Garfie Mam pocit, ze to holcicky kolem maji hodne podobne. Navic se vzdycky nadchne, je natesena a pak postupne zajem opadava. Zase je pravda, ze trvame na sportovnim krouzku a dochozeni daneho roku ci kurzu. Ale ona sama neumi vlastne rict co by chtela zkusit a co delat.
Vše o těhotenství a dětech
Potrefenáhusa Dceri je 9let
tzaziki mně na to přijde teda celkem malá, aby si řekla, já teda v tomhle věku taky nevěděla a do kroužků mě honili doma, ty vopravdický zájmy to byly až pozdějc
a nějakou spoluholčičku nemá, že by někam chodily spolu?
tzaziki Možná bych se fakt tolik neupínala na sport, protože pohyb, a hledala obecně aktivitu, něco, co ji chytí. Ten dramaťák, co tu zmiňovali, mi přijde zajímavý. Nebo nakonec i klub deskových her, výtvarka... - cokoli nového s novými lidmi ji může nějak nastartovat.
A taky z toho může sama vyrůst. Já byla to samé v bledě modrém, akorát u nás doma nikdo nebyl sportovec, tak mé sklony k sezení nad knížkama nikoho netrápily.
tzaziki Hmm,to je tezky, tak aktivni asi jste tak akorat. Ja to vidim tady na vsi,polovina holcicek proste od 4 do 6 lita na navsi, vyjma dnu kdy ma krouzky a zbytek jsem nikdy nevidela, to je proste povaha a jine zajmy no;-(
tzaziki nevím kde bydlíte, co se týká sportovních možností, ale co se podívat po něčem neobvyklém, co by bylo extra, kdyby se tomu věnovala? Tady ty okrajový sporty mají výhodu i v tom, že tam není taková konkurence,takže není těžký být v tom aspoň trochu dobrý. Sestřenice ve věku kolem 10 let furt nevěděla co, u ničeho nevydržela, nic jí nebavilo a tak jí strýc víceméně z hecu přihlásil do holčičího hokeje a i když ona v té době bruslila podél manitelu, tak ji vzali, protože měli málo hráček a ona se do toho nakonec zažrala, protože se z toho nicneumění zlepšovala a hlavně si připadla něčím vyjímečná a zůstala u toho až do vysoké.
Pinot Noir Ja nevim no, taky jsem nad tim nedavno premyslela....jako hlavne se nejak utesuji, neplati treba pravidlo, ze kdyz se to dostane dovnitr, tak se to dostane I ven? Asi ne co...
Většinou asi jo, ale co třeba vdechnutí? A o tom, co udělají fazole v nose, jsem tu myslím psala (já si to samozřejmě nepamatuju, ale celá rodina má z toho dodnes prdel).
tzaziki no to je jasné, že nevie. Odkiaľ by aj mohla vedieť.
V tom veku to u nás zachraňovalo behanie s inými deťmi po vonku, ale na to musia byť tie iné deti, no. Nie je v okolí domu nejaká partia deciek?
tzaziki kdyz budu usuzovat podle sebe (taky ctenarka, ktere vubec nesel zadny sport), tak bavit ji bude jen to, co ji pujde nebo kam bude chodit s nejlepsi kamaradkou. Ja jsem chtela taky navrhnout ten tanec, nejaky spis pro radost, nez ty skupiny, co obrazi kazdy vikend soutez. Nebo nejaky neobvykly sport zni taky dobre, lukostrelba, takove ty kameny na lede, co si ted nevzpomenu, jak se jmenuje. Nebo co treba kone, to holky milujou,ne? Pes mi prijde taky dobry tip. A nebo, pokud mate dobry vztah co neco spolu, nejake klasicke "zenske" salove cviceni?
tzaziki Sairon no mne tiež napadlo, že keď ju nebavia bežné pohybové aktivity, možno by zabralo niečo z neobvyklých? Tie bojové umenia, ako spomenula Garfie alebo čo lezecká stena? Neviem teda, aké máte možnosti v mieste bydliska. Inak ona je fakt dobrá aj obyčajná chôdza, proste do obchodu, ku kamarátke, všade pešo
A taky z toho může sama vyrůst. Já byla to samé v bledě modrém, akorát u nás doma nikdo nebyl sportovec, tak mé sklony k sezení nad knížkama nikoho netrápily.
