Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 20:08

Co se dnes tak dává k narození miminka? Myslím konkrétně, co dává babička k narození vnučce případně její mamince?

Offline Karja
44970 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 20:14

crazydaisy To zalezi, my jsme na prvni dceru dostali predem penize na kocarek, takze pak jsem dostala kytku a mala nejakou drobnost. Za tuhle druhou jsem dostala kytku a penize at se odmenim za porod a dcera uz nic nedostala, predpoklada se, ze vsechno ma.

Koupila bych mamince neco hezkeho, co ma rada proste. Pokud jsou na tom financne dobre, tak s penezi bych asi nechodila. Ditko uz zrejme vsechno ma, takze jen neco hezkeho? Ja treba dostala od svagrove takovej predrazenej ale moc hezkej klips na dudlik, hodne se davaji take nausnice nebo jiny prvni sperk pro divku, coz ostatne muzes dat I mamince;-).

Offline viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 20:15

@Karja jj u nás se rodičce dává šperk crazydaisy a děvčátku naušnice, ovšem otázka zda je to ještě dnes v módě, to bys musela zjistit, jestli mají v úmyslu jí píchat uši

Offline Karja
44970 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 20:21

viktorka_od splavu Jj s tema usima me to taky napadlo, ono pro to dite je to tezke, casto se porizuje nejaky sperk co se pak nikdy nevytahne.

crazydaisy Ale pro rodicku hlasuji za sperk pokud je nosi;-)

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 20:22

Karja snacha dostane šperk od syna, tak právě nevím, co bychom jí měli dát my. Pro malou mě napadly ty náušnice, ale možná by si je raději vybrala snacha sama. Musím něco vymyslet.

Offline Karja
44970 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 20:24

crazydaisy Jj navic ty jsi jednou psala, ze mas snachu ,,rozumnou,, ze je spis prakticka a nerada utraci za blbosti, ze? To je pak jeste tezsi!

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 20:26

Karja no právě - ty si fakt pamatuješ všechno

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 20:30

crazydaisy dcera dostala od nasich penize na nausnice, prave abych je mohla vybrat sama. Ja dostala kytku, to mi udelalo velkou radost. Od tchyne jsme dostali plenkovy dort, vzdycky jsem si myslela, ze je to hrozna ptakovina, ale byl delany na zakazku a byly v nem skvele rucniky a osusky. 

Offline Karja
44970 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 20:31

crazydaisy A co nejaka ta poukazka na ty super masazs, co tu probehly? Na konci roku by si to treba uz zvladla vybrat, ji pohlidas:-D Nebo ji k tomu muzes pridat I poukazku na hlidani;-)

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 20:33

Lamicka plenkový dort jsem musela gůglit-dík za tip

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 20:35

Karja taky dobrý a já hlídat budu moc ráda.

Offline Karja
44970 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 20:45

crazydaisy Sama jsem zvedava, co ti tady poradi;-)

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 21:07

crazydaisy 

Já bych jí nadělila poukaz na dovážku jídla, aby nad tím nepřemýšlela a objednávala, až to bude aktuální. Osobně jsem po porodu nejvíc vlastně ocenila tašky s navařeným domácím jídlem od maminky i od druhý maminky. Vývar, pečený kuře, nekomplikovaná jídla. 

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 21:10

crazydaisy dcera dostala náušnice "pro miminko", u nás je to tradice. Moje máma je jako miminko dostala od své babičky. Já zas dostala jiné od svojí babičky (z máminy strany). Já teda nedostala přímo nic, ale mrazák byl naplněn vývary a další potravinovou pomocí, která přicházela i v dalších měsících

Vlastně přichází doteď

Online continuity
43671 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 21:10

Karja za třeba na masáže vůbec nemůžu chodit, protože mi obvykle rozjedou celou sérii migrén. Mě vždy ta poukázka na masáž jako univerzálny typ úplně nadzvedne.

Online continuity
43671 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 21:11

crazydaisy klido ji venujte šperk, jestli víte, co se jí líbí. Já dostala šperky od muze i obou babiček.

Offline Potrefenáhusa
39075 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 21:12

crazydaisy Kamarádka měla zase s tchyni velkej a dlouhej spor, jestli holčičce pichat uši, nebo ne (nechtěla), takže ji pak ty miminkovsky náušnice, co od tchyně dostala, dost tnuly

Online continuity
43671 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 21:20

Potrefenáhusa my spor ani neměly, ale asi ty náušnice budu muset nechat vnoučatům

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 21:24
Reakce na continuity:

Karja za třeba na masáže vůbec nemůžu chodit, protože mi obvykle rozjedou celou sérii migrén. Mě vždy ta poukázka na masáž jako univerzálny typ úplně nadzvedne.

​souhlas,ja bych brala masaz leda k fyzioterapeutovi.....jina mi vubec radost neudela a pravdepodobne bych tam ani nesla.

Offline Karja
44970 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 21:35

continuity Ja to radim, ale zaroven poukazky nesnasim:-D Na veci ne, ale na neco, co organizuje cas jo:-D