Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline JankaM
3140 příspěvků moje polička 04. ledna 2020 09:25

Karja ještě k těm spacákům. Z toho vzniklo, že děti když jdou spát, tak jdou do futrálu, starší povýšila a chodí do regálu (patrová postel)

Offline Pinot Noir
30081 příspěvků moje polička 04. ledna 2020 09:37

tzaziki Jako děcko jsem prázdniny trávila s mámou v práci, tj. v lese a lesní školce. Pracovaly tam i ženy původem z Rumunska (už ale bůhví kolikátá zdejší generace), a ty předžvýkávaly jídlo svým dětem úplně běžně. Větším dětem třeba maso, klobásu... Komentáře o neexistenci mixérů v minulosti a tudíž o nesmyslnosti mixované/mačkané stravy pro děti mi proto přijdou vtipné. Mixéry fakt nebyly, dělalo se to takhle ;)

Offline Tabea
8313 příspěvků moje polička 04. ledna 2020 09:38

tzaziki To jsem jednou viděla na hřišti, dítě teda bylo už chodící...

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 04. ledna 2020 09:43

crazydaisy

Ha, to mi přesně řekla moje (nová) zubařka! "Vy máte takové fisury, no to nikdy nevyčistíte..." a opravila to. Poslední roky ale čistím, chodím na prohlídky, čistím mezizubním kartáčkem a dobrý. U dcery nehodlám opakovat postoj mých rodičů, kteří čištění zubů nechali od nejútlejšího věku na mně(=asi 10 let, tak od 3 do 13 jsem si je čistila jen ráno) s důvodem, že všichni máme v rodině špatný zuby, takže je budu mít taky špatný

Dneska si myslím, že tím, že jsem byla nejmladší a opravdu tvrdohlavá, tak neměli energii se se mnou dohadovat.

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 04. ledna 2020 10:00

tzaziki no tyjo, zrovna banán to fakt potřebuje

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 04. ledna 2020 10:00

tzaziki 

Uááá, přitom zrovna banán se dá krásně lžičkou naškrábat...

Offline Aranel
6708 příspěvků moje polička 04. ledna 2020 10:16

Taky si myslím, že ty zuby jsou složením slin. Kdo má zuby bez kazů (třeba já doteď, ťuk ťuk), má zase víc zubního kamene.

Plus já jsem si teda užila s rovnátkama, ale na to myslím olizování dudlíku nemá vliv

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 04. ledna 2020 10:28

Pinot Noir Jo, to jsem byla já a je fakt, že to předžvýkávání mi nějak nedocvaklo. A tehdy jsem slíbila, že tady budu referovat o tom, jak se u nás podařilo zavést blw. Ani nevím, jestli jsem to udělala, každopádně se blw nakonec z několika důvodů nekonalo vůbec. Zpětně to ale ani tak nebylo nijak hrozné, příkrmy jsem zavedla teda dost pozdě, nějak kolem 7 měsíce a kolem 9 už nepotřeboval. Maso jsem nakonec nemixovala ani jednou, má ho jen několikrát týdně a to dostal buďto skleničku, nebo nakrájene na pidi kousičky. Nejdýl jsem mixovala ovoce na domácí kapsičky, to dělám občas i do teďka. 

Offline Pinot Noir
30081 příspěvků moje polička 04. ledna 2020 11:20

A ještě jsem četla názor nějakého zubaře, že dětských kazů poslední dobou přibývá, protože se matky příliš bojí soli a třeba do třech let vůbec nesolí.

Offline Gatita
8713 příspěvků moje polička 04. ledna 2020 11:47

Pinot Noir a sul dela dobre na zuby? Co se tu nedozvim. Aspon konecne nacerpam nejake know how na druhe dite.

Offline Pinot Noir
30081 příspěvků moje polička 04. ledna 2020 12:14

Gatita Je fluoridovaná. Teda ne každá... I když dřív asi byla každá? 

Offline dzizisketa
9037 příspěvků moje polička 04. ledna 2020 13:16
Reakce na Pinot Noir:

A ještě jsem četla názor nějakého zubaře, že dětských kazů poslední dobou přibývá, protože se matky příliš bojí soli a třeba do třech let vůbec nesolí.

​Já se toho nebojím, tuhle jsem malému dala těstoviny vařené pro mě, tj. v osolené vodě s kapkou oleje, když jsem mu zapomněla vyčlenit extra porci a další balení už jsem neměla.

Offline dzizisketa
9037 příspěvků moje polička 04. ledna 2020 13:18

A dneska odpoledne jde mimino na první narozeninovou oslavu. Beze mě, já ještě nejsem ve stavu, kdy bych si troufla kontaktovat hordu dětí ve věku 2 až 0 let

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 04. ledna 2020 13:25

dzizisketa závidím! Já se jak na smilovani těšila na víkend, že dítě bude s tatínkem a já se konečně vyležím. Už je mu blbě taky, syn pochopitelně úplně ready a chce ven. Bejt nemocnej s malým dítětem za zády je strašný, asi úplně to nejhorší příkoří, pro mě. 

Offline barbucha blogger
36171 příspěvků moje polička 04. ledna 2020 13:44
Reakce na crazydaisy:

Pinot Noir s tím jak Karja teď nemá čas jsi mi něco připomněla. U syna čekají rodinu a teď někdy, jak jsme se viděli, tak syn s vážnou tváří říkal, že se těší, až bude snacha doma na té "dovolené", že mu bude moct pomáhat s nějakejma věcma do práce - a fakt to myslel vážně. Jsem se začala smát jako blázen a že snad on bude pomáhat jí až přijde domů. No koukal jako vyoraná myš.

​Však on na to přijde sám.

Zrovna včera mi vyprávěl synkův kamarád, jak před narozením harantů uzavírali sázky, kolikrát je přebalí. Při dlouholetý znalosti mladého pána a zejména jeho poměru k domácím povinnostem zněly sázky nejčastěji na 0 až "poprvé a naposled" S údivem přiznal, že všichni prohráli a doteď při pohledu na profesionálního otce nevěří svým očím

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 04. ledna 2020 13:56

žluťásek

Těšila jsem se na to samý, k zánětu dutin už mi chybí jen kousíček a dopadlo to stejně

Hlavně manžel si myslel, že když je mu špatně (ale asi ne zas tak špatně, protože uvažuje o tom, že zítra půjde sportovat), tak si lehne do postele a bude se léčit. Tak to jsme si tedy museli vyjasnit

Offline Karja
44972 příspěvků moje polička 04. ledna 2020 14:04

Dcera ma novou pisnicku, sklada se z jednoho slova: Kokoti, kokoti, kokoti......Jesteze treba u doktora spis rve a nezpiva:-D:-D

Offline 711990
18331 příspěvků moje polička 04. ledna 2020 14:11

Karja sikulka!

Offline barbucha blogger
36171 příspěvků moje polička 04. ledna 2020 14:18

Karja 

A víš že každý nadání a zájem dítěte rodiče musej rozvíjet, že jo?

Offline Kokoska
35194 příspěvků moje polička 04. ledna 2020 14:45

crazydaisy pred Vanocema dostala dcera horecky a zet vyfasoval dite a vsechny ukony, ktere bylo potreba jeste udelat, zvladnul s mrnousem. Bral ho s sebou na nakupy, k nam pro darky (taky mi bylo blbe), kupovali spolu stromek. Pak rikal, ze nevi, proce se materska jmenuje dovolena. Ale klobouk dolu, zvladl to vsechno perfektne.