brrr tiež pravda!
Vše o těhotenství a dětech
Malenge Tak ja se tesila taky na nejaky to miminko nakojim a spi....a nevypada to teda. Vubec si neumim predstavit, jak to bude vypadat az pujde tatinek do prace. Mala mala dnes 6 hodin plakala a nespala, s velkou malou se v noci rusi, spim na takovy pristylce v obyvaku. S vetsi jsem si dnes stihla pul hodinky pohrat, dat ji jogurt, prebalit a prevliknout puncochace, a vecer dala polevku. Full time rezim si neumim.predstavit, myslim, ze se nedostaneme ani do kramu, o nejakym polednim uspavani a spani radsi ani nepremyslim.
Na emiminu matky skorodvojčat píšoum že si to sedne tak po 3 měsících. A lituju tě, já měla náročný první miminko, druhé naštěstí na začátku hodně spalo a málo pláče a starší si umí hodně hrát sám.
Karja
Tatinek dnes rozbil sklenici a dcera to okomentovala slovem “kulva”. Ano, jsme rodina sprostejch dlazdicu.
MP Marge Za problém kazivosti, pokud jsou zuby opravdu dobře čištěný, můžou většinou fisury - tzv. krátery mezi hrbolky na ploškách zubu. Někdo je má opravdu hodně hluboký a nedá se to moc čistit. Tvar zubů se dědí a proto ten (genetický) sklon ke kazivosti zubů. Zub se pak kazi jakoby zevnitř a zvenku třeba dlouho vypadá ok. Proto se při preventivní prohlídce má dělat i opg rtg. A problém fisur se dnes spolehlivě řeší jejich pečetěním.
Nechtěla jsem do toho šťourat, ale musím upřesnit, že opg se nedělá při každé preventivní prohlídce a kazy na něm vidět nejsou.
Co se týče těch hlubokých rýh, fisur, to je pravda, někdy se nedají vůbec vyčistit a tak se ty zuby zkazí. To ale není úplně častý; nejčastěji se zuby zkazí z mezizubních prostorů, který hodně lidí nečistí vůbec nebo aspoň ne každý den. U malých dětí je to vůbec nejčastější lokalizace, kde ty kazy vznikají a z mé zkušenosti záleží u dětí cca předškolního věku mnohem víc na stravě než na čištění.
dynda No sambo ted rika, ze starsi byla zlata, ale ja si to nemyslim:-D. Myslim, ze to bylo nastejno, ale kazda jinak;-))
Karja Nevěš hlavu, nějak bude, plány jsou stejně na nic, neb realita je překoná. A co funguje dnes/tenhle týden, bude úplně k ničemu. Člověk se přizpůsobí a přežije. Taky jsem si to nedokázala představit a jde to. Některé dny jsou lepší než jiné, někdy mám už v 9 ráno chuť odkráčet středem do nejhlubšího lesa, jindy si připadám docela fajn. Kluci jsou teda od sebe víc, což je v něčem určitě výhoda, ale zase jsem to měla hodit do hloubky a plav od prvního dne. Muž měl první dva měsíce tolik práce, že si ho vůbec nevybavuju, nějaká otcovská, haha, i v porodnici při čekání na propouštěcí papíry řešil práci (a to sliboval, jak to omezí...). Takže po sekci, dvě děti, a na všechno sama, myslela jsem, že to nedopadne a překlepali jsme to. Režim samozřejmě žádný, cílem bylo přežít hodinu po hodině, a zakázala jsem si nějaké výčitky, co by šlo líp a koho zanedbávám. Tak se drž, pevné nervy a žádné vysoké cíle.
Malenge Jo, tak ja to mam dobry, ze kdyz budu joo bulet, tak moje mama uvari a deda mi odpoledne po praci vyvenci starsi. To je fakt vyhoda nejvetsi, hlavne sambo vetsinou byva brzo z prace, takze jako ja mam urcite vyhod asi milion:-D. Jen jsem cekala vetsi davacku, ted kdyz jsem na ne sama v tom case jidlo, koupani, tak to fakt clovek nevi co driv, ale to je tim, ze starsi jeste neni v nicem samostatna, je to jak dve mimina skoro, jen jedno uz lita, coz nevim, zda je vyhoda:-D:-D. Ale tu trpelivost co mam s miminem ted kdybych mela driv, to bych si tu prvni fakt uzila, prijde mi, ze nic neresim, takovy ty podruznosti;-)'
crazydaisy o syna bych se nebála, spíš ta holka aby to ustála a nenechala sebou orat.
