viktorka_od splavu Jo, řepu i kuřátko zná, ty zrovna máme i jako samostatné malé knížky. A ještě má rád tu o vláčku, kterému došlo uhlí. Ty básničky si čteme, ale před spaním bych si asi představovala něco jiného, no.
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir My teď čteme Hajného Robátka, předtím Kotě z Kocourkova, Mikeše - toho ale po půlkách kapitol. Ze Špalíčku jsme četli asi od 8 měsíců
napřed po jedné, dvou říkankách, teď si občas vzpomene a přečteme jich na dobrou noc třeba deset...už je i umí sama použít, ráno jsem navlíkala rukavice a říkám "kde je paleček" a dcera na to "paleček je dávno v lese"![]()
Nevysvětluju nic, myslím si, že se to vytříbí samo. Jo, taky Kubulu a Kubu Kubikulu...jsem stará škola
teď chci najít Rumcajse a myslím, že i Ferda mravenec by mohl mít úspěch. U vás možná Pohádky o vláčcích a mašinkách? ![]()
Pinot Noir Jak radí Mohučanka Ferdu, Rumcajse, Pohádky o mašinkách. Z těch nových třeba Kosprd a Telecí (až půjde znovu do školky) nebo Tappiho, i když to máte možná ještě chvilinku čas. A Čenda je super!
Cokoli od Kahouna (má i jednu knížku jen o vláčkách ),pak možná Hasičské pohádky od Pospíšilové. Krásné jsou knížky od Petišky, začala bych Martínkovou čítankou. Kvak a Žbluňk ( kterákoli). Ještě mne napadá Svěrák ( Pan Buřtík a pan Špejlička), ale toho asi raději prolistuj, zda bude sedět tobě. Případně Daisy Mrázková.
Pinot Noir máme z knihovny půjčené pejska a kocicku jako jednotlivé přibehy, velka ilustrace a k ní pár vět. Jedna pohádka jako celá kniha. Syn je úplně miluje, jak myli podlahu a jak si roztrhnul pejsek kalhoty chce číst pořád dokola.
Špalíček chci dovézt od maminky svůj, musím souhlasit s viktorkou, věřím, že ty veršované pohádky se mu budou moc líbit.
U nás ještě hodně jede Krtek, stejně stará neteř zas miluje Martínkovu čítanku.
Vlastně se teď hodně vracíme ke klasice, konečně se mi povedlo vytlačit Mášu a mašinku Tomáše ![]()
Pak máme spoustu krásných současných knih, ale všechno jsou to obrázkové knížky spis na prohlížení, s minimem textu, s kratinkým příběhem. Hledáš i takové?
Pinot Noirpříběhy včelích medvídků. Pohádka je na jednu stránku, jsou to jiné příběhy než ve večerníčku.
To ste ma nakopli, pribehovych mame malo, musim nejake zase dokupit. Najviac ma rad Krtecka, ine ceske ani nepoznam.
Taky hlásím aktuálně Špalíček, Kahounovy pohádky o autech a o letadlech. Dál už má syn "přečtené" Lichožrouty, sice bych řekla, že na to bylo brzy, ale jak se tam objevil kamion... A máme přečtené knihy s obrázky a komiksy, Mach a Šebestová, kocour Vavřinec, Cour a Courekm Krtek a kalhoty, Kuřátko a obilí, Polámal se mraveneček. Teď už musíme hodně opakovat podle přání.
Tyjo, úplně koukám, co už někteří čtete ![]()
U nás je to vždy kniha na několik týdnů pořád dokola a když chci jinou, vytáhne tu z předchozího měsíce :)
Má svoje oblíbené obrázkové, které umí zpaměti a "čte" si je i sám. Pip a Pipa, Víš, co má v plínce myš?, Už nechodím na nočník. Už mi z nich jde hlava kolem :)
Ale třeba ty Čapkovy pohádky mi vůbec nevadí dokolečka, mají takovou nostalgickou poetiku. Navíc když je čtu, v hlavě mi zní hlas Karla Högera, kéž bych je uměla vyprávět taky tak krásně.
Pinot Noir Jezevec Chrujda od Stancika. Je to moderni, kratky vety. Jen trosku zvlastni ilustrace. Ja to Tondovi ctu uz ted:D a jeste vysel krasne ikustrovany Vitr ve vrbach, ale to se ti asi taky nebude uplne zdat, je to starsi, i kdyz v novem prekladu. S tim vysvetlovanim slov, on se te pta, kdyz nejakemu slovu nerozumi?
žluťásek s tim overalem, ja takhle vzdycky okartacuju bliticko a jedem....:D tak co by neslo bahno:D
711990 Mně přijde, že když něčemu z větší části nerozumí, tak ho to přestává bavit. A že se snaží ta spojení/slova, která nezná, opakovat, takže mu vrtají hlavou a pak přestane poslouchat.
Pinot Noir jasne, to chapu:)
Pinot Noir O nejbohatším vrabci na světě (Petiška,)Jak se Martínek ztratil, Vítek od Řihy, Fanfrlínek, Štuclinka a zachumlánek, O zvědavém štěňátku.
Je zajimave, co je zaujme. My nejdriv cteme dceri, pak synovi, ale poslouchaji zaroven (syn teda dela spis kotrmelce) a syna treba kolem 4. roku bavily pribehy o Valentynce, sedel a nedutal.
Děkuju všem, zatím jsem vzala Martínkovu čítanku, včelí medvídky, pohádky o mašinkách, díky za jejich připomenutí. Ty, co neznám, projdu a bude další várka ![]()
A znáte Mistr sportu skáče z dortu? Je to knížka sesbiraných různých dětských prupovidek, syn se teď může potrhat smíchy z těch všech cože, vidličky a nože skákaly po dvoře a haló, co se stalo, kolečko se rozlámalo a dobrý den, celý den, bába letí komínem
Není to teda nic na čtení před spaním![]()
Pinot Noir Kahoun má kromě včelích medvídků ještě celou řádku novějších knížek o zvířátkách. Většinou jsou krátké, klidné, příjemné. Třeba mám ráda Chumelení, Bráška je taky ježek nebo Kamarádi v kožíšku. Ale nejsem si jistá, jestli to jde ještě koupit, my si je půjčujeme z knihovny.
žluťásek Myslím, že se prodávají, ještě něco o medvědech... Něco z toho určitě ještě koupím. Toho Mistra sportu zřejmě budeme taky potřebovat
. To by se mu určitě líbilo!
žluťásek chumelení taky máme, to je moc hezké, takové milé.
prosím vás, čo chodíte s deťmi v nosiči na túru, nosíte aj vy? Myslíte, že zvládnem odniesť v nosiči Deuter desať kilové dieťa nejakých 5 km do nie veľmi prudkého kopca a späť? Ak tam teda bude vôbec ochotná sedieť
betsey Unesu to, pane Lorenc?
(Pardon)
Já jsem neunesla, ale pár takových znám.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY