Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline miuu
414 příspěvků moje polička 28. listopadu 2019 13:51

Karja To ruzne zkousime. Taky ji davame krupky na schudek,polstare na zem. Nejlip prelejza brachu,kdyz ma neco rozdelanyho. Jinak se ale k nasim pokusum stavi dost vlazne a ma je na haku. I kdyz,pro krupku se snazi natahnout.

Offline miuu
414 příspěvků moje polička 28. listopadu 2019 14:03

MaeGandal Fyzioterapeutka ji kazdy tyden chváli,ze dela pokroky a neurolozka prohlasila,ze nam jeste ukaze. Tak jim verim. Ale nekdy me to znejisti. Jeste je otazka,jestli do 18 mesicu maji cas i moje zada

Offline rasaNori
8888 příspěvků moje polička 28. listopadu 2019 14:17

Detske kupe ve zlutaku je ciste peklo, kdyz zde sedi rodinka co decku dovoli vsez kazde pohadky uz jsme 10xvideli presne prvnich 5 minut! 

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 28. listopadu 2019 14:37

rasaNori a mají tam rezervaci oni nebo vy? Ta pravidla ohledně herny mi přijdou úplně nesmyslná. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 28. listopadu 2019 14:42

miuuTy už si to tu psla, že? Polštáře nepomohly? Ještě mě napadl gymnastický míč, že by si ho třeba mohla vodit po bytě a přidržovat se ... 

Mutziputzi S tím jazykem mi to přijde jako děsnej voser pro nic. Btw kdo by byl ten, kdo bude mluvit anglicky? Jestli otec, tak bych se bála, že to bude mít mizev efekt, jestli to bude jako ve většině domácností, kde vidí dítě hodinu večer a pak o víkendu. Jestli matka, tak já osobně bych do toho nešla. Cíleně NA dítě mluvím poměrně málo, neřekla bych, že si nějak hodně povídáme, nebo čteme (s tím teprve začínáme). A přesto jsem nedávno zjistila poměrně náhodou, že mi rozumí v překvapivě hodně věcech, o kterých jsem si skoro stoprocentně jistá, že jsem s ním osobně opravdu nemluvila. Příklad - umí ukázat kde svítí světlo, přestože jsem mu to určitě nikdy neukazovala, umí schovat ruce do fusaku, ví kde jsou doma různý věci ... Nejspíš to odposlechnul jen tak mimochodem, když jsem se bavila se sambem nebo dalšíma lidma. A abych se já se všema bavila anglicky ... 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 28. listopadu 2019 14:46

MP Meri Otec je doma furt, jak chce, zadny vecery a vikendy

Offline viktorka_od splavu
49477 příspěvků moje polička 28. listopadu 2019 14:52

Mutziputzi nevl. dceru dala matka do 1. tridy v rakousich, neumela nic. naucila se, vystudovala, ted zije v nemecku. ovsem skolu nenavidela, byla tercem sikany, matku nesnasi a v 18 se okamzite odstehovala. vcil mudruj

Offline Sweet Potato
40668 příspěvků moje polička 28. listopadu 2019 14:54

viktorka_od splavu Co kus to originál prostě. Blbé je, že tohle nedokážeš dopředu odhadnout ani u vlastního dítěte, dokud to nezkusíš.

Aneb nikdy nevíš, za co tě bude potomek nenávidět.

Offline RoSa
10241 příspěvků moje polička 28. listopadu 2019 14:56

Mutziputzi tak mně to přijde jako zanedbaný plánování: sis měla na to rozmnožování vybrat natýf spíkra... teď už je pozdě bycha honit, když je noha v nohavici...

Offline Sweet Potato
40668 příspěvků moje polička 28. listopadu 2019 14:57
Offline rasaNori
8888 příspěvků moje polička 28. listopadu 2019 15:04

žluťásek my ale oni taky:) ja byla prekvapena ze jako jedna dospela nesmím doprovazet 2 kusy deti 0-6 let, docela zajimave ze pak musis koupit bud jeden listek pro dite 6 az 15 let... 