Karja jsi šikovná a zvládneš to, i když začátek nejspíš bude takovej masakr, že si ho pak ani nebudeš pamatovat
. Jste doma pár dní, malá malá se stabilizuje a pak to budeš dávat.
Nejlíp většinou pomáhá, když jsou bližní v ještě větších sr....ch, tak se kdyžtak můžeme složit a nejhoršíma zážitkama, aby se ti zvednul morál...
![]()
Tabea :-D:-D Ja mam.jednu kamosku se stejne staryma holkama, jen je o tri mesice napred, tak s tou hodne komunikuju no, ale ona je tak pozitivni, to se ani neda. Ja bych treba rekla vysiraj me desne a ona rekne hreje me, ze uz je obe mam.:-D Tak s tou se hodne radim, ale zrovna to usinani, ktereho se nejvic desim maji oni v klidu;-)
A poprvy v zivote se nebavim se sambem. Me nasral, ze se fakt nebavim a nic nerikam, coz jsem snad v zivote neudelala. A normalne jako on sam od sebe vecer uklidil kuchyn do cista, a celkove tak vsechno porovnal, to se nikdy nestalo, asi budu jeste tyden mlcet.
My stále uspáváme každý jedno dítě. Když muž není doma a jsou tu obě děti, snažíme se zařídit, abych tu měla babičku. Když jsem sama s oběma, je to tak půl na půl, někdy se mi povedlo syna ukecat, aby spal, a pak jsem uspávala dceru, někdy to nevyšlo a uspávala jsem syna, pak dceru, do toho přišel syn, takže mi ji probral, do deseti i dýl zábava zajištěná. Když jsem s nimi sama, koupu buď jen jedno z dětí, nebo žádné, snažím se si to co nejvíc zjednodušit. Jo a většinou sním předvečeři kolem páté, abych na ten cirkus kolem večeře dětí měla energii a volné ruce a nejedla až někdy v deset, když jsou pod dekama. To už si dám jen nějakou drogu - kousek čokolády nebo něco jinýho na nervy.
dynda :-DKoupani jsem zvladla, starsi to koupani mimina hodne zajima a ma to jako zabavu. Vecerni span mame to same, kazdej jednu, ale dcera spi jeste pres den a fakt mi odpoledne usina blbe, ostatnim ani ne, ale se mnou dela kraviny a je to proces. S mym tatkou usne za dve minuty, spolecne se trapime kolem 40 minut a to jako bude neco no! Jinak svoje vecere nekomentuji, vcera jsem jedla v posteli v 10 banan a dva detske tvarohy, dnes loupak a jogurtovy napoj.
Jsem se naučila jíst, když je čas, ne kdy se má jíst
. S koupáním je u nás ten problém, že večer syn už nespolupracuje, jak přes den většinou nespí, ke všemu ho musíme přemlouvat, hrozný boj to je, s koupáním dcery to nejde skloubit. Jinak obě děti mi za 3/4 roku spaly přes den najednou celkem 3x...
Karja Já uspávala tak, že jsem leželá já na boku, maluch přisátý a za ním větší, kterého jsem držela za ruku. Kupodivu to fungovalo hrozně dlouho (po celou dobu, co jsem kojila). Starší spí hrozně tvrdě, takže ho v průběhu noci nebudilo ani to vřeštící mimino.
brrr Jj, jako tyhle typy jsem.uz vsechny nacetla, ale moje dcera furt vstava a proste fakt dela kraviny,treba skace po posteli, ze se odrazi od mantinelu a hodi zada....seda si a tak!
Karja Tak to nás naštěstí minulo, to bych nedala (muž není přes týden doma). A ona je ještě malá na zrušení odpoledního spaní, co? Náš už přes den nespal, takže odpadal docela rychle a tím se zrušilo různé poskakování.
Karja a jak to teda dělá ten děda?
viktorka_od splavu asi zaspí prvý, tak veľká malá to vzdá a zaspí tiež
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY