Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline bosibori
příspěvků moje polička 15. ledna 2020 11:16

Jinak ale obecně k dět. krosnám souhlas se všemi tady: nastavit už doma, naučit se nasazovat i sundávat a dítě poměrně obléct. 

Offline Gatita
8709 příspěvků moje polička 15. ledna 2020 11:24

Konecne doma! 

Offline Pinot Noir
30078 příspěvků moje polička 15. ledna 2020 11:30

Gatita Tak ať se rychle zaběhnete! Přeju domácí pohodu

Offline rasaNori
8885 příspěvků moje polička 15. ledna 2020 11:39

Gatita ja si doma potom rikala kam ze jsem z porodnice spechala:D tak preju at mate lehci soubeh

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 15. ledna 2020 12:19

mám doma aj manducu, ale niesla som tam malú len párkrát, odkedy vie chodiť, nechce tam byť. Preto neviem, či bude aj v tom nosiči. Každopádne nepôjdem ďaleko, keď tak, sa vrátim. Na túry s ťažkým batohom som bola zvyknutá, no ale naposledy som bola tak pred niečo vyše dvoma rokmi.

Inak myslím, že dieťaťu by sa najviac páčilo v tomto

https://www.youtube.com/watch?v=_hFyh47GUsY

Díky moc teda za rady a skúsenosti, Deuter budem mať zatiaľ len požičaný, doma ponastavujem, túru risknem a uvidím

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 15. ledna 2020 12:24

bosibori prosím ťa, a keď si nosila dieťa na bruchu, mala si ho normálne tvárou k sebe? Ide to aj opačne?

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 15. ledna 2020 12:28

betsey ještě jedna věc, co tu nikdo nezmínil, ale je podle mého potřeba s tím počítat a to, že pokud nejsi zvyklá nosit, tak ani dítě není zvyklé být nošeno. Já dceru do jara nosila poměrně pravidelně, přes léto se mi nechtělo se potit, takže jsem nenosila vůbec a pak jsme v září byli na dovolené a šli párkát kolem těch 10km s nosítkem a my se sice s mužem prostřídali, ale malá byla dost zpruzelá a furt jsme kvůli ní museli dělat zastávky aby se prošla.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 15. ledna 2020 12:35

Sairon no však toto, podľa mňa sa nebude chcieť nosiť, resp. až keď bude unavená. Ja som mala manducu od jej narodenia, ale kým bola malinká, bola som z toho vyľakaná, potom keď bola väčšia, bola zima a mne sa nechcelo kupovať špeciálne oblečenie a potom som čakala, kým začne chodiť, aby sme kúpili deuter. To bolo v lete, muž vážne ochorel, bol dlho v nemocnici, potom na PN, a vlastne nosenie začínam riešiť až teraz, ked už bude asi neskoro. 

Bola som s ňou párkrát už s chodiacou s tou manducou, keď bola unavená, už tam neprotestovala, ale naposledy sa teda dosť priečila. Asi teraz poobede niekam s tou manducou s ňou vybehnem.

Hlavne som chcela teda vedieť, či vôbec mám uvažovať o tom, že by som tú váhu v deutri odniesla, a už mám v podstate jasno.

Fakt ešte raz ďakujem za skúsenosti.

Offline notna
9544 příspěvků moje polička 15. ledna 2020 12:41

continuity bosibori Nosila jsem na horách dítě hodně dlouho v manduce, na břiše to už nešlo. na věci jsem měla horolezeckou ledvinku. Vlezla se dítěti pod zadek. Nebo jde nahodit batoh ještě přes manducu, ale to jsem nezkoušel a, jen viděla.

Měla jsem tuto https://www.nejlevnejsisport.cz/ledvinka-coleman-cool-cerna-p-9974.html

Vlezla se tam svacina, plina, přebalovací podložka, ubrousky. mikina pro dítě. Nahoře jsem měla ještě občas přichyceny nosici šátek.

