle mě by se měla nadchnout pro něco s nějakou kamarádkou, ať ji to tam baví...a ti pokemoni, co tady už někdo navrhoval?

Ještě mě teda napadlo, když jí nejde tanec (taky mám takovou doma), co nějaké bojové umění? To se holkám překvapivě často líbí!! 

Offline tzaziki
1161 příspěvků moje polička 05. listopadu 2019 15:00

Lamicka Sokol ani nevim zda tu funguje, diky za pripomenuti. Kouknu

Offline Potrefenáhusa
39087 příspěvků moje polička 05. listopadu 2019 15:03

Garfie pokemoni ne, to si nemyslim, že je dobrý pro děti, jen ať ty haranti taky někdy ten mobil pustěj z ruky a navrch potřebuješ jednak data, jednak signál a jednak spíš velký město a taky by musel asi někdo chodit s ní, ne? 

a tzaziki nenapsala, kolik jí je, já myslela tak cca 2.-3. třída