Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 14:36
Reakce na 711990:

dzizisketa u nas se tohle vyresilo, kdyz jsem se jeste v sestinedeli rozbrecela ze musim firt uklizet kuchyn....od te doby je porad vyndana mycka a veci v susicce uz taky nezustavaj tyden...tak treba se mu taky trosku rozsviti? 

​Ehm, toto funguje len určitú dobu...potom teda zas na čas pomôže veľká hádka. Tak sa neteš predčasne

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 14:39

Gatita potľapkávam. A manžel nevie pomôcť, zakročiť a povedať im, nech ťa nechajú na pokoji? 

Offline 711990
18331 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 14:41

DrowRanger a sakra:D dobre, davam si upozorneni, ze nas to ceka znovu:D

Mutziputzi ja vim ze to myslis vazne. Jen rikam, ze trrba nekdo bude pak nabizet zcela konkretni pomoc, tak ze je dobry ji prijmout. To neni z moji hlavy, radila mi to znama, ktera to prave odmitala a pak rikala jak toho litovala. Ja jsem Se podle toho ridila a musim rict, ze sestinedeli bylo v pohode, porad se nekdo staral:) krizi jsem mela az kdyz odjela moje mama a ja mela pocit, ze kdyz mi v noci nekdo nepomuze s odrihnutim ditete, tak vsichni umreme. No, nejak se to zvladlo:)))

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 14:46

Mutziputzi dá sa to aj bez pomoci,vrátane toho, že ti starí rodičia nebudú strážiť a podobne. Ja som tiež pomoc od príbuzných v domácnosti odmietala ( v šestonedelí mi to bolo fakt nepríjemné, lebo mama aj svokra chceli chodiťk nám domov variť a riadiť a neviem čo a ja som nechcela...). Len potom, ak môžem poradiť, aksa chystáš pracovať hneď alebo krátko po pôrode, tak odporúčam aspoň niekoho na pravidelné upratovanie, ušetríš si tým hodne nervov kvôli neporiadku. A pokiaľ má pes dáke muchy čo sa týka správania, tak skúsiť vychytať tie - náš hrozne ťahá, kým som nosila v nosiči, tak mi to neprekážalo, ale teraz keď už chodím s kočiarom mám čo robiť aby mi tam netiekli nervy, keď sa snažímdržať psa a manévrvovať s kočiarom.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 14:47

711990 To vis ze venceni a hlidani neodmitnu, ale neimim si predstavit ze bych zadala domaci prace

Offline 711990
18331 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 14:49

Mutziputzi No jasny, pro kazdyho to proste je neco jinyho. Proto mluvim obecne. Mne taky bylo fuk, jestli je uklizeno, ale ocenila sem, kdyz si nekdo vzal ven dite:) a pak teda co pomohlo, bylo kdyz mi nekdo zajistil jidlo. To nejsem schopna doted...

Offline Gatita
8714 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 15:00

Tak nekdo fakt pomoc nepotrebuje a je vic v klidu, kdyz je sam a ve svem. Co jsem tak v okoli zaslechla, tak neni uplne neobvykle, ze rodicky narychlo balí v sestinedeli kufry a i s miminem prchaji od svych matek a jejich pomocnych snah do neuklizenych bytu k prazdnym lednickam.

Ale mne konkretne pomohlo dost, kdyz se stavila matka s obedem, nebo tchyne vzala na hodku ven kocar, pripadne pozdeji rvouci mimino na noc...to bylo super!

Offline Pinot Noir
30086 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 15:17

Já bych v šestinedělí doma nikoho nesnesla. Největší pomoc by pro mě tehdy byla, kdyby mi všichni dali pokoj ;)  Domácí práce po muži nežádám, ale velice si na něm cením toho, že negeneruje žádný bordel navíc, ani nelpí na vytříbené stravě a vezme si rohlík se salámem k večeři, když nestíhám, a velmi mile pochválí, když ve všední den vyšvihnu svíčkovou. Největší pomoc je, když děti zabaví. A nejvíc si vážím toho, že jsem od něj nikdy neslyšela ani náznak nějakých řečí k tom, že něco nezvládám, nebo něco není hotové.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 15:17

Gatita ja jsem taky v sestinedeli chtela byt sama, nepotrebovala jsem doma ani muze. Pomoc jsem zacala potrebovat, kdyz zacal byt vetsi kolotoc, tak kolem jednoho roku prvniho ditete.

Ted uz opravdu musime planovat, protoze prace, skola/skolka, krouzky... to jich deti nemaji moc, ale prekryvaji se. Kdyby mi muz nepomohl vecer v domacnosti, tak bych koncila v 10 vecer a to nechceme ani jeden. 

Jidlo uvitam vzdycky .

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 15:23

Pinot Noir protoze "neprudit" je zaklad ja treba odkladam zehleni co to jde, ale nikdy jsem neslysela stiznost, ze neni vyzehleno. Stejne tak, kdyz namazu chleba k veceri nebo je doma bordel jako v tanku, tak to nikdo nekomentuje.

