Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44979 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 13:25

dzizisketa Jo, ja uplne vidim, jak dcera z tech rikanek umi pouzivat ty veci I v beznych situacich a proste ji to vic bavi ty pisnicky a rikanky nez kdybych ji vypravela, co jsem koupila v krame ze jo;-). A to ji nic cilene neucim, chce to pred spanim a kdyz se nudi, tak mi poda knizku. I me ted snad poprve mrzi, ze neumim aspon zaklady na nejakej hudebni nastroj, ty deti to strasne bavi nejaky trapny pisnicky,fakt ji to zlepsi naladu, kdyz je protivna 

Offline Kokoska
35202 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 13:41

Karja čtení už vyžaduje i ten náš patnáctiměsíční. A pamatuje si! Prý se naštval, když mu tatínek z knížky podle obrázků vyprávěl nějakou jinou historku, vyrval mu tu knížku s pohledem "no takhle tedy ne!" a donesl ji mamince, která mu to čte přesně jak je psáno.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 13:47

barbucha Konkrétní potomek se domluví kde potřebuje, ve škole je z angličtiny "osvobozen", sleduje seriály v původním znění bez titulků, nevykazuje známky deprivace ani tik nemá.

Offline notna
9544 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 13:49

Já js m strašný pesimista, takže jsem v těhotenství čekala, jak hrozbě budu vypadat. A po porodu taky. Asi mě to pripravilo na mnohem horší stav, protože jsem byla provedena jemné překvapená, že dobrý. Přibrala jsem 10 kg a po šestinedělí byla na váze nižší než před porodem. Dokonce se mi hodně zlepšila pleť.

... nebo je možnost, že jsem začala blbě vidět nebo jsem ztratila soudnost :-)

Offline Gatita
8716 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 13:51

To je zajimave s tema depresema (necetla jsem puvodni dotaz, predpokladam, ze se mluvilo o nejake poporodni). Bude to asi dost caste. Mela jsem asi neco jako Karja , vubec me tenkrat nenapadlo to resit, ale bylo to opravdu hodne neprijemne a trvalo to zbytecne dlouho. Pak vypadlo ze sousedky (doma s miminem a batoletem), ze byla na nakupu a mluvila tom jak o vyletu na mesic.pak z ni vylezlo, ze byla poprve po pul roce venku, ze si vubec netroufla do mhd, mezi lidi, ze se u ni rozvinula nejaka agorafobie. Pritom to je normalni holka, vidame se a neprislo mi, ze by to nejak nezvladala.ale rikala, ze nespi a ze ma fakt divny stavy...Ta materska fakt muze dat zabrat.

Offline barbucha blogger
36184 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 13:53

Mutziputzi 

Tik jsem nepředpokládala prosimtebe. Eště jsi vynechala důležitej údaj, totiž věk Jako po x letech školkový a školní angličtiny by dneska tebou popsaný dovednosti musel zvládnout každej i bez pomoci rodiče (to není jako my, co jsme měli nepovinnou hodinu tejdně a pak to horko těžko doháněli z vlastní vůle )... tak ale jestli jsou dotyčnýmu potomkovi tři, tak cajk!

Offline continuity
43703 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 13:56

Karja ten flek je reakce jako na komara, nase deti to maji temer vzdy.

Na rozbor bych se vykaslala, encefalitida se projevi tak za tyden, to mozna zadne vysledky mit jeste nebudes. Ale u techto malych deti zas nemiva nejaky dramaticky prubeh. Borelioza klidne az za mesic, ale hlidala bych tu kuzi, jestli se ji neudela ta skvrna, je celkem vetsi nez ten stipanec a hlavne docela rychle zacne vprostred svetlat.

Offline Potrefenáhusa
39084 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 14:01

continuity mňo, tak bohužel z poměrně čerstvé zkušenosti můžu říct, že ta skvna vůbec v centru světlat nemusí, ale může se podivně nepravidelně rozlejzat do stran. Dokonce se nemusí ani udělat. Protilátky byly v krvi po až skoro 6 týdnech 

Offline 711990
18331 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 14:02

Potrefenáhusa jo, uz jsem mu navrhla vsecko mozny, jen se snazim mu vysvetlit, ze bych necekala jestli to samo prejde...

Karja jako ja mela taky krizi, kdy sem myslela ze Tondovi hodim pres hlavu deku, jen aby ztichnul, ale radsi sem to aplikovala na sebe. On jecel v postylce a ja se schovavala pod dekou

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 14:07

Offline Karja
44979 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 14:08

Gatita Jo, ono to asi caste bude,jen je to proste takove spolecenske tabu nebo se proste za to ty zeny stydi. Ono je to fakt tezke, ja si pamatuju, ze z tech bezdetnych to temer nikdo moc nedokazal pochopit a z tech detnych nekteri taky ne, takze pak presne si radsi clovek nekam zaleze a je zalezlej a rika si, ze je vadnej.

Offline Potrefenáhusa
39084 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 14:08

711990 to duševní zdraví je fakt strašně křehký, se to nezdá, no 

Offline viktorka_od splavu
49477 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 14:10

Karja kliste bych stopro dala na rozbor a flek ukazala dr.

oproti tomu krev bych brat rozhodne nenechala.

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 14:10

Jinak teda naruším debatu malou stížností. Holčičky jsou prý šikovnější pokud jde o chození na nočník a mluvení. No tak ta naše ani omylem. Budou teď v prosinci 2, ale mluvení ani omylem (její brácha v jejím věku už mluvil docela slušně) o nočníku nemluvě

Offline 711990
18331 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 14:13

Potrefenáhusa je, no:( a blby je, kdyz to okoli zlehcuje a ceka, az se to samo...

jinak prej s nikym mluvit nechce, pak se citi jeste hur. Ale se mnou se ji pry posledne povidalo dobre, tak na to zkusim zabrousit a co nejvic je navstevovat a snad to povede aspon k nejaky navsteve odbornika. 

Offline Karja
44979 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 14:13

711990 Jo, to ale rikal ten pan v radiu, ze pri techto krizich mas odejit z pokoje jinam;-) takze dobry!

Tak ono to muze prejit samo, ale je to asi zbytecny, protoze s odbornikem to jde efektivneji. Pokud nekoji muze brat nejake leky, nekdy pomuze I rozhovor, ze ji nekdo rekne, ze je normalni a rekne ji, co delat. Jinak na te moji kamaradce co se s tim lecila to na vztahu s detma asi nic nezanechalo, dostala se z toho pomerne rychle dalo by se rici....

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 14:14

Karja Čtu letmo, ale co vím z okolí, když přijdeš s malým dítětem a skvrnou po klíštěti k doktorovi, dávají automaticky antibiotika.

Offline Garfie
28657 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 14:16

Mutziputzi Hele, já teda ještě jednu zkušenost, ale rozhodně tě nemá odradit, je to spíš taková vtipná historka. Dvě děti vyrůstající v USA, rodiče emigranti, takže děti rodilí mluvčí. Na přání dědečka, akademického pracovníka, obě absolvovaly gymnázium v ČR a neodmaturovaly...hádej z čeho? Pohořely na nějakých gramatických jevech nebo co a asi na tom, že na agličtinu celej gympl sraly, na podruhé to daly. 

Offline viktorka_od splavu
49477 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 14:17

moonlight no ale ta skvrna je patognomicka, pokud je to e. migrans tak antibiotika jsou na miste bez ohledu na vek. zhodnotit/poznat by to mel samo lekar

Offline 711990
18331 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 14:17

Karja no tak sem postupovala dle prirucky! To je dobre:) ka uz jsem se dost naucila ten rev ignorovat, kdyz je potreba.