Garfie Ano. Plus tyhle děti, potažmo jejich rodiče, mají často sklon to flákat.
Vše o těhotenství a dětech
Jestli tě to zajímá, mám neteře i synovce od malička vychovávané víceméně ve třech jazycích (rodné jazyky otce, matky a jazyk země ve které žijou - jinak dje o dvě různé rodiny na dvou různých světadílech, ale oboje anglofonní země a česky mluvící matka) no a nejlépe obě děti zvládají jazyk té země, kterým se baví s kamarády a který slyší všude kolem sebe (a v jednom případě je to i jazyk, kterým spolu mluví rodiče)....... U synovce co špatně slyší museli dokonce důraz na mateřské jazyky rodičů snížit, aby zvládnul angličtinu na úrovni potřebné pro nástup do školy......
711990 Nestihla jsem puvodni dotaz,ale podle debaty tam slo o poporodni depresi. Z odobni zkusenosti muzu jenom doporucit navstevu psychiatra neodkladat. Ono to casem prejde,ale udela to paseku ve vztazich (prvni zkusenost) a je to zbytecne trapeni. Podruhe jsem uz stav resila po 3 mesicich a dobre jsem udelala. Kdyz zabraly AD,hrozne se mi ulevilo. Snaset ty uzkosti,nespani,splin a myslenky bylo peklo. Sambo lecbe nakloneny nebyl,ale on si to vzal osobne,ze se snazi a presto mam depresi. Ted ad postupne vysazuji a navstevu psychiatrie byla to nejlepsi co jsem mohla udelat. A psychiatri jsou i v okresnich mestech. Myslim,ze zenu po porodu vezmou brzy(alespon me jo). Jezis,to je dlouhy.
miuu jezis dekuju za osobni prispevek! Doufam, ze uz u tebe bude vse ok. Pristup samba me trochu mrzi, vzdyt preci kdybys mela anginu, taky bys brala antibiotika a snazeni se z okoli by nepomohlo...
Snad to u nas vyjde, nerada bych, aby se dotycna dlouho trapila. A hlavne i jeji okoli...
711990 no vono se tady v čr ještě tak nějak hodně kouká 'přes prsty' na lidi co potřebujou pomoc odborníka ohledně péče o duševní zdraví - psycholog, psychiatr, mi teda přijde. Jako bubliny sou různý, ale reakce některejch lidí sou takový divný. Je třeba to ještě hodně opakovat, že to že nekdo potřebuje psychiatra ho nutně nediskvalifikuje na nekvalitní 'zboží' proto se možná ty sambové tak zdráhaj..ale jako nikomu nedělam diagnosy a zdůrazňuju, že jde o moji dojmologii, nikoho z ničeho neobviňuju :)
jinak porod a mateřství je velká změna a zásah do života, není divu, že má někdo problém se s tím popasovat a potřebuje pomoc
Ounz Jo, ja si hlavne myslim, ze to je velka zmena nejen psychicky, ale I fyzicky se neco deje, hormony a kdovi cosi ze to neni jen o myslenkach a jak se to smicha vsechno dohromady, tak u nekterych jedincu je to fakt na lano...
miuu Tak to me mrzi, me sambo podporoval hrozne moc, vztah nam to asi neposramotilo, ani mi to ted nepripomina nic, I jsem se s nim radila hodne o te ,,preventivni,, kontrole. Ale von je asi taky obcas nervovej, tak to tak nebere. No doufam, ze me to nepotka tentokrat, ale jestli jo, hned prvni tyden volam po psyhiatrech a nechavam si napsat leky, fakt to nema cenu se s tim prat sam, pak to odnasi rodina a ted uz rodina nejsou jen dospeli, co by to meli chapat, ale I deti, co to nechapou!
Karja Jj, já sem to tak ani nemyslela, že to je jen o myšlenkách
Ounz Tak vono si furt dost lidi mysli, ze deprese je špatná nálada
Ounz presne, casto se k tomu pridava obava, ze si ostatni reknou ze prehanim/hystercim/prehravam a pritom by stacilo bejt veselejsi...no blbost ze:)
Potrefenáhusa právě no, a radí 'tak s tim něco dělej a nemrač se' ![]()
eless Tak to me mrzi, ale verim, ze potkas nekoho s kym si budes rozumet a budes moct sdilet. Me ted zpetne mrzi, ze jsem takhle nepodporila kamosku, kdyz mela mimino, jenze me bylo dvacet, jsem nechapala vubec oc jde, presne ta naivni predstava prochazek s kocarkem, a utulneho pokojicku...Jako opravdu si na to obcas vzpomenu a strasne me to stve, jak jsem mohla byt tak pitoma a VUBEC ji nepomoct. I jsem ji to rikala, jak me to moc mrzi, navic ona me podporila moc...no jako fakt kdyz si na to vzpomenu, tak se a stydim.
711990 no, přesně, nebo názory typu 'kdyby pořádně makal/a neměl/a by na takový blbosti čas'
Kúpili sme mandarinky v malej debnicke v Lidli a syn si vymyslel, ze z tej debnicke vyrobíme hasičské auto! Ako, zvladla som to a je nadšený, ale autu sa to podobá len v detskej fantázii ![]()
letfenixa Ukaž ;)
letfenixa Hahahahaaaaa. Ten tucnak!!!!
Karja to je hasič!
letfenixa Jj, to je ten sexy hasic, jak se vcera ci predevcirem hledal v jinem vlakne! Ale libi se mi to moc, ma to.napad!
letfenixa nahodou bomba, to by sa aj nasmu malemu hasicovi pacilo
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY