Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 10:33

MP Meri 

Že se děti v noci nebudí je blbost. To už se snad ví všude, že první část noci se spíš prospí, v druhé části noci následuje pravidelné buzení, kdy ale je normální, že člověk během chvilky usne sám. Tak je asi zásadní, kdy a jak se naučí to "usne sám". Já mám tu kliku, že se mi obě děti během prvních měsíců upravily na noční spaní samy, ono to taky asi bude něčím daný do vínku. Vydrž, nic jiného už stejně nezbývá. Spíte nějak blízko sebe? Ať tak nebo tak, zkusila bych to změnit, jestli to nepomůže.

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 10:35
Reakce na Potrefenáhusa:

Sweet Potato je nějaká rozmazlená, my měli ve školní jídelně leda hliníkový vidličky a nože s plastovou rukojetí, kde si člověk mohl přečíst, kolik mu je 

Na to už jsem dávno zapomněla, jak jsem se vytahovali, komu je víc...

Offline continuity
43727 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 10:36

MP Meri potlapkavam, je to hrozne.

Ale opravdu se ditko musi naucit usinat samo. Jinudy cesta nevede. Podle mne se budi i ty nase, akorat si to resi sami. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 11:01

dynda Mám přiraženou dětskou postýlku bez bočnice k naší posteli. Tkže to střídáme tak nějak podle potřeby. Večer ho uspím a přeložím do jeho. Pak v noci jak kdy, někdy se mi podaří ho uspoat a odložit zase k němu, někdy ni ho nechám u sebe ... někdy se odplazí/nebo naopak připlazí sám ... nepřijde mi, že by to mělo úplně vliv :(

Offline viktorka_od splavu
49477 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 11:04

Sweet Potato jsou, potvrzuju. moje maminka si nedavno koupila nove pribory a ja ji rekla presne to samy

Offline žluťásek
8888 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 11:05

Pinot Noir počmárané jeho tělo už vůbec neřeším, umyju až večer ve sprše,často se to smyje až po několika dnech. Dnes ráno si z každého koutku úst namaloval oranžovou čáru skoro k uchu. Vypadá, jako by měl roztrženou pusu. Jsem nemocná, tak ven dopoledne nejdem, jinak bych asi vyměkla a aspoň obličej umyla

Máme puštěné déčko a už vím, odkud vzal výraz hopskat. To je skoro už do toho jazykového vlákna. (nějaký taneční pořad pro děti) 

Offline Garfie
28659 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 11:22

Sweet Potato Tak konečně jsem v něčem dopředu, tohle už jsem doma slyšela... (moje dcera je strašná konzerva, ta opláče jakoukoli změnu, včetně jídelního stolu, ehm...půlku dětství strávila pláčem, že chce abychom se vzali, když se stalo, otázala se naštvaně proč to jako děláme!)

Offline Garfie
28659 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 11:25
Reakce na Mohučanka:

Na to už jsem dávno zapomněla, jak jsem se vytahovali, komu je víc...

ježiš my taky-a nevzpomněla jsem si na to ani po tom, co to napsala Potrefenáhusa , myslela jsem napřed, že to měli nějak rozdělné podle ročníků třeba, uf, už úplně blbnu!!! 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 11:37

MP Meri

My jsme v nějakém okamžiku začali pozorovat, že syna v noci rušíme, jak chodíme spát, možná i jak se vrtíme, prostě nastal čas vypakovat ho do jeho pokoje, akorát on už fakt spal většinou do rána.

Offline Sweet Potato
40675 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 11:38

Garfie Máme sdílenou dceru?

viktorka_od splavu

Offline Garfie
28659 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 11:43

Sweet Potato No někdy mi to tak přijde, nebo mám doma klon!!

Offline Sweet Potato
40675 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 11:53

Garfie Hele, ale s tou svatbou jsi mi připomněla moji mámu, která roky hučela, kdy se konečně vezmeme, žijeme na hromádce... A když jsme ji pozvali na svatbu, spustila lament, že se s ní o ničem neporadim.

