Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dzizisketa
9043 příspěvků moje polička 07. listopadu 2019 23:01

Pinot Noir

TTak to už bych spíš počkala, jak si bude hrát, až se bude plazit. Rosťa by třeba v ohradce asi chvíli vydržel, ale většinu času prostě proplazí po bytě. Včera ráno jsem ho našla v předsíni, jak si dává pauzu s hlavičkou oprenou o mužovu kecku. 

Offline Pinot Noir
30092 příspěvků moje polička 07. listopadu 2019 23:13

dzizisketa Ríša se třeba neplazil vůbec, šel rovnou na kolena, pěkně dlouho jen tak péroval a rozlezl se asi v osmi měsících. Ale tenhle vypadá, že se hodlá fakt plazit co nejdřív, jen aby mohl za tím bráchou. Mám dojem, že ten sourozenec je fakt silný motor. A tudíž bude jeho hra nejspíš spočívat v pronásledování staršího a jeho vozidel, z nichž pořád něco odpadává

Offline žluťásek
8888 příspěvků moje polička 07. listopadu 2019 23:15

Pinot Noir počkej měsíc dva a pořídíte ohrádku pro Ríšu. Tak to dopadlo u jedněch známých, starší se do ohrádky schovával s legem před miminem, aby měl klid

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 07:54

Včera boli u nás svokrovci, to bolo síce fajn, ale dosť ma zarazilo správanie sa svokry, ktorej vadilo,že syn chodil za mnou do inej izby (rád sa tam chodí schovávať a hrať) kýmsom vešala prádlo a nasiluho odo mňa brala preč. To isté,keď syn za mnou v obývačke prišiela chcel sa hrať so mnou, radšej mu otvorila vchodové dvere a pustila hona chodbu, len aby nebol pri mne . Najprv som si myslela, že sa mi to len zdá ale večer sám od seba o tom začal muž, že nechápe, čo tej jeho mame bolo, že kým som bola doma, správala sa ako odtrhnutá z reťaze (odnášanie dieťaťa do inej miestnosti, vyplakávanie keď odišiel za niečím čo ho zaujalo, nútenie iných hračiek len aby sa nehral so mnou) keď som odišla,ukľudnila sa a prestala s tým. Chudák svokor sa k synovi ani vôbec nedostal...Inokedy takéto tedencie nemala, netuším, čo sa včera stalo

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 08:04

Pinot Noir asi bude dost záležet na povaze, kamarádka dávala chlapečka do ohradky od nějakých 3 měsíců a dneska má 20m a stále si v ohradce hraje 2xdenne cca hodinu. Ale on má rád stereotypy a nemá sourozence za kterým by chtěl ven 

Offline Garfie
28659 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 08:06

žluťásek  Zrovna něco takového jsem chtěla napsat!!! Ohrádka se vždycky hodí, jen nevím jestli pro mimino

Offline Pinot Noir
30092 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 08:13
Reakce na žluťásek:

Pinot Noir počkej měsíc dva a pořídíte ohrádku pro Ríšu. Tak to dopadlo u jedněch známých, starší se do ohrádky schovával s legem před miminem, aby měl klid

​Tak to znamená, že účel to plní!

Offline continuity
43727 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 08:16

Dnes se deti ve skoke foti, akorat nam to nechteli rikat predem, protoze se ucitelce nelibi, jak chodi  na foceni nacancani. Takze mladsi je jak hastros, neco na sebe navlikla sama a ja ji nechtela rikat, ze to je blbe ucesana je taky dost narychlo. 

Petikilo v kanalu.

Offline tenzie
302 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 08:23

Garfie my do ohradky davali psa, aby si odpocal :) chtel tam dobrovolne. Az ted bude druhy dite, tak uvidime, kdo tam skonci...

Offline Garfie
28659 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 08:27

continuity tak to je dobrý teda....je to aspoň společná fotka? Na to by náhodou jednou mohla mít dobrou vzpomínku....Nebo takový ty portréty "pro babičky"? 

Offline rasaNori
8889 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 08:38

Dcera dostala ohradku v nejakych 4 mesicich kdyz jsem zrusila dole postylku. Mela tehdy i obdobi kdy fakt blbe spala a ja dole v ohradce nechala matraci a brali jsme ji na stridacku dolu v noci kdy ona si hrala a my na te matraci pospavali. Boze to uz jsem taky vytesnila z pametitenzie corina si lehala zasadne tak ze se navalila na ty sprusle a byla vzdycky desne ublizena kdyz ji bara tahala za chlupy:D hlavne ze obyvakokuchyn ma dokupy tak 50 m2... 

