Karja ještě k těm spacákům. Z toho vzniklo, že děti když jdou spát, tak jdou do futrálu, starší povýšila a chodí do regálu (patrová postel)
Vše o těhotenství a dětech
tzaziki Jako děcko jsem prázdniny trávila s mámou v práci, tj. v lese a lesní školce. Pracovaly tam i ženy původem z Rumunska (už ale bůhví kolikátá zdejší generace), a ty předžvýkávaly jídlo svým dětem úplně běžně. Větším dětem třeba maso, klobásu... Komentáře o neexistenci mixérů v minulosti a tudíž o nesmyslnosti mixované/mačkané stravy pro děti mi proto přijdou vtipné. Mixéry fakt nebyly, dělalo se to takhle ;)
tzaziki To jsem jednou viděla na hřišti, dítě teda bylo už chodící...![]()
Ha, to mi přesně řekla moje (nová) zubařka! "Vy máte takové fisury, no to nikdy nevyčistíte..." a opravila to. Poslední roky ale čistím, chodím na prohlídky, čistím mezizubním kartáčkem a dobrý. U dcery nehodlám opakovat postoj mých rodičů, kteří čištění zubů nechali od nejútlejšího věku na mně(=asi 10 let, tak od 3 do 13 jsem si je čistila jen ráno) s důvodem, že všichni máme v rodině špatný zuby, takže je budu mít taky špatný ![]()
Dneska si myslím, že tím, že jsem byla nejmladší a opravdu tvrdohlavá, tak neměli energii se se mnou dohadovat.
tzaziki no tyjo, zrovna banán to fakt potřebuje ![]()
Uááá, přitom zrovna banán se dá krásně lžičkou naškrábat...
Taky si myslím, že ty zuby jsou složením slin. Kdo má zuby bez kazů (třeba já doteď, ťuk ťuk), má zase víc zubního kamene.
Plus já jsem si teda užila s rovnátkama, ale na to myslím olizování dudlíku nemá vliv ![]()
Pinot Noir Jo, to jsem byla já a je fakt, že to předžvýkávání mi nějak nedocvaklo. A tehdy jsem slíbila, že tady budu referovat o tom, jak se u nás podařilo zavést blw. Ani nevím, jestli jsem to udělala, každopádně se blw nakonec z několika důvodů nekonalo vůbec. Zpětně to ale ani tak nebylo nijak hrozné, příkrmy jsem zavedla teda dost pozdě, nějak kolem 7 měsíce a kolem 9 už nepotřeboval. Maso jsem nakonec nemixovala ani jednou, má ho jen několikrát týdně a to dostal buďto skleničku, nebo nakrájene na pidi kousičky. Nejdýl jsem mixovala ovoce na domácí kapsičky, to dělám občas i do teďka.
A ještě jsem četla názor nějakého zubaře, že dětských kazů poslední dobou přibývá, protože se matky příliš bojí soli a třeba do třech let vůbec nesolí.
Pinot Noir a sul dela dobre na zuby? Co se tu nedozvim. Aspon konecne nacerpam nejake know how na druhe dite
.
Gatita Je fluoridovaná. Teda ne každá... I když dřív asi byla každá?
A ještě jsem četla názor nějakého zubaře, že dětských kazů poslední dobou přibývá, protože se matky příliš bojí soli a třeba do třech let vůbec nesolí.
Já se toho nebojím, tuhle jsem malému dala těstoviny vařené pro mě, tj. v osolené vodě s kapkou oleje, když jsem mu zapomněla vyčlenit extra porci a další balení už jsem neměla.
A dneska odpoledne jde mimino na první narozeninovou oslavu. Beze mě, já ještě nejsem ve stavu, kdy bych si troufla kontaktovat hordu dětí ve věku 2 až 0 let ![]()
dzizisketa závidím! Já se jak na smilovani těšila na víkend, že dítě bude s tatínkem a já se konečně vyležím. Už je mu blbě taky, syn pochopitelně úplně ready a chce ven. Bejt nemocnej s malým dítětem za zády je strašný, asi úplně to nejhorší příkoří, pro mě.
Pinot Noir s tím jak Karja teď nemá čas jsi mi něco připomněla. U syna čekají rodinu a teď někdy, jak jsme se viděli, tak syn s vážnou tváří říkal, že se těší, až bude snacha doma na té "dovolené", že mu bude moct pomáhat s nějakejma věcma do práce - a fakt to myslel vážně. Jsem se začala smát jako blázen a že snad on bude pomáhat jí až přijde domů. No koukal jako vyoraná myš
.
Však on na to přijde sám.
Zrovna včera mi vyprávěl synkův kamarád, jak před narozením harantů uzavírali sázky, kolikrát je přebalí. Při dlouholetý znalosti mladého pána a zejména jeho poměru k domácím povinnostem zněly sázky nejčastěji na 0 až "poprvé a naposled"
S údivem přiznal, že všichni prohráli a doteď při pohledu na profesionálního otce nevěří svým očím ![]()
Těšila jsem se na to samý, k zánětu dutin už mi chybí jen kousíček
a dopadlo to stejně ![]()
Hlavně manžel si myslel, že když je mu špatně (ale asi ne zas tak špatně, protože uvažuje o tom, že zítra půjde sportovat), tak si lehne do postele a bude se léčit. Tak to jsme si tedy museli vyjasnit ![]()
Dcera ma novou pisnicku, sklada se z jednoho slova: Kokoti, kokoti, kokoti......Jesteze treba u doktora spis rve a nezpiva:-D:-D
Karja sikulka!![]()
A víš že každý nadání a zájem dítěte rodiče musej rozvíjet, že jo? ![]()
crazydaisy pred Vanocema dostala dcera horecky a zet vyfasoval dite a vsechny ukony, ktere bylo potreba jeste udelat, zvladnul s mrnousem. Bral ho s sebou na nakupy, k nam pro darky (taky mi bylo blbe), kupovali spolu stromek. Pak rikal, ze nevi, proce se materska jmenuje dovolena. Ale klobouk dolu, zvladl to vsechno perfektne.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY