Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline baltik
4996 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 14:18

Karja v lekarne maji sadu na domaci test toho klistete, ale asi by to bylo spis pro tvuj klid, doktora by to asi nepresvedcilo

https://www.lekarnahartmann.cz/veroval-borelie-z-klistete-domaci-test

Offline Karja
44978 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 14:20

viktorka_od splavu Hele ja ho dam, chytla ho od samba, budiz mu ta platba jasnym varovanim pro priste, ze se ma po rybach ihned prevliknout!

Ignis Ja myslim, ze oboji ,,dozene,, (ono jako z myho pohledu neni co dohanet, proto ty uvozovky).;-). Neznepokojovala bych se.

Offline Karja
44978 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 14:23

moonlight Jj, ale myslim, ze to se jedna o tu pozdejsi skvrnu, tohle ji zrejme zmizi a pak se uvidi, zda neco vyleze. Jako my jsem venkovsky lidi a klistata nejsou ojedinely a jako neresim kazdy, jen tohle zvysene zarudnuti nebylo teda typicky, proto ten dotaz.

Offline Sweet Potato
40668 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 14:24

Garfie To se dá samozřejmě snadno smáznout poukázáním na debilní osnovy a maturitu. Ale vidím celkem často, že děti z anglického prostředí tak či onak pocházející pak trochu plavou. U nás na škole děti mají možnost/povinnost absolvovat PET, FCE, CAE atd a často to pro "rodilé" nedopadne dobře.

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 14:24

viktorka_od splavu To jsem si musela vygooglit :) Jako já nic proti atb v tomto případě nemám, jen píšu, co mi kamarádky řikaly. Nepamatuju si, jestli pak ještě následovalo nějaký vyšetření.

Offline DruI
5614 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 14:35

Ignis Tak dcera má dva a půl a rozmlouvá se nějak líp až teď. S nočníkem totéž. Když jsme se jí snažili naučit na nočník v létě, tak z toho regulérně chytala noční děsy, tak jsme to odložili a ještě furt teda nic moc, ale časem to dají všechny děti, není kam spěchat :o)

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 14:36

Karja Jasně už chápu. Nevím, proč nečtu pořádně :)

Já jsem si letos na podzim přinesla klíště z lesa a když jsem si holila nohy, tak jsem ho ufikla, se mi ještě nestalo. Pak jsem vyšťárala ten zbytek a už přes dva měsíce tam mám takovej červenej puntík, jako hrozně malinkej, ale pořád poznám to místo. Taky občas přemýšlím, jestli bych neměla na krev. No nic, jsem OT. 

Online viktorka_od splavu
49477 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 14:39

moonlight pokud se citis dobre tak neni duvod, leda by ti nejak nahle zaclo haprovat zdravi (jsou i jiny klisteci choroby a ty projevy na kuzi ruzny nebo zadny)

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 14:40

Ignis Hm, zůstaň v klidu. Dceři byly 2 v dubnu, mluvit (kromě mňau, haf atd.) začala někdy o prázdninách a přes den bez plínky je tak od září. A kaká do ní pořád. Ale nemělo cenu ji  nějak cvičit dřív, babička to zkoušela, a se zlou se potázala, a pak to najednou nějak zacvaklo a v říjnu už dcera letěla letadlem bez plínky.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 14:45

Gatita ono existuje neco jako poporodni blues, to muze byt docela caste, ale neni to primo ta deprese

Offline Pinot Noir
30088 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 14:45
Reakce na Ignis:

Jinak teda naruším debatu malou stížností. Holčičky jsou prý šikovnější pokud jde o chození na nočník a mluvení. No tak ta naše ani omylem. Budou teď v prosinci 2, ale mluvení ani omylem (její brácha v jejím věku už mluvil docela slušně) o nočníku nemluvě

​Nepůjde přece s davem, ne? ;) Takové roztomilé holčičce se to navíc snadno odpustí . Nočník třeba proběhne jako u nás - nic, nic, a pak jednoho dne vlastní rozhodnutí a od té doby ani jediná nehoda, ani v noci, ani při dlouhé cestě.

