Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 21. listopadu 2019 15:09
Reakce na bram:

tv venecek je bozi, ten se nahodou dost povedl. Ten ramecek je teda trochu k zamysleni :))

​To jsem si hned vzpomněla, jak si mě jednou volala učitelka do školy. Prý jestli nemá chlapec nějaký problém, že na výtvarce maluje porád jen černou. Problém synáček měl ten, že se mu někde vysypaly vodovky a neobtěžoval se to řešit. Jediná barva, která mu tam zůstala, byla černá. Ale ocenila jsem starostlivost učitelky o duše svých svěřenců.

Online Zuzuli
3888 příspěvků moje polička 21. listopadu 2019 15:12

slniecko Ja si nechala delat rovnatka az jako dospela, ted uz by mi je snad meli sundat, mela jsem nevyrostly druhy spicak v celisti, ktery se musel posunout dolu mezi ostatni zuby.

Pokud se dobre vzpominam, tak za plan lecby jsem platila 800, za zamecky a drat pri nasazeni cca 9000, drat mi nekolikrat menili, platila jsem ho myslim trikrat, bylo to okolo 600 za jeden, a pak jednou za dva mesice platim 200 za vymenu gumicek. Jeste me teda ceka aparat na noc po sundani na zafixovani, pry taky okolo 4000. Se spicakem jsem byla poprve na zubni chirurgii ve fakultce, neplatila jsem nic, podruhe, po roce a pul, protoze se nechtel pohnout, jsem byla u soukromeho zubniho chirurga bez smlouvy s pojistovnou a i s kontrolami to stalo asi 5000.

5000 euro to teda nebylo ani zdaleka

Jen bych dodala,, ze muj ortodontista ma smlouvu s pojišťovnou a ja neplatim jeho praci, jen material. 

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 21. listopadu 2019 15:33

Ikea uz to kreslo nevyrabi? Ja jsem ho videla v kramu minuly mesic

Nase deti ho milovaly, mely jsme ho dlouho, ale i to ma svy uskali....kdyz to ve dvou rozjely moc, tak se jim vetsinou povedlo to kreslo trochu naklonit a to je fakt nepekny, kdyby pod ten podstavec nekdo neco strcil, je to hrozne tezky. 

slniecko Teda takovou cenu bych na Slovensku necekala

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 21. listopadu 2019 15:34
Reakce na moora:

Jako za rovnátka 125000?

​Nás stály před 15ti lety 50000,- u nejlepšího ortodonta v Praze a přišlo mi to dost.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 21. listopadu 2019 15:40

slniecko a nejsou v tom nejake anestezie typu rajsky plyn a pod? to totiz dela v konecne cene strasne moc. Kamarad ted chodi k novemu zubari, aby ho osetroval, tak mu rekl, ze musi absolvovat ruzne zakroky a predbezna kalkulace byla 190 000 Kc. Hodne ty veci naskocily prave na tech vecech, ktere jini zubari umi za zlomek. Nechala bych si poslat polozkovy rozpocet a s tim pracovala. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 21. listopadu 2019 15:42

crazydaisy nás (mateřský plural) před 15 lety staly asi 7000?

Offline continuity
43723 příspěvků moje polička 21. listopadu 2019 15:45
Offline continuity
43723 příspěvků moje polička 21. listopadu 2019 15:50

slniecko tyjo, rovnatka nas cekaji jiste s mladsi a jako setrim jim na skoly, ale ze to bude nutne obetovat na rovnatka... s tim jsem uplne nepocitala.

Osobne bych se zasla poradit jeste jinam, kdyz uz ne kvuli penezum, tak urcite kvuli tem vytrzenym zubum. 

Offline bosibori
příspěvků moje polička 21. listopadu 2019 16:52
Reakce na slniecko:

Počujte, netušíte, koľko stojí v Čechách detský strojček na zuby? Nám dal včera ortodentista cenový predpoklad na 5000€...a teda ako v žiadnom prípade nechcem na dieťati šetriť, ale...no povedzme, že ma tá cena...prekvapila ...

Sú v tom teda zarátané aj 4 extrakcie.

A to je vlastne ďalšia vec, ktorú riešim. Ako mne tiež museli 2 zuby vyberať, aby sa mi do úst zvyšné pomestili, ale nie je u chlapca väčší predpoklad, že mu ešte čeľusť vyrastie? Má 12.

Nehovoriac o tom, že mám 100 chutí počkať, kým si ich nevybije pri futbale sám a zadarmo ...

​Naše jedenáctileté dítko má stálá rovnátka na dolní čelisti. Za rok a půl nás to přišlo cca na 4 000 Kč. Trhání zubů a většina úkonů je na pojišťovnu. Platili jsme jen nějaký materiál a jednou úkony navíc, když se rovnátka poškodila. 