Pak ja hrozne ocenuju takovou tu drobnou nenapadnou pomoc. V nedeli jel muz brzy rano na chalupu, a protoze vi, ze syn vstava brzy, tak mu namazal rohliky a pripravil caj. Takze kdyz jsem se v 8:30 probudila, tak syn byl po snidani a koukal na pohadky. 

Offline Gatita
8714 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 15:47

Pinot Noir Lamicka ja bych taky doma v tom zacatku nikoho nechtela. Idealni je mit nekoho na telefonu, komu se lze vykecat a kdo by v pripade krize prinesl obed. V sestinedeli bych nechtela ani pani na uklid, to bychom se akorat vzajemne motaly. Jinak mate skvele muze, ale to ja mam teda taky. Jako sice trpi selektivni slepotou a je schopny nevidet nevyneseny kos uprostred zaprazi, ale ani nic neocekava a neprudi. A je schopny zabavit dite na cely den, absolvovat s nim samostatne doktory a tak, coz pry neni tak uplne bezne.

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 16:10
Reakce na Gatita:

Jako sice trpi selektivni slepotou a je schopny nevidet nevyneseny kos uprostred zaprazi, ale ani nic neocekava a neprudi. A je schopny zabavit dite na cely den, absolvovat s nim samostatne doktory a tak, coz pry neni tak uplne bezne.

Jinak držím palce a přeju hodně sil.

Offline viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 16:10
Reakce na Mutziputzi:

viktorka_od splavu viď, a myčce, pračce a psovi to zmáknu taky, že

​a dite mas kde?

Offline barbucha blogger
36178 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 16:22
Reakce na Pinot Noir:

A nejvíc si vážím toho, že jsem od něj nikdy neslyšela ani náznak nějakých řečí k tom, že něco nezvládám, nebo něco není hotové.

​Však není tvůj zaměstnavatel, ne?

Mutziputzi 

Tak od návštěvy žádat domácí práce je trochu přes čáru, a samotná tolik bordelu nenaděláš abys to po sobě nezvládla... ale jestli se ti kromě mimina bude doma motat i taťka, tak toho teda klidně žádej. Vono poskytovat hotelový služby s dítětem u prsu je někdy dost namáhavý

Offline Sweet Potato
40668 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 16:31

barbucha Hádám, že pointa tkví v tom, že Mutziputzi žádné hotelové služby neposkytuje ani teď. 

Offline DruI
5614 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 16:32

Mutziputzi Tak blbý je, že když je člověk sám za sebe, tak se celkem snadno může zorganizovat tak, aby všechno zvládl sám, ale když mu do toho vpadne dítě, které jaksi odmítá plnit plán a časový rozvrh podle rozumných rodičovských návrhů, tak jde ta soběstačnost dost rychle do kopru :o)

Offline Gatita
8714 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 16:44

viktorka_od splavu DruI bych rekla, ze Mutziputzi bude mit takove to mimino, co furt jen spi a neni s nim zadna prace, a bude se tady podivovat, co porad resime

Takova mimina existuji, ted jedno vidam. Porad spi, jednou za par hodin se predpisove nakoji a zas usne. Zaplakat jsem ho slysela jednou, trvalo to presne dve minuty. S jeho matkou jsem byla na prochazce, na nejakych akcich a asi hodinu v kavarne a NIC! Samozrejme krasne pribyva, roste jako z vody a na den presne plni ty tabulkove psychomotoricke dovednosti. Kdybych to nevidela, neuverim!

Offline DruI
5614 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 16:55

Gatita Já jí to přeju, ale budu jí ho teda trochu závidět ;o)

Offline dzizisketa
9042 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 17:03

Gatita 

Naše mimino je taky zlaté, do třech měsíců taky jen spal, chvíli bděl, nakrmil se a spal. Te´d už teda více bdí a přes den spí jen v kočáku nebo na mě, ale ne v posteli, dost to limituje můj "volný čas", ale jít s ním pořád můžu kamkoli, je vážně neuvěřitelně hodný a když má špatný den, pláče maximálně pět minut dohromady. Mne prostě štve ta zodpovědnost za vše, kterou na mě muž přehazuje tím svým "ale tys mi to neřekla, co/že to mám udělat". Nemluvě o tom, že generuje bordel. Fakt nechápu, proč k tomu došlo ted´, když dřívl, když jsem jen chodila do práce na většinou 8,5 hodiny a zbytek byl volný, staral se o domácnost samostatně, nemluvě o tom, že ji i zvládl managovat. Asi ten dojem, že jsem vlastně doma, a tím pádem mám fůru času uklízet.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 17:12

​a dite mas kde?

​Že by tu myčku mohlo vyndat viď, nože mu zakážu radši...

Vidim to prostě na Pinot Noir model

barbucha no od návštěvy nic nežádam, to ne, ale ani od partnera, muž provádějící domácí práce nezapadá do mého konceptu, u nás v rodině se to nepraktikuje, mně to neimponuje...prosím nezaměňovat s preferencí macho pitomců