No to jsem přesně psala, na mě jdou úplně osypky z toho, ze by mi rodiče predhazovali kroužky :/ Fakt nevím, jestli je nutný tohle pěstovat, já tu kroužkovou kulturu moc nechapu. Podle mě staci, když je aktivní rodina jako celek + samozřejmě cokoli, o co má dítě zájem a je v možnostech.
U nás se jezdilo na vodu, na hory, chodilo do lesa ... ale na kroužek nikdo nechodil.
tzaziki ja som asi podobny typ ako tvoja dcera, nebavil by ma ziadny sport kde treba driet a trenovat (som netrpezliva a trochen leniva, no
) bavilo by ma skor nieco kde sa hybe len tak pre radosť a nikomu nevadi, ze to robim blbo ![]()
Ako sa tu spomina ten sokol (u nas to sice nie je tak to neviem dobre posudit) tak to vyzera ako nieco, co by ma aj bavilo. Len asi tu kamaratku by k tomu bolo treba. Samu ma tiez nebavi nikam takto chodit, potrebujem motivacne partaka. Tak mozno zistit comu sa venuju jej kamaratky pripadne ukecat nejaku aby chodili spolu?
MP Meri a na hudebni nastroj ses ucila sama nebo az v dospelosti?
Karja kamarátkin syn zjedol sponku, von sa dostala bez problémov, našťastie...syn maximálne tak pojedol ihličie ešte ako krpec, von sa tiež dostalo. Ale neviem, či to je útecha.
tzaziki hm, ja som ako dieťa bola silnejšia, knihomoľka, triedna bifľoška a nenávidela som šport. Po vonku som lietala len ako malá, možno do tých 10tich? Ak by ma v tomto veku rodičia nútili do športu, asi by to nepomohlo. Ja by som najskôr skúsila upraviťtrošku stravu - ale všetkým doma, nielen jej - ak sa to teda dá. Nekupovať domov veľmi sladkosti, čipsy a tieto veci. Pokiaľ je strava v poriadku, nie je možné,že sa zaobľuje v rámci puberty? A inak, mňa ako absolútneho nešportovca šport začal baviť až na vysokej škola, začala som behať, cvičiť vo fitku, robiť crossfit - ale sama. Na strednej som chodila do jazdeckého klubu, kde sme ako členovia muselinajprv odmakať veci okolo stajne a až následne chodiť jazdiť (každý mal prideleného svojho koňa), spätne mi dochádza, že som tam bola 3 dni v pracovnom týdžni a celý víkend, minimálne som teda 5x v týždni kydala hnoj, rozvážala seno, odjazdila niekoľko hodín týždenne na koni, denne sme tam ako decká museli spoločne nachodiť niekoľko km a vôbec mi to ako športovanie neprišlo a pritom som tam musela spáliť kvantá energie. A bavilo ma to ako nešportovca úplne neskutočne.
Ak je ešte vo veku, ekdy rada podniká spoločné aktivity, možno by som skúsila nenáročnú turistiku, cyklistiku alebo bežky spoločne s dcérou, aby nemala pocit, že proste za hodinu musí niečo odmakať ale kľudne z toho urobiť celodenný výlet s mamou alebo celou rodinou a na konci výletu jej kľudne dopriať niečo dobré, veď to predsa vybehala :)
DrowRanger ked to zje, a prejde to pazerakom, tak to uz vacsinou prejde. Velky problem, az smrtelny, su baterky, magnety a vdychnute drobne veci.
continuity uff, to znie strašne. Syn si do úst nestrká takmer nič, raz za čas v pieskovisku má deň, kedy ochutnáva piesok (vždy potom reve a zazerá na mňa, ako keby som ja za to mohla, že to je :D ).
DrowRanger dieta do troch rokov zje podla statistik pol kilo piesku. Potvrdzujem: Moje mladsie nezjedlo nic a starsie kilo.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY