Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 10. ledna 2020 21:26

Karja no moja takto zo začiatku zle spávala, pretože bola naozaj hladná.Vydržala plakať niekoľko hodín v kuse. Za prvých desať dní pribrala len 10 gramov. Ale ak tvoja normálne priberá, hlad to snáď nebude.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 10. ledna 2020 21:27

Karja 

Soucítím, já jsem přestala kojit a slečna vyjadřuje nespokojenost taky svými nočními výstupy... Hele, tomu novorozenci se ještě všechno mění, nebo taky už můžou nastoupit koliky (to nečti). Podle mě to zítra může být úplně jinak. Držím palce. Já už jsem na tom tak blbě, že jsem si přes den šla lehnout.

Offline Karja
44970 příspěvků moje polička 10. ledna 2020 21:27

betsey Musim si ji zvazit, ale za prvnich cca 10 dni pribrala 400g, mliko teklo proudem, ted premejslim, jestli je mozny, ze nejak u me ubylo, taky mi prijde takova hladova.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 10. ledna 2020 21:28

Karja 

Spurt! Ve 3 týdnech

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 10. ledna 2020 21:29

Karja no ja som myslela prave cez den

No ale ked nepomaha nic, tak jej mozno fakt daco bude -hlad, bolenie brucha atd nas sa furt krutil v postielke lebo potreboval aj tri krat odgrgnut, nedalo mu to spat. To nez  clovek pride na to, co tomu dietatu je

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. ledna 2020 21:30

Karja A kolik jí vlastně je? Nemůže to být ten růstový spurt ve třech týdnech? To by mělo za pár dní přejít, můžeš zkusit ji častěji kojit, než se to zase ustálí.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 10. ledna 2020 21:31

dynda ano! To som tu riesila aj ja..strasne zral a este k tomu zacali koliky. Uf sucitim s karjou, nech to rychlo prejde!

Online Pinot Noir
30080 příspěvků moje polička 10. ledna 2020 21:34

Karja Dnes je úplněk. Měli jsme včera blbou noc a dnes čekám totéž. Dvě tři noci kolem úplňku jsou u nás vždycky horší, někdy přímo příšerné, působí to na všechny čtyři, co tu spolu žijeme ;) Tak třeba je to taky jen tohle...

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 10. ledna 2020 21:37

Pinot Noir vidis, starsi bol na spln tiez citlivy. Ale zrovna vcera spali vynimocne obidvaja jak dudci, mladsi bez zobudenia do piatej, co sa uz asi tri mesiace nestalo (a asi dalsie tri nestane).

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 10. ledna 2020 21:53

Pinot Noir Tyjo, doufám, že je to úplněk! Já už jsem dávno zvyklá spát celou noc a ne 3x za noc vstávat, když vysílačka kvílí Maminkooooo...

Offline Karja
44970 příspěvků moje polička 10. ledna 2020 22:29

Pinot Noir No dik, ted si to budu kazdej uplnek psychicky privolavat! Bude to ten spurt asi!

Offline letfenixa
10968 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 04:27

Syn spáva obzvlášť pri splne dobre, aj keď ešte spanie bývalo katastrofa, tak so splnom bola dobrá noc :)

Karja tak hádam je to spurt, ako radia ostatné, ak máš mlieko, skús kojit a kojit

@Gatita držím palce, nech to ide stále lepšie

Online Gatita
8710 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 08:37

dzizisketa ja uz mam taky laktacni poradkyni domluvenou hned po propusteni. Tak snad mi pomuze to trochu rozjet-ten prvni tyden se zdalo, ze bych tentokrat i malicko kojit mohla, porad jsem si hrala s odsavackou (nemela jsem u sebe mimino, tak jsem se tim hodne zabyvala a jeste si zvladla koupit pres mobil dve bundy). Ted mam trochu paniku, pac z toho mala se pomalu stava nic...Je to tu takovy pruchodak, cele odpoledne jsou tu nasazene nejake navstevy (ne moje), tak s tim chodim saskovat nekam do kumbalu a utesuju se tim, ze doma to pujde treba lip. 

Online continuity
43671 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 08:44

Karja mi přijde, že to tvoje dítko na přehozený den a noc. Měli jsme to s první taky, ono si to sedne, co je na tom akorát blbý, že člověk si je naučí na všelijaké kejkle u uspávání. 

Online Malenge
4867 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 09:40

Karja Starší spal podobně blbě, jednak myslím, že měl ze začátku přehozený den a noc a bohužel, on je prostě nespavec. Trochu slušně začal spát teď v září, to mu bylo 3,5  když jsem v zoufalství četla chytré knihy, jak novorozenec spí 18, 20 hodin denně, měla jsem chuť ty přechytralé autory kopnout do řiti. A potvrzuji úplněk, noci okolo stojí u nás pokaždé za houby. Ale když se k tomu připočte věk té tvojí, tak bych tipla ten spurt, věřím, že bude brzo líp!

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 09:52

Malenge 

Jsem si u prvního taky plácala na čelo 18 až 20 hodin, kdo to vymyslel. No, pak jsem si domů přivezla druhou a jak byl nejednou kolem klid, tak ona se napila, usnula a spala, pořád dokola. Začala jsem panikařit, že má určitě tu žloutenkum že jsem neměla zdrhat z porodnice... 20 hodin možná nedala, ale to jen kvůli tomu, že dlouho pila. A nic jí nebylo, samozřejmě, naopak raketově přibírala, 300 g za týden

Offline Karja
44970 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 10:11

continuity Nema, ona moc nespi ani ve dne:-D. Ona spis nespi, ale myslim, ze je to tim, ze je ji proste tezko. Plus ten spurt do toho,na kterej jsem moc nereagovala, protoze po zkusenostech z minulyho tydne jsem ji nechtela prejidat aby se mi zase pokazdy nezeblila. No nejak se s tim popereme a za tyden bude zase jinak.

Vetsi mam u babicky a za tri dny nerekla anI mama ani tata!:-D:-D. Samozrejme spolupracuje, vsechno ji, spi do pul 9, prej takhle hodny dite jeste nevideli....zajimavy!:-D

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 10:45

Karja 

Syn u babiček nikdy nezlobí, to má na doma.

Offline barbucha blogger
36170 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 11:53

Karja dynda 

Přesně, všichni haranti jsou zlatý, když nemaj za zadkem mami a tati

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 13:04

Karja tvoja malá je cez kopirák so synom. Za deň naspal ako maličký tých 6-7 hodín, nevedel zaspať a ak sa zobudil potreboval k tomu našu pomoc. Jediné čo zaberalo pri zaspávaní bolo hojdanie sa na fitlopte a potom opatrné prekladanie do postieľky, časom sme to vymenili cez deň za hačku (a potom som to krvopotne odúčala...). Je možné, že má nedozretú centrálnu nervovú sústavu, to sú deti, u ktorých sa vraví, že potrebujú ešte jeden trimester na jej dozretie. U nás to teda trvalo dlho, najprv ako malý nespal, ptoom dlho, dlho extrémne zle spracúvaval vrzruchy. Tiež reagoval na zatmenie/spln/nov mesiaca, zmen tlaku a počasia . So spánkom cez deň u nás pomohlo,keď som s ním ležala v posteli,kojila po ležiačky a nechala ho spať pri mne asi ma potreboval cítiť.U teba to ale asi nebude možné skrz veľkú malú,tak skús doma nosiť čo najviac v šatke/nosiči aby ti zaspala na tebe.