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 08:38

continuity Je zvláštní, ze vám učitelka o focení neřekla předem, to mi nepřijde fér treba proto, aby někdo nechyběl, když si udělá volný pátek.

ale brala bych to s nadhledem a nepovažovala to za vyhozené peníze. Bude to vtipný :)

Offline Pinot Noir
30092 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 08:39
Reakce na continuity:

Dnes se deti ve skoke foti, akorat nam to nechteli rikat predem, protoze se ucitelce nelibi, jak chodi  na foceni nacancani. 

​Cože? Divná paní.

Offline Gatita
8717 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 08:45

continuity detem to bude sluset i tak. Nebo je mozna navlecou do nejakych oblecku - to se stalo nam, kdyz syna fotili v jeslich. Na fotkach ma uplne cizi obleceniDodnes nevim, jestli to byl umelecky zamer, nebo to bylo tim, ze jsem zapomnela, ze se bude fotit, a vyslala ho tam v teplacich...

Offline continuity
43727 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 08:50

Garfie ne, takovy to vanocni foceni.

Tulipe Jsem fakt nastvana, nahastrosenych fotek ma cela rodina plny fotak. Toto jsou ty fotky, co prijdou s kalendarem a davaji se babickam na pamatku.

Pinot Noir asi celoskolni rozhodnuti, nic nerikala ani jedna.

Offline žluťásek
8888 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 09:05

continuity tak když budou hnusný, nepřebereš je a necháte holky vyfotit jinde. Asi bych taky byla naštvaná, ale já mám takhle taky jedny fotky ze školky v zástěrce.

Tehdy nás maminka dovedla už načančané na focení a dostala jsem pokyn se ráno nepřevlíkat. V průběhu dopoledne přijel fotograf, učitelka zavelela děti prevlect, všechny děti si vzaly šatičky a košile, já svlíkla šatičky a vzala zástěrku asi taky selhala trochu učitelka, ale mám moc vtipný fotky už třicet let

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 09:11

Nedávno jsme se tu bavily o nočním kojení a odstavu, ke kterému se pořád odhodlávám betsey . Psala jsem, že nám funguje postupné natahování intervalu a že jsme na prvním nočním krmení cca ve 3. No a cca před třemi týdny dítě najednou vzhůru v půl dvanáctý, uspat se za boha nenechal a jakože kojit. Tak jsem se zabejčila a řekla si oukej, tak dneska je ten den. Ta první noc byla strašná. Uspávala jsem ho dvě hodiny, vždycky usnul, já padla po postele a on během dvou tří minut vzhůru. Ale cca ve dvě jsme oba odpadli vyčerpáním a pak spal až do 7, kdy jsem normálně nakojila. Druhá noc už byla o dost lepší, sice byl vzhůru asi 7 krát, ale stačilo jen obejmout, podat dudlík a spal dál.  No, pak do toho vlezla změna času, rýma a docela silná reakce na očkování ... ale vydržela jsem to a zachovala už jen kojení večer a ráno a postupně se to stabilizovalo.

No jo! Jenže ono se to stabilizovalo tak, že to děcko se v noci budí pořád dál! Když jsem slýchala všechny ty moudra typu "od 3. měsíce spí dítě celou noc", "až dáš kaši, tak ti bude spát celou noc", "od 6. měsíce bude spát celou noc", od 8. a tak dále, tak jsem nad tím vždycky jen mávla rukou, protože jsem tušila, že náš nebude ten případ. Ale jedno se vždycky opakovalo - "no ale až ho přestaneš v noci kojit, tak se přestane budit stoprocentně". A já byla tak blbáááá a nepoučitelná, že zrovna tomuhle jsem z nějakýho důvodu věřila! A ono zase prd a jsem přesně tam, kde jsem bejt nechtěla! Nejvíc bolej ty zmařený naděje, každý ráno se budim (haha) z něcho mezi komatem a polospánkem tak nasraná a vytočená, že to ze mě vyprchává až do poledne. Dneska jsme si se sambem střihli slušný ranní poštekání a to jsme se viděli asi 5 minut.

Nic, dík za prostor na odkládání

Offline Pinot Noir
30092 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 09:17

MP Meri Neuklidním tě, náš se budí párkrát za noc pořád, a to mu budou za týden tři

Offline Garfie
28659 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 09:18

continuity Tak to je mazec teda....speciální to vánoční...ale tak možná je fakt oblečou do nějakýho kostýmu, taky jsem to už viděla. Ale jinak teda já po zkušenostech už nikdy ty školní portrétové fotky fotit nenechávám, jenom právě ty společný fota třídy, ať mají děcka památku. Jinak to bývá vesměs tragédie.

Offline continuity
43727 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 09:21

Garfie no neprevlecou, to nedelaji. Taky jsem se rozhodla, ze to bude posledni skolni vanocni fotka. 

žluťásek neprebrat nemuzu, to je u nas velka revolta.