Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18331 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 13:46

Garfie jotaaak:D

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 13:56

711990 No prostě děsně intelektuální zábava

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 14:06

betsey 

Je to přesně, jak píšeš, syn i dcera se v noci budí. Syna někdy slyšíme z jeho pokoje vzlyknout, nebo něco řekne, chvíli počkáme, co bude, a pak je najednou ráno = všichni jsme zas hezky usnuli. Miminko slyším v noci, jak se vrtí, vydá pár zvuků, dokonce si párkrát hodí nožičky do vzduchu, ale nerozbrečí se a opět, najednou je ráno. Dcera teda, když se v noci vzbudí tak, že pláče a dojde na kojení, tak u něj málokdy usne, čeká nějakou další zábavu, bývá to minimálně na hodinu, nic moc.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 14:10
Reakce na dynda:

MP Meri

My jsme v nějakém okamžiku začali pozorovat, že syna v noci rušíme, jak chodíme spát, možná i jak se vrtíme, prostě nastal čas vypakovat ho do jeho pokoje, akorát on už fakt spal většinou do rána.

​My ho bohužel nemáme kam vyexpedovat, takže ...

Nic no, zkusím ještě třeba ... vlastně už mě asi nic nenapadá, tak asi fakt jen přežít #

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 14:14

Pinot Noir kdybys videla potetovane ruce naseho syna na petilete prohlidce. Mne to vubec nedoslo, kdyz jsem to uvidela, malem jsem se propadla. Nastesti ma nase pani doktorka smysl pro humor. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 14:24

MP Meri 

Špunty do uší a přes to sluchátka.

Nebo fakt ho nechat pár dní a nocí s tátou, ale to by asi byl i konec kojení ve dne, což asi nechceš.

Offline tina
6334 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 14:24

Kdybyste některá chtěla na Vánoce potěšit nejen své děti, tak jeden hezký projekt zde:

https://www.krabiceodbot.cz/

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 14:30

betsey No však já to sem píšu jenom proto, ze doufám, ze to tu malej čte a chytí se za nos  jinak držím palce s tím natahovanim intervalu, nám to fakt fungovalo, ta fáze, kdy se budil až ve dvě ve tři byla dost dlouhá. Tak třeba se k tomu ještě vrátí. 

Me fakt točí, ze nevím, co chce. Takový to dudlik ne, pití ne, chovat ne, nosit ne ... no to mám pak už chuť ho regulérně zadusit polstarem. Mimochodem jsem taky migrenik a nedostatek spanku je jeden z mých hlavních spoustecu. Plus robrecet se vzteky ve 4 ráno tomu taky nepomáhá  Přitom přes den dítě za odměnu, fakt, samy řídí, samy jedou prostě. Vůbec nechapu, ze ty noci nejsme schopný nějak důstojně zvládnout. 

Ještě jsem premyslela o nějaké takové te světelné projekci, ze by ho to třeba ukolebalo? Ale nevím, nemáte někdo zkušenost, jestli si na to zvykne roční dítě? Nebo je na to už moc starej?

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 14:34
Reakce na dynda:

MP Meri 

Špunty do uší a přes to sluchátka.

Nebo fakt ho nechat pár dní a nocí s tátou, ale to by asi byl i konec kojení ve dne, což asi nechceš.

​Proč myslis, ze by to byl konec kojení i ve dne? Aha už čtu, ze par dni a noci, no to bohužel nehrozí, tatínka vídáme jen několik hodin týdně. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 14:34

MP Meri 

V roce ho to bude bavit. My máme nějaký reklamní hodiny, co umí promítat hvězdy a je to už dlouho oblíbená hračka, na uspání teda nefunguje, ale to nám zas celkem dobře fungovaly ukolébavky z chůvičky. Co zkusit nějaký ty Bachovy kapky?

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 14:38

MP Meri 

Jestli je to kojení pro dítě tak dobrá zábava, že mu kvůli němu stojí za to v noci vstávat... Tady je fakt každá rada drahá. On se spánek i může zlepšit v souvislosti s větší pohybovou aktivitou, což vám zrovna nastupuje, tak snad.

