Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Garfie
28659 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 13:12

Potrefenáhusa Jo, to už jsem tady nebo ještě na MP s někým myslím probírala, to je i v Japonsku, pračka je tam na studenou vodu, normálně jsem si tam dolévala horkou sama!! 

Offline Potrefenáhusa
39087 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 13:14

Garfie mně někdo, kdo tam taky delší dobu pobejval, říkal, že v Japonsku jsou všichni trochu cítit zatuchlinou, protože bejvá vlhko a prádlo špatně schne 

Offline Garfie
28659 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 13:20

Potrefenáhusa Tak toho jsem si nevšimla, ale já bydlela na severu :-) Fakt je, že když jsem chvíli bydlela v Tokyu, asi 400km jižněji, byl problém usušit ručníky a to jsem tam byla po období dešťů, musely schnout venku, naštěstí jsem bydlela vysoko na střeše, kde dost foukalo. Někde ještě víc na jihu to fakt může být problém, tomu věřím. Pamatuju si, jaká úleva byla na Kubě, když jsem spala u paní, co měla sušičku a po deset dnech jsem se tak dostala k nezatuchlému ručníku!!! 

Offline barbucha blogger
36200 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 13:21
Reakce na Karja:

My jsme meli na koleji pradelnu a bylo to super, misto susicky si mohl clovek vybrat susici mistnost, kde to hrozne profukovalo a za chvilku bylo suche. By se mi domu hodila ta susici mistnost spis:-D

​Jsou i sušící skříně, super do školek a škol, jak jsou haranti furt venku i v plískanicích... dobrý na křusky anžto se tam nemelou jak v sušičce... a než jdou domů, maj to suchý. I doma by se nějaká užila, zvlášť pro dětný lidi.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 13:31

Garfie 

V bytových domech jsou tam prádelny běžné. Jestli si dobře pamatuju, pralo se za nějaký drobák. Akorát na těch jejich pračkách pro mě byla většinou záhada hlavolamu, jak to nastavit.

Offline Karja
44980 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 13:34

barbucha Hmm, to jsem nikdy neslysela o tom. Jo to je uzitecny, pac susicka by se mela pouzivat jen na vyprave veci ne na mokre/vlhke a prece jen se to trochu nici....

Offline Potrefenáhusa
39087 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 13:42
Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 13:53

Potrefenáhusa jdu obejmout pracku :)

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 13:59

Potrefenáhusa Vtipny je, ze Amici jsou nestastni z evropskych pracek, protoze jim prijdou maly a zbytecne slozity a prej jim nejde dobre prat bily pradlo 

Ty levnejsi modely bejvaji fakt hrozny, hlavne kdyz jsou to ty s tim snekem, to nesnasim. Ted se teda trochu rozmahaji hogo fogo pracky ala evropskej styl, rozumej s prednim plnenim. Velikostne teda tak dvakrat vetsi, ale bez topidla...kdyz chces s topidlem, tak jedine Miele za odpovidajici penize a jeste je mensi, coz je u vetsiny Americanu velky no-no. Doma si to teda muzes trochu zkorigovat tim, na kolik si nastavis kotel, ale ve verejny pradelne je teplota spis orientacni udaj.

V New Yorku proste potrebujou evropsky pracky, ty by se jim do vetsiny apartmanu vesly!

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 15:50

dynda Knihy by boli fajn, akurát ja neviem čo doma majú a co nie. Je to vzdialená rodina preto by som rada aspoň drobnosť keď už nič. Obaja sú to chlapci

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 15:55

MP Meri Ten župan je dobrý tip. Len čo viem, že im kúpia ostatný na Vianoce tak hračiek budú mať pol bytu. Lamicka minulý rok som kupovala od Djeco magnetické zvieratká, ale úspech mali hračky tipu nákladné auto... 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 16:05
Reakce na Lamicka:

Potrefenáhusa jdu obejmout pracku :)

​fakt ze jo......to je strasny,bych se zblaznila.

Ja i trpim v recku,protoze nase pracka jeste neni mozna a pracka svagrove je ehm no nevim jak to napsattaky mi prijde,ze si teploty dela jak se ji zlibi,a nekdy nevyzdimetakze sebou taham plno hader a peru jen v nejvyssi nouzi v ruce.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 16:05

paktofonika 

Ono dost pravděpodobně dojde i na ta zvířátka, jen třeba později. Ta auta jsou holt oblíbená. U nás v těch 3 letech je dobrý dárek doplněk k vláčkodráze (most, tunel, přejezd, vlak s jeřábem, vagón na auta...).Nějaké speciální vozítko (vysokozdvižný vozík, mix, pásový dopravník...) a tam je celkem jedno, kolik to stálo nebo co je to za značku, hlavní je ta extra funkce. Taky svítící semafor se těší oblibě. U menšího bych možná koukla po nějaké montessori hračce, to moc lidi nemívají.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 16:12

paktofonika 

A z oblečení má dítě ( opakovanou) radost, když jsou na tom obrázky - auta, bagry, autobusy, vlaky, traktory, dinosauři... Traktorové ponožky míval Lindex. 

Offline Garfie
28659 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 16:18

paktofonika Jestli to jsou kluci, tak takové ty tvořivé hračky, zvlášť v tomto věku, moc úspěch nemají. Ale různá auta vždycky, i když chápu, že se ti nechce kupovat další v pořadí. Možná pak nějakou garáž? Super úspěch u syna měla "parkovací garáž", taková spirála, po které sjíždí autíčka. A u čtyřletého jsem jednou totálně, ale fakt totálně zabodovala dětským příborem, nedal ho z ruky celou oslavu, nenechal si ho umýt a dokonce s ním i spal . Jo a víš co je super? Takoví lozící brouci, hexbug nanobrouci. 

Offline Karja
44980 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 16:19

dynda Jo, to je fakt, ze jsem jeden cas kupovala synovcum tricka s tim, co meli radi a fakt byli stastny. Plus jsem jim asi ke triletym narozeninam koupila takovy ten vyukovy plakat kazdemu, jak se pouzivaji ve skole, jeden dostal ryby a druhy plazi. Jsou tam dost realne obrazky a vypada to dobre I v pokojicku, neni to takovy infantilni nebo jak to.rict;-)

Offline Gatita
8717 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 17:15

Potrebovala bych poradit knihu. Idealne neco jako Deti z Bullerbynu, ale ze soucasnosti.proste kratke pribehy o detech, treba i jako Martinkova citanka, ale míň retro. vzdycky, kdyz jdu do knihkupectvi, tak jsem uchvacena, ale nakonec nejsem schopna vybrat. Syn moc neni na zviratka ani na klasicke pohadky. Obcas ctem nejake blbosti o autech (kahoun, prvni cteni), ale chtelo by to uz neco vic jako ty deti z bullerbynu.  

Treba žluťásek by mohl vedet?

Offline Sweet Potato
40675 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 17:49

Gatita Kolik mu je?

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 17:56

paktofonika auta jsou totiz nejlepsi! Ja se vzdycky divila, proc maji vsichni doma milion auticek a pak se nam narodil kluk.

a drevene koleje? Nas je miluje, kupujeme dalsi a dalsi... moc hezke ted maji Vlacky Maxim. nebo drevena kulickova draha.

Detsky pribor je taky dobry napad. U nas bodovalo i pohadkove nadobi od Thun. 

Offline Gatita
8717 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 17:57

Sweet Potato

Zapomnela jsem napsat - jsou mu 4.