Offline Karja
44978 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 14:49

Pinot Noir No, takhle to udelala kamoska se svou druhou dcerou, proste byla lina, nic moc nezkousela a pockala si, az ji sama rekne. No rekla ve dvou a ctvrt, nic ji nepocurala, neplakala, nestresovala se. Pojedu stejnej styl, jen nase doktorka se na to dost pta:-D.

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 14:52

viktorka_od splavu No právěže mám už druhej měsíc furt rýmu, na chvíli se toho zbavím a pak zas, už mě to celkem s.re. Jako rýma je jediná věc, na co trpím, jinak nemocná vůbec nebývám, ale mám ji tak max. 1-2x za rok, letos teda děs, a to ještě ani nezačala zima. Ale nemusí to s tím souviset, doufám.

Offline Pinot Noir
30088 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 14:53

Karja Mně se lenost vyplatila ve všech těchto záležitostech, na kterých nejvíc bazírují babičky a všelijaké tetiny ze sousedství (a teda koukám, že i doktorky, naštěstí naše teda vůbec).

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 14:59

baby ja som na vas tak pysna a vasim kamaratkam ticho zavidim ze sa starate a pomahate . ja som mala tiez problem a ked som sa zverila tej o ktorej som si myslela ze je moja naj kamaratka mozem s nou vsetko zdielat tak sa na mna vysrala a postupne utala kontakt. nikdy som ju s nicim neotravovala az tom jej raz napisala trosku iny mail nez bola zvyknuta. mala som jej asi na odpoved ako sa mi dari napisat bezduche fajn ako vzdy trvalo mi dlho nez som sa z toho sama vyhrabala a cudujem sa ze sa mi nic nestalo

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 15:00

Pinot Noir jak jsem tuhle psala, že by si syn radši zlomil ruku, než by se nechal vést, tak zničehonic obrat o 180 stupňů. Byli jsme se podívat v centru, na trhy, světýlka, normálně mi dal ruku a šel v klidu celou dobu. Sice jsme šli věky, když neběžel kilometr přede mnou, ale úplně klídek, povídali jsme si, ukazovali, nechápala jsem. Od tý doby když ho poprosím, že je to teď potřeba, tak mi dá normálně ruku. jako pro jiný rodiče asi nic k divení, ale já byla úplně pyšná a šťastná

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 15:03

Pinot Noir u nas jsem to taky nehrotila a nelituju. Mne to nikdo nerekl do oci, ale dcera mi vykecala, ze se babicka zlobi, ze neni syn bez plen a ze je to nase chyba. Byla jsem tehdy dost nastvana, protoze jsem ji nikoho na prazdniny nenutila a dobre vedela, ze ma pleny. 

Offline continuity
43703 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 15:09

Sweet Potato ja pred tydnem delala nejaky postupovy test z aj  lektorku mam srbku, ktera mela asi od tri let anglickou chuvu, co ji anglictinu ucila, muze ma Skota, VS vzdelany clovek. Ona gramatiku umi opravdu dobre, ma na to nejakou strasnou promrskavaci knihu, podle ktere pripravovala na zkousky i sve deti. 

A rikala, ze nektere otazky ani ona sama nevedela, proc je ta odpoved zrovna ta moznost, ze ona by to tak nerekla a kdyz se ptala muze, taky se divil. 

Offline Sweet Potato
40668 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 15:18

continuity Tak to se může stát u jakéhokoli testu z jakéhokoli oboru.

Offline Garfie
28657 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 15:26

Sweet Potato Mně to i vysvětlovala moje lektorka, že prostě když tím jazykem mluvíš a nestuduješ vysloveně lingivstiku, tak ty gramatické jevy umíš spíš intuitivně, navíc máš třeba hovorovou angličtinu a některé věci si prostě neuvědomíš.