Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Sweet Potato
40659 příspěvků moje polička 09. ledna 2020 09:50

Karja Já dávala body občas ještě i do školky, nezapnuté tedy, ale některých oblíbených se nechtěla vzdát. A na zimu to byla ideální spodní vrstva, dost dlouhé a úzké.

Online Karja
44971 příspěvků moje polička 09. ledna 2020 10:43

Sweet Potato No presne, ja z tech vykasanych deti chytam psotnik, ale to je tim, ze ja chodim od rijna do kvetna s kosilkou:-D

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 09. ledna 2020 10:49

Karja máme tílka z kiku, ultra dlouhá, úzká, překvapivě příjemná z biobavlny, tuším 2ks za 100 Kč. Ani se jim nepřetáčí švy, výborný jsou.

A začínáme se teda řadit k těm rodinám, jejichž děti pořád chodí v softshellových kalhotáchmáme dupeto se skvěle vysokým nápletem, záda nemají šanci koukat ani bez tílka. 

Offline Aranel
6708 příspěvků moje polička 09. ledna 2020 12:05

Moje první lyže byly K2 s Mickey Mousem (samozřejmě z bůhvíkolikátý ruky, ale milovala jsem je)

Online Karja
44971 příspěvků moje polička 09. ledna 2020 12:08

žluťásek Ja ty softshellky nemam poradne ani kdy vyprat, dcera je ma nonstop. Jen jak ja je sama nenosim, tak nikdy nevim, jak ji pod to navliknout, bez niceho, slaby puncochace, silny puncochace.....vetsinou ji splavim.

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 09. ledna 2020 12:41

Karja Já teď oblíkám spodek spíš víc, když se válí někde na hřišti, tak ta země je hrozně studená. Máme zimní softshell - s fleecem uvnitř a pod to dávám tenký bavlněný podvlíkačky.

Offline letfenixa
10968 příspěvků moje polička 09. ledna 2020 22:44

Dieťa objavilo u babky lego po mne a bratovi, tak som ho oprala :), je to lego basic, ktoré sa s ním dá kombinovať? Duplo bude mať doma a toto u babky.

Online continuity
43672 příspěvků moje polička 09. ledna 2020 22:59

letfenixa akékoľvek z tých sad pre väčšie deti. Je to kompatibilné všetko so všetkým. Pozri sa na Friends, mávajú tam pekne zvieratká. 

Offline letfenixa
10968 příspěvků moje polička 09. ledna 2020 23:01

continuity super

A môžeme ďalej nakupovať (lebo s Duplom uz končím, ale sa teším, ze sa mu páči škôlka, stále ho musím k nej motivovať, keď je v kuse doma )

Online Karja
44971 příspěvků moje polička 09. ledna 2020 23:16

Nevite, zda se vylucuje ci nikoliv kojeni s opichem u ortopeda? Myslim, ze jsou to nejake kortikosteroidy nebo co, proste jednorazove lokalne ke kloubu;-)

Offline 711990
18331 příspěvků moje polička 10. ledna 2020 04:03

Karja spis nevylucuje, pripadne se vynecha jedno/dve kojeni, ale urcite se zeptej! 

Offline rasaNori
8885 příspěvků moje polička 10. ledna 2020 07:06

Dnesni noc patri mezi ty, co si neplanuju nekdy zopakovat. Kdyz je muz na nocni tak to vzdy stoji za to

Online Karja
44971 příspěvků moje polička 10. ledna 2020 08:37

rasaNori Ja mam ted velkou malou na vikend u babicky, ale I s.jednim to stalo za to. Usne ve 12 na hodinu a pul, pak je skoro tri hodiny vzhuru a pak zase spi. Takze az tu bude vetsi, ktera vstava brzo rano, tak ja jako denne budu spat 4 hodiny? To je super:-D. Tak jednou za tri dny spi ,,normalne,,. Na tatinka obcasnou nepritomnost nechci ani pomyslet, to jsem si uz rikala, ze ji budu davat spat k dedovi:-D