Chodí na ortodoncii do běžného státního zařízení a péče je tam skvělá. Nedá se to zobecnit, ale za sebe bych dala přednost běžnému zařízení, které má smlouvu s pojišťovnou. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 21. listopadu 2019 17:20
Reakce na slniecko:

Počujte, netušíte, koľko stojí v Čechách detský strojček na zuby? Nám dal včera ortodentista cenový predpoklad na 5000€...a teda ako v žiadnom prípade nechcem na dieťati šetriť, ale...no povedzme, že ma tá cena...prekvapila ...

Sú v tom teda zarátané aj 4 extrakcie.

A to je vlastne ďalšia vec, ktorú riešim. Ako mne tiež museli 2 zuby vyberať, aby sa mi do úst zvyšné pomestili, ale nie je u chlapca väčší predpoklad, že mu ešte čeľusť vyrastie? Má 12.

Nehovoriac o tom, že mám 100 chutí počkať, kým si ich nevybije pri futbale sám a zadarmo ...

​Cena to může být reálná (záleží co všechno tam je, jak náročná je léčba). Nicméně před jakýmkoliv trháním zdravých zubů bych si přes dodatečné konzultace u jiných ortodontistů setsakramentsky zjišťovala, zda je to fakt nutné

Offline slniecko admin
19692 příspěvků moje polička 21. listopadu 2019 17:51
Reakce na moora:

Jako za rovnátka 125000?

​no

Offline slniecko admin
19692 příspěvků moje polička 21. listopadu 2019 17:54
Reakce na A666:

​Cena to může být reálná (záleží co všechno tam je, jak náročná je léčba). Nicméně před jakýmkoliv trháním zdravých zubů bych si přes dodatečné konzultace u jiných ortodontistů setsakramentsky zjišťovala, zda je to fakt nutné

​To si rozhodne a bez debaty budeme, to je jasné.

Garfie Zuzuli bosibori vďaka!!!

Čo sa týka zariadení, ktoré majú zmluvu s poisťovňou....no mám osobnú skúsenosť, že čo sa týka zubov, tak cenový rozdiel bývy minimálny, ale prinajmenšom skúsim na poisťovňu zavolať, a zistiť, koľko by to v tomto prípade bolo.

Lamicka ten podrobný rozpočet je skvelý nápad!

Online viktorka_od splavu
49477 příspěvků moje polička 21. listopadu 2019 18:31

slniecko to mi prijde naprosto sileny teda, v cr se plati u deti jen material, nemam uplne cerstve info ale do 15-20 tis czk jsme se urco vesli

Offline Sweet Potato
40668 příspěvků moje polička 21. listopadu 2019 18:45

tv No co co, minimalista.

Offline Sweet Potato
40668 příspěvků moje polička 21. listopadu 2019 18:50

Já už milosrdně zapomněla, kolik stála rovnátka DSD, rok už je má sundané, kolem 30 možná? 

V březnu se dozvíme rozpočet pro mladší.

Offline cassis3
49 příspěvků moje polička 21. listopadu 2019 20:30

slniecko dobrý večer, cena sa mi zdá brutálna. Pred cca piatimi rokmi ma dcerin strojček - spodné aj horné zuby stal cca 400 aj s dotahovanim. A to som bola u nás u "drahej " zubarky. Kamoška chodila k inej a neplatila nič. Možno keď chceli farebné gumičky. So synom pôjdem už k tej druhej. Rozdiel nevidím. Ale nemali sme teda žiadne extrakcie. Obe zubarky berú cez poisťovňu.

Offline dzizisketa
9043 příspěvků moje polička 21. listopadu 2019 20:54

Naše děcka budou muset mít hezké zuby vrozeně. Na tohle nikdy nebudeme mít peníze. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 21. listopadu 2019 20:58

dzizisketa u nas a myslim, ze aj v CR vacsinu preplaca poistovna ak clovek ide k zubarovi, co ma zmluvu s poistovnou a nie prilis vysoke doplatky. Ale hej, deti su drahe

Online viktorka_od splavu
49477 příspěvků moje polička 21. listopadu 2019 21:00

dzizisketa dětem do 18 let u nás platí vše pojišťovna, krom materiálu-tzn těch drátků atd. platí se to postupně a ještě s tou účtenkou jde od některé pojišťovny vyzískat další příspěvek (dvakrát jsem vystála frontu a potřetí už jsem tam teda nešla). ty první - sundávací rovnátka jsou uplně zadarmo

Offline tv
4303 příspěvků moje polička 21. listopadu 2019 21:01
Reakce na dzizisketa:

Naše děcka budou muset mít hezké zuby vrozeně. Na tohle nikdy nebudeme mít peníze. 

​Tak to je presne. Ta cena je brutalni. I padesat mi prijde masakr.