Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 18:00
Reakce na Mutziputzi:

barbucha Proste predstava chlapa s vysavacem ci pradlo vesiciho se mi ekluje, to bych nikdy po nikom nechtela, nechtela bych to ani po diteti, proste nevim proc, kdybych vedela proc, tak je zaprahnu.

​ja to mam stejne....

Offline dzizisketa
9042 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 18:00
Reakce na Mutziputzi:

barbucha No jako kdyz je dama cely den doma, pan cely den v praci, tak pokud dotycny vecer uklizi s vari, myslim ze skutecne teda pomaha

​Pokud je dáma placená hospodyně leda. 

Offline Karja
44977 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 18:01

Mutziputzi Tak jsme si snad psali ve vedlejsim vlakne, ze celej den v praci jsou dnes uz jen blazni, takze pekne po praci sup rodinne zalezitosti!

Offline Karja
44977 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 18:02

Mutziputzi zaucenyho ne, ze jako umi, jen nemusi vykonavat, on leckterek mladej model, totiz neumi....

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 18:03

Karja Pouze pokud je placeny hospodar!

Offline Karja
44977 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 18:04

Mutziputzi Ja snad k vam za rok prijedu na ezkurzi, to je jinej svet:-D

20970 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 18:04

Karja Neumi, neblazni, chleba si namazat neumi!

Offline barbucha blogger
36178 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 18:05

Mutziputzi 

Mně se zas ekluje věšení prádla

Hele dotyčný ale uklízí po svým dítěti a to navařený jídlo si snad dá taky, ne? Nebo nesmí ke stolu? Dáma je sice celej den doma, ale tak má tam co dělat, že jo. I když s jediným klidným miminem to eště jde... vono je to vyčerpávající samo vo sobě, však počkej.

Mně to prostě vadí tak nějak z principu. Navíc, jak si zvyknou na ten servis a že po něm nic nechceš, tak jednou půjdeš do práce zpátky... a už se bude těžko nějaká rovnoprávnost nastolovat.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 18:05

Mutziputzi no držím palce, aby ti to dopadlo podľa tvojich predstáv. Inak ono sa to nezdá, ale kým človek chodí z práce domov, tak toho neporiadku toľko nevygeneruje ako keď je doma väčšinu času. Kým kedysi som umývačku zapla raz za 2/3 dni, teraz keď varíme doma denne beží občas aj 2x za deň, vysávam/zametám väčšinou obdeň, niekedy každý deň (to som tiež predtým nepraktizovala, toho bordelu po zemi nebývalo tak veľa). Periem tiež každý deň,občas aj 2 várky + teda zvešiavanie a odkladanie prádla, na žehlenie som sa vykašľala, to sa nedalo. Do toho venčenie psa, robota..fakt sa to takto napísané nezdá, ale je to na človeka hodne ak to má zvládať sám popri starostlivostio dieťa, ja som to zvykla robiť vo voľnom čase kým dieťa spalo a potom som bola nervóznaz nedostatku oddychu. Ale pri malom bábätu toho neporiadku toľko nie je,ten sa začne násobiťaž keď sa začne presúvať po byte :)

20970 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 18:05

Karja Si vitana!

Offline Pinot Noir
30086 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 18:17
Reakce na barbucha:

​A co jinýho by měl dělat? Řemeslníka si zjednám a nepotřebuju ho každej den!

​Já třeba objednávání řemeslníků a jednání s nimi úplně nesnáším. Ne že bych to nezvládla, ale s radostí to nechám jemu, stejně jako dohled na ně. V domě se zahradou je poměrně dost činností, na něž kdybychom vždycky volali profíka, tak nás to zrujnuje, takže dělá, co je potřeba a je to pro mě těžké/nebaví mě to. Neřídím auto, takže zařizuje všechno, co je potřeba dovézt/odvézt autem (a přitom bere s sebou obvykle i staršího kluka). Sežene filmy dle mého přání, nakupuje spotřebiče a elektroniku, protože jejich vybírání mě strašně nebaví. Zařizuje věci, které bych si samozřejmě zařídila sama, kdyby tu nebyl, ale je tu, a proto se tím odmítám zabývat. Chci, aby fungoval internet, domácí počítač byl bezpečný, přímotopy topily levně, jela klimatizace, platily se pojistky, fungovala televize atd. a nestarám se o to, jak to zařídí. Když si přeju cokoliv, co si myslím, že v domácnosti potřebuju, obvykle to hned následující den mám doma. A hlavně, je s dětma, kdykoliv je to možné. To, že mě při tom nevolá, ať vyřeším, co je v nočníku, nebo že mají hlad, považuju za samozřejmost. 