Offline rasaNori
8885 příspěvků moje polička 10. ledna 2020 09:30

Ve ctvrt na 9 spaly obe. O pul 9 jsem usoudila ze je bezpečné starsi prenest k sobe. Jen jsem se zvedla, tak pes dole usoudil ze miska s veceri na stole je prilis velke lakadlo, panicka daleko, tak co by si neposlouzila. Takze rychle prenest starsi, druhe kolo prenest piti a panenky,protoze to pak v noci hleda a vriska a pozavirat dvere. Potichu sebehnout schody, potichu vynadat psovi, vyvencit ji a v 9 jit do postele. O pul 12 kojim Saru a kolem se proplizi starsi. Zapadne k nam, nicmene se furt vrti a pisti ze nema piti. Cimz budi mimino. Takze ve chvili kdy usne mala, popadnu Baru a jdu s ni do pokojiku. Pes je nastesti urazen a setrvava dole. Lezim s Barou, cekam az usne, mezitim dostanu 3x flaskou s pitim do hlavy a napjate posloucham, jestli vedle nemrci mimino. Ve chvili kdy Bara zabere, potichu prechazim k nam do loznice, a v tu chvili spina kotel a prichazi pes. Lehnu si misto muze, abych nevzbudila mimino, usinam. Po 20 minutach pes odchazi do prizemi, v tu chvili si nadavam za drevene podlahy misto puvodnich kobercu. Je pul 3,prijizdi muz z nocni, o pul 6 prichazi do loznice Bara a tim vzbudi Saru. Z te je dalsi pul hodinu cajova konvice. Usne Bara, beru Saru a jdu do pokojiku. Ve ctvrt na 8 se pes dozaduje venceni a snidane, cimz budi vsechny v loznici. 

Online Gatita
8713 příspěvků moje polička 10. ledna 2020 10:36
Reakce na rasaNori:

Dnesni noc patri mezi ty, co si neplanuju nekdy zopakovat. Kdyz je muz na nocni tak to vzdy stoji za to

​ja si taky dnesni noc nechci zopakovat. Hrozne jsem chtela na rooming s malym, tak mame za sebou prvni noc. Mame tu deti i s temi monitorovacimi pristroji a to je teda blbinec. Spala jsem presne hodinu.nikoli proto, ze by dite plakalo a ze jedeme ten trihodinovy dril "zmerit, prebalit, zvazit,prilozit,zvazit, nakrmit a pokusit se spat", ale proto, ze ty masiny jsou uplne posahany a celou noc jsem resila spoustejici se alarm a prelepovala padajici sondu z nozicky na nozicku. Jako jestli preziju tohle, tak vsechno.

Offline 711990
18331 příspěvků moje polička 10. ledna 2020 11:26

Gatita jezis

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 10. ledna 2020 11:53

Gatita Já ty monitory v porodnici ani nezapínala, měla jsem pocit, že to nemá moc smysl. Ale chápu, že u toho nedonošenýho to není vhodná rada. Tak asi jen vydržet. 

Spolubydlící to pravidelně zapomínaly vypínat, takže klasika - odnesly dítě vážit a do 10 vteřin řev monitoru. Báječný. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. ledna 2020 12:09

Gatitavás je s nedonošenci víc na pokoji? Já byla s malým na oddělení nedonošenců v Krči (kvůli něčemu jinému) a tam jsme měli pokoje po jednom. I tak se teda leckdo nevyspal, stěny byly tenké a byl tam celkem ruch, sestry chodili kontrolovat děti a tak. Ale ve více lidech si to teda neumím představit, například syn byl na přístroji, který pípal prakticky nepřetržitě. No přeju hlavně pevné nervy.

Online Gatita
8713 příspěvků moje polička 10. ledna 2020 13:17

Evaeva my jsme v motole a ty pokojiky jsou po dvou. Na normalnim sestinedeli je moznost nadstandardu, tady ne. Nebo jsem se aspon nedopidila. Ty pristroje jsou fakt hrozny, porad to blika, pipa, spousti se poplachy - staci kdyz se maly zavrti. Do toho pres den navstevy... Servis ze strany osetrujiciho personalu je super, ale to prostredi...uz aby to bylo za nami!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. ledna 2020 13:40

Gatitamě nejhorší přišlo to, že člověk vlastně neví, na jak dlouho to je. Na ten hluk jsem si zvykla, já spím fakt dobře. V té Krči byl personál také skvělý, na návštěvu mohli nejen otcové dětí. Mě právě přišli super ty pokojíky po jednom, vybavení teda staré aspoň 20 let, dost volalo po rekonstrukci, ale to mi až tak nevadilo. Teda ne, že bych to dopředu řešila, s tím nikdo nepočítá. My tam nakonec byli asi 10 dní, protože syn nebyl nedonošený, ale některé tam byly i 3 týdny. To musí být hodně náročné. Hlavně, ať je miminko v pořádku, to je nejdůležitější.