Offline žluťásek
8888 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 14:44

MP Meri když jsem chtela postupně utnout kojeni v noci, začala jsem nejdřív při uspávání během kojení potichounku broukat pořád dokola stejnou ukolibavku. Pak stačilo v noci začít broukat, pritulit si ho a usnul i bez kojení. Ale byl to běh na dlouhou trať, chystala jsem ho na to docela dlouho a můj byl už o hodně starsi, tak to šlo si nějak vyvetlit, že mlíčko bude až ráno, až bude sluníčko.

Až hodně po druhém roce začal v noci docela hezky spát. Teď se to zas trochu pokazilo a víc se budí, ale nejsem moc důsledná a ani mě to nějak zvlášť neotravuje, tak ho nechávám být

Offline Pinot Noir
30092 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 14:49
Reakce na 711990:

Mohučanka ja tomu nerozumim! Co ste s tema priborama delali?

​Dík, že ses zeptala ;)

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 14:53

MP Meri tak ho zkus koupat v ty medunce....

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 14:54

dynda To jsou homeopatika? Na to moc nevěřím. Ale pripomnelo mi to, ze bych mohla vyzkoušet nějakou aromaterapii a bylinky, na to naopak věřím velmi. 

Hele ale ono to tím kojením asi nebude, on se mi po prsou nesape, to až třeba ráno nebo přes den (to on si zase už umí říct a já nemám problém říct ne). On i bez kojení většinou usne snadno (většinou!), ale pak je zase za chvíli vzhuru.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 14:59
Reakce na Zarinya:

MP Meri tak ho zkus koupat v ty medunce....

​V medunce ho koupu od dvou měsíců, na tu už je asi imunní  ale pravda ne kazdej den, zkusím vypozorovat, jestli je to po ni třeba lepší.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 15:01

MP Meri tak on z toho jde i caj,ale to se neodvazuju pro mimco doporucovat.....

betsey slibila,ze se zepta u doktorky

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 15:02

MP Meri 

Jsou to květové esence, míchají se podle problému, je toho plný internet, omrkni to. Lidi si to chválí.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 15:27

MP Meri akho zakaždým,keď sa zobudí uspávaš ty,tak nevie prejsť z fázy ľahšieho spánku do tej fázy spánku hlbšieho (myslím,že to tu niekto hore už písal) z tohodôvodu,že k opätovnému zaspatiu potrebuje teba. Ja som mala tiež syna na to naučeného tak, som pri kojení začala používať mojkáča - pár dní som ho všade ťahala so synom a dávala mu ho na hranie, potom keď sa už s ním hral, tak som mu ho dávala pri kojení/prebaľovaní obliekaní do pyžamaa samozrejme na noc, nakoniec mojkáča dostáva už len keď ho chystám na spanie - má ho výslovne spojeného so spánkom a únavou a vlastne mu nahradil mňa - v noci keď sa zobudí, tak si ho nahmatá, niečo pohundre a spí ďalej. Ale trvalo to dlhšie a musela som ho naučiť zaspávať samého v postieľke - čiže nesmel zaspať a ani zadriemať na mne,ale až v postieľke s mojkáčom. A inak u nás sa spánok vždy zhoršuje so zubami/ochorením a keď sa syn učil chodiť,tak to bolo veľmi zle. A tiež teda ešte stále ak mal cez deň príliš veľa podnetov (alebo príliš "šialených" podnetov), tak sa mu kvôli tomu sníva a budí sa s plačom, vtedy sám zaspať nevie.

Offline dzizisketa
9043 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 16:18

To umí kamarádčin chlapeček, už od narození. Začne mžourat, ona ho položí buď do kočáru nebo postýlky a on ve třech čtvrtinách okamžitě usne, max. s ním v tom kočárku minutu dvě popojíždí. A v noci spí od desíti do půl šesté, pak si dá snídani a spí dál. To jí fakt závidím. Ale zase kdyby Rosťa uměl i tohle, byl by pak nechutně dokonalý a už bych s ním neměla fakt žádné starosti.