Offline Karja
44977 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 18:20
Reakce na Pinot Noir:

​. A hlavně, je s dětma, kdykoliv je to možné. 

​Tak tady se neni vo cem bavit! To bych mu I chleba mazala!:-D

Offline Gatita
8714 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 18:22
Reakce na Mutziputzi:

barbucha Nandat a vyndat myčku/pračku  = 10 minut? Udělat jídlo půl hodiny? Hele to fakt asi dam sama.

​no...jak bych to...dokud jsem zila sama nebo jen s muzem a doma jsme prakticky nebyli, tak jsem domacim pracem davala tak hodinu tydne a svezlo se s tim hrave muzovych 5 kosil tydne a jedna porce jidla navic i pro nej.

Ale ono to s tim ditetem (i s jednim) fakt naroste, ani nevis jak a najednou musis obden na nakup, denne varit a pracka jede taky tak nejak porad (a to tam nehazim hadry po jednom vzeti...). Na materske se to samozrejme da, ale po navratu na full time jsem pocitila, ze toho je fakt dost, kdybych provoz nas 3 mela delat jenom ja sama. 

Offline 711990
18331 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 18:25

DrowRanger jezis presne. Nechapu, jak najednou generuju treba 2-3plny mycky denne a k tomu minimalne 2 pracky detskyho. Nase pradlo jsem rada, kdyz vyperu jednou za tyden. Nezehlim a chodi k nam pani na uklid. Presto si nejsem schopna uvarit ani obed :D 

Offline Karja
44977 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 18:28

711990 Nam se podarilo minuky tyden spat do pul 9 a ja jsem uplne vazne zapochybovala, ze do pul 12 uvarim:-D. Ja zacinam v 7 rano, s druhym ditetem budu zacinat varit v 7 vecer.

Offline barbucha blogger
36178 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 18:31

Pinot Noir 

Muhehe, čtu tady ten sáhodlouhej výčet a už vim kde je chyba - všechno tohle totiž jsem dělala a dělám já (kromě stavění domku) Baví mě to rozhodně víc než luxování a potom... prostě si o tom radši rozhoduju sama

Takže ne, na mytí nádobí a všeliký šůrování mě neužije. Což ale neznamená, že bych nikdy nedala talíř do myčky... taky to zařizování a nakupování spotřebičů neprovádím každej den, ani každej tejden! Ale ani vy ne, bych řekla Takže v mezidobí rozhodně trvám minimálně na spolupráci... těch všedních dní je prostě víc!

Offline continuity
43688 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 18:32

Pinot Noir

U nas remeselnik jeste od rekonstrukce pred 10 lety nebyl. A hlavne se venuje tem detem, normalne je vychovava a uci je nove veci, i takove, co bych ja nedelala. To mi prijde hodne dulezite. 

Obcas jim uvari, ale nebavi ho to tak, ze palacinky uz si naposled delaly komplet sami 

Offline 711990
18331 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 18:33

Karja no ja orave mam stesti, ze Tonda vetsinou vstava kolem 8, takze jsem rada, kdyz se kolem 11 nasnidam zatimco on jeci:D

Offline Pinot Noir
30086 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 18:39

barbucha No a co jako, že ty to děláš a baví tě to? Musí i mě? Já tyhle věci dělat nechci a než cokoliv z toho udělat, radši uvařím svíčkovou a vyklidím myčku. Denně se nic z toho samozřejmě nedělá, ale denně se věnuje/zařizuje některé z těch činností. Já taky nevařím denně, ani neperu denně, ani nežehlím denně...

Offline barbucha blogger
36178 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 18:45

No, a zatímco tady bojuju jak profesionální sufražetka, milostpán (v rámci rovnoprávnost) vyklízí sušičku...

Všechny jste pomstěny anžto se mu povedlo šmrcnout moje úplně nový bezslevový cosácký kalhoty vo něco co asi čistil Savem Výsledek je vodbarvená skvrna (velikosti sice ne mexickýho dolaru, ale špendlíkový hlavičky) někde pod pasem. Sice nosim dlouhý svetry... ale stejně bude zle! 

Já snad budu muset dělat všecko sama