20970 příspěvků moje polička 28. listopadu 2019 15:07
Reakce na RoSa:

Mutziputzi tak mně to přijde jako zanedbaný plánování: sis měla na to rozmnožování vybrat natýf spíkra... teď už je pozdě bycha honit, když je noha v nohavici...

​Bože chraň  jestli vás někoho napadlo, že jsem ten typ co projektuje svoje ambice do existujících nebo dokonce neexistujících dětí a dokonce plánuje

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 28. listopadu 2019 15:18

Mutziputzi dnesni decka maji vyhodu, ze se na ne aj vali ze vsech stran, v Praze byva hodne spoluzaku z jinych zemi (i na statni skole), deti cizincu navstevuji krouzky, urcite cestujete, tak uslysi mluvit vas... berou aj uplne prirozene a nasavaji jako houby. soupla bych dite do skolky s rodilymi mluvcimi.

Offline notna
9544 příspěvků moje polička 28. listopadu 2019 15:19

Mutziputzi Mám kamaráda, který vyučuje ang na víceletém gymnáziu a na VŠ. On říká, že opravdu rozdíl v úrovni ang mají jen ti, kteří vyrůstají v bilingvním prostředí. Toho asi nedosáhneš. S partnerer budeš asi mluvit česky, s ostatními lidmi okolo taky. Nebo plánuješ od narození jet jen v ang? Jinak že se u studentů časem srovná náskok těch, kteří začali s jazykem brzy. Ang svým dětem nechal až v rámci výuky na zš. Dnes jedno dítě už studuje v zahraničí v ang.  

Offline 711990
18331 příspěvků moje polička 28. listopadu 2019 15:20

rasaNori pac bys pak mohla vyblokovat cely kupe...ostatne, mam to pro cestu do Ostravy v planu ve variant3 Business trida. Do detskyho kupe zamorenyho nemocema me nikdo nedostane!

20970 příspěvků moje polička 28. listopadu 2019 15:22

notna To jestli já bych mluvila s ostatníma jinak s tim IMO nesouvisí, jak jsem psala, kdybych sama neviděla, že to může skvěle fungovat, byla bych třeba taky skeptická, ale vim že to prostě jde

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 28. listopadu 2019 15:31

Mutziputzi to mluvení s cizíma jejich jazykem. Já taky mluvím místním jazykem, když tu mají děti kamarády. Děti to naučí, že je potřeba myslet na ostatní a mluvit tím ostatním jazykem. Ne že si my budeme něco povídat a kamarádi akorát koukají. Ale jinak  by se mělo dodržovat jedna osoba - jeden jazyk. Ne že pondělí a středa mluvíme anglicky, uterý a čtvrtek česky. Pak je samozřejmě rodinný jazyk, který může být jiný než jazyky rodičů. kamarádky, kde manžel má stejný jazyk jako škola (a kamarádi) + je to rodinný jazyk, mají "problém" svůj jazyk prosadit, ty děti mluví tím jazykem hůře.

souhlas s tím, že je to dost práce a výsledek těžko předvídatelný. Tím neříkám, že to u tvých známých nefunguje, ale že to není zaručené.

Offline notna
9544 příspěvků moje polička 28. listopadu 2019 15:34

711990 Jezdím s dítětem párkrát ročně vlakem Praha-Brno. V dětském oddílu jsem zažila max 3 děti. Ani jednou to nebylo kupé. Business třídu mam spojenou s prací, většinou tam bylo ticho, tak mě ani nenapadlo tam s dítětem jít.

Offline rasaNori
8888 příspěvků moje polička 28. listopadu 2019 15:42

711990 :D ja hlavne vlakem jet nechtela, ale pak by nam v praze prebyvalo jedno auto. Staci ze jsem vcera v 6 vecer jela do opavy pro druhou sedacku, protoze jsme meli 3 a potrebovali 4

Offline rasaNori
8888 příspěvků moje polička 28. listopadu 2019 15:44

notna ted jsou tu 3 deti plus ta 3mesicni. A je to vic nez moc, ty male uz tu maji dlouhou chvili tak prudej a to vetsi jede disco na albi tuzce ale asi 3 pisnicky furt dokola