Offline Malenge
4867 příspěvků moje polička 15. ledna 2020 12:50

Gatita ať jste zdraví a kluci hezky rostou a vycházejí spolu

Offline bosibori
příspěvků moje polička 15. ledna 2020 12:57
Reakce na betsey:

bosibori prosím ťa, a keď si nosila dieťa na bruchu, mala si ho normálne tvárou k sebe? Ide to aj opačne?

​obličejem k sobě. Měla jsem Manducu a tam to, myslím, ani jinak nejde. 

Offline Garfie
28652 příspěvků moje polička 15. ledna 2020 13:02

Pinot Noir Martínkova čítanka je klasika, tou nic nezkazíš. Fajn jsou třeba různé Zlobilky, A pak se to stalo....a tak, krátké pohádky. Mikeše děti milovaly, musím říct, že mě kupodivu moc nebavil Ferda mravenec, z dětství jsem měla lepší vzpomínky :-) Hrozně hezké je Halo Jácíčku, manžel z toho byl úplně vyřízený, prý filosofický traktát pro děti :-D O chytré kmotře lišce, Příběhy z Medové stráně, Honzíkova cesta a myslím, že už by ho bavily i ty jednodušší knížky od Lindgrenové-Emilovy skopičiny, Madynka, Lotta z rošťácké ulice a tak...Tappiho jsme četli, ale možná bych s ním chvilku počkala. 

Mistra sportu totálně miluju, ale trochu varuju, protože u nás jede až tak, že skoro nemůžete nic říct, okamžitě naskočí nějaká trapná asociace  A je to výborný dárek i pro starší muže, třeba kamarád ji dostal k Vánocům a byl dost nadšený!! žluťásek 

Offline dzizisketa
9036 příspěvků moje polička 15. ledna 2020 13:12

betsey

PPokud si myslíš, že spíš většinu cesty půjde a krosnu bys měla pro jistotu a na poponesení po část cesty, zkus si půjčit onbuhimo, zkráceně onbu. Je to nosítko určené právě pro krátké poponášení na zádech, pochází z Japonska. Věci pro sebe bych si dala buď do té ledvinky nebo k někomu jinému. 

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 15. ledna 2020 13:18

Garfie já dostala Mistra sportu taky ještě jako bezdětná. Vyšly prý i další, ale nevím, zda bych tolik veselosti pak najednou unesla

Offline Garfie
28652 příspěvků moje polička 15. ledna 2020 13:34

žluťásek Já se koukala i na ten další, ale už to není úplně ono, v tom prvním jsou fakt ty klasické hlášky, co zná člověk ze školy...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. ledna 2020 13:35

betsey o dceru bych se nebála, syn krosnu miluje a to v ní byl asi 5x. Taky to není ideální varianta, když jí máme sebou, tak nechce udělat ani krok.

Offline Gatita
8709 příspěvků moje polička 15. ledna 2020 13:42

Pinot Noir Malenge rasaNori dekuju - jo, je to vetsi srumec nez v porodnici. Nedari se s kojenim, tak tu furt saskuju s lahvickama, um, do toho se jeste snazim cvicit s odsavackou...a nejsou tu ty sestricky, ktere ve tri rano pribehnou s ohratym mlekem. Ale i pres ten zahul se uplne tetelim blahem.

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 15. ledna 2020 13:57

Já už jsem z toho dítěte tak zblblá...

Dneska jsem při odchodu z veteriny málem pobídla kocoura, aby se "rozloučil s panem doktorem"

Naštěstí jsem se včas zarazila...

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 15. ledna 2020 13:58

Gatita tak ať se daří! 

Offline Garfie
28652 příspěvků moje polička 15. ledna 2020 14:08

Mohučanka Obávám se, že by to pana doktora vůbec nerozhodilo

Gatita To tě teď moc neuvidíme, co? :-) Tak ať se ti daří, tenhle kolotoč jsem u druhého taky zažila a lituju tě, ale neboj, přežijete to!