Offline continuity
43727 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 12:06
Offline Garfie
28659 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 12:23

Sweet Potato  jo, to je ze života!!! My to naštěstí uspořádali tak rychle a zběsile, že nikdo moc neměl čas přemýšlet, natož se vyjadřovat! 

Offline Sweet Potato
40675 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 12:58

Garfie No my ji právě z bezpečnostních důvodů postavili až před hotovou věc. (Jojo, chci vidět jednou sebe)

Offline 711990
18331 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 13:02

Mohučanka ja tomu nerozumim! Co ste s tema priborama delali?

Offline Karja
44980 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 13:05

MP Meri Neter se budila tak do 2,5 let a zustavala fakt dlouho bdela, moc nezalezelo, zda spi sama, s rodicem nebo s brachou. Nejmin se budila s tatou, ale to jsme pricitali I tomu, ze hodne vzbuzeni on nepostrehne, ze spi tvrde...No pak ji to nejak preslo, ale tesne pred nastupem do skolky, segra jeste resila, zda nema byt o rok doma dyl, ze dite nespi, nemluvi, nechodi pravidelne na zachod,je fixocvany na mamu a najednou se behem dvou mesicu uplne sama od sebe opravila a do skolky nastoupila jen nemluvici;-). Tak nevim, to vlastne neni moc pozitivni zprava, ze.....no zkousej dal ruzny moznosti no! 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 13:20

MP Meri no však toho sa aj ja bojím, že skončením to neprestane, ale bude to ešte horšie! Ja ako som to tu vtedy písala, tak hneď v tú noc začala spať super (asi to tu čítala a bála sa, že ju odstrihnem od pŕs :-). Čiže sa zobudila tak tri krát, za päť minút som ju nakojila a obidve sme v momente spali ďalej. To jej vydržalo asi desať dní, kým jej nezačali liezť stoličky. To sme mali niekoľko šialených nocí, keď už som myslela, že zabuchnem za sebou dvere a idem spať do auta, no a teraz zasa pohoda. Túto noc dokonca vydržala spať od polnoci až do pol štvrtej do rána v kuse. Ja sa vlastne bojím prestať kojiť, že sa bude budiť tak či tak, akurát ju budem uspávať päťkrát dlhšie.

Ale každopádne, minimálne tú tvoju taktiku, že vynechám prvé nočné kojenie, chcem učiniť, akurát, že prvýkrát sa budí keď ja mám ten najtvrdší spánok a ja úplne rozospatá a dezorientovaná som rada, že jej môžem to prso strčiť a za pár minút ísť znova spať

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 13:32

MP Meri a inak teda viem, že ako píše continuity , každé dieťa sa budí v noci, že vraj je to až 7 krát za noc, ako prechádzajú z jednej fázy spánku do druhej (a vlastne aj dospelí), no a tie, ktoré prespia celú noc, proste len vedia znova samé zaspať. Nie je sa čomu čudovať, že to moje dieťa nevie, keďže to ešte nikdy nerobilo. Od narodenia som išla v móde, že ju musím uspávať, no prosto som si uplietla na seba bič. Mám taký blbý pocit, že na tú moju by už asi zabrala jedine metóda "nechať vyplakať", ale to je pre mňa neprípustné. No skúsim ešte teda to odsúvanie kojenia podľa teba, lebo fakt by mi stačilo, aby spala v kuse päť hodín, a som zmierená s tým, že ešte tak rok budem kojiť :-)

Offline Garfie
28659 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 13:40

711990 No ty příbory měly v sobě vyrytý takový miniaturní čísílka, dvojciferný jakoby třeba kód nějaký slitiny-ale každý bylo jiný...tak jsme je četli a kdo měl jaký číslo, tolik mu "bylo let".