betsey já jsem unesla, ale jak jsem nebyla zvyklá, tak jsem si u toho ty záda dost zablokovala (zjištěno až následující den), ale bylo to tím, že jsem neměla nosítko dobře utažený (nebylo to deuter nosítko, ale manduca)
Vše o těhotenství a dětech
betsey zdá se mi to jako velky sousto, jestli půjdeš sama a nebudeš mít s kým se vystřídat. Podle dotazu soudím že tak nenosíš často.
Mám teda zkušenost jen s ergonomickým nosítkem, ne s krosnou. Po delsi době jsem nosila na dovolené v létě. 4 km byly pro mě tak hraniční, unesla bych asi víc, ale už to bylo nepříjemný. Jo ale syn měl tou dobou určitě víc kilo, tak 14-15.
Odpoved nanic, pardon ![]()
betsey ja nesla 10kg v manduce na zadech a dala jsem to, ale druhy den jsem nemohla chodit, jak me bolely svaly na nohou.
žluťásek Skákání z dortu potřebujeme, díky za tip!
syn miluje Cvrček a mravenci už ji jedeme rok, je to má milovaná, vždycky mě to dojme.
A hasičské pohádky jsou náš letošní vánoční propadák, nedoporučuji. Syna to nebaví, ač hasiči a policisti jsou teď nejvíc, a nám s mužem to přišlo lehce pitomé, pardon, hodnocení přitom dobré, tak nevím...
prosím vás, čo chodíte s deťmi v nosiči na túru, nosíte aj vy? Myslíte, že zvládnem odniesť v nosiči Deuter desať kilové dieťa nejakých 5 km do nie veľmi prudkého kopca a späť? Ak tam teda bude vôbec ochotná sedieť
nosila jsem dítě na túrách dlouho (určitě do 18 kg), v nosítku typu Manduca úplně v pohodě i na břiše - člověk si zvykne. Jednou jsem měla půjčenou krosnu (nosič na dítě), a to musím říct, že bylo těžké. Oproti nosítku ten nosič sám něco váží a navíc dítě má těžiště daleko od mého, takže subjektivně je mnohem těžší než obvykle.
Ovšem pokud se bavíme o desetikilovém dítěti, není to horší než když jde člověk natěžko s patnáctikilovým batohem.
Shrnuto: je to v pohodě v závislosti na fyzické kondici nosičky :-)
bosibori je to horší, já si to právě myslela taky, na batoh jsem uplně v pohodě zvyklá, do těch cca 15 kilo, ale ta živá váha, když člověk není zvyklej, se nese uplně jinak. fakt mě zrakvilo desetikilový dítě v manduce na procházce z Klánovic do Úval! (ale měla jsem to určitě blbě nastavený, těžiště daleko a záda mi byly dlouhý
Malenge Asi je to kus od kusu, když měl syn cca ve 3 letech hasičské období, tak je miloval. I teď je občas ještě čteme.
Ale poněkud pitomé to je, myslela jsem si, že si zvyknu, ale čím víc to čtu, tím je to horší ![]()
toho Tappiho by myslím šlo zkusit. Jsou dva druhy knížek. Tappy a první sníh, Tappy a narozeninový dort a další jsou knížky s krátkými příběhy, které na sebe nenavazují. Na knížce píší 4+, ale nebála bych se to zkusit. Tappiho příběhy v šeptajícím lese (pak je ještě moře a hory myslím), to je vlastně jeden dlouhý příběh rozložený do kapitol, to už je pro starší.
Ještě mě napadlo O človíčkovi. Od Pavla Čecha tedy kromě pavouka Čendy je u nás ještě oblíbený čert Florimon. A Byla jednou kotata.
Rumcajse jsem třeba zavrhla, protože ten jazyk je tak starý a nepoužívaný, že bych půlku knížku musela překládat do současného jazyka. A zatím jsem rozhodla, že děti potřebují zlepšit spíš ten každodenní jazyk, než zvětšovat slovní zásobu.
MaeGandal Rumcajse taky ne, jazyk je už fakt zastaralý a já ho navíc nikdy neměla ráda ![]()
Ignis Díky
Jsem ráda, že nejsme jediní. mě rozsekal ten kluk snad i z hasičské rodiny, co chtěl být hasičem, tak nosil výbavu v batohu a otravoval lidi. Pro neznalé, hasil souseda, který svařoval plot, kuchaře v restauraci, který flamboval apod. Prostě aktivní pitomec ![]()
betsey chodila si už natazko s batohom?
Ja som deti nosila tréningovo dosť dlho (určite do 12 až 15 kg) v Tatoonke, čo je krosna a v pohode. Ale bola som zvyknutá chodiť natazko aj predtým. ako píše Potrefenáhusa je úplne kritické to dobre nastaviť. Dobre by bolo, aby ti to niekto skontroloval, ak sama nevieš ako to má vypadat, je to velký rozdiel. Deutery maju povesť dobrých nositok, veľmi univerzálnych, malo by to ist nastaviť dobre.
Skús a uvidíš, 10 km nie je zas žiadna smrtiaca vzdialenosť, pokiaľ si zvyknutá aspoň chodit, z kopca si k tomu môžeš vziať paličky. Akurát si natrenuj skladanie a vykladanie s nejakým pomocníkom, aby si to zvládla aj sama.
Malenge Jo, ten byl dobrej, mě pak ještě dostával ten hasičský dispečer, který na zavolání typu "hoří jí lýtka", "hoří nedočkavostí" a "hoří termín" posílal hasičskou jednotku. Pořád se musím přemáhat, abych nahlas nekomentovala, že to musel být děsný mimoň. ![]()
Spíš než krosnu bych radši zkusila nosítko a pomalu trénovala.
betsey Hodně záleží i kde/kolik poneseš dalších věcí - svačina, pití, oblečení. Já bych to v Deuteru asi nedala, to težiště je tam fakt na prd a jak se to děcko mele, tak se to celý rozkýve a rozhodí to rovnováhu. Plus ta váha zařízení ... bych se přimlouvala za nějaký ergo nosič. V Praze se dají celkem levně půjčit (zapomněla jsem, kde se nacházíš). Můj má skoro 12 kg a s šátkem bych to asi dala, ale musel by mi někdo nést věci. Pro mě by ybl nejhorší ten kopec (i bez zátěže), po rovině pohoda.
Ignis
Muž to teda nevydržel a komentoval ![]()
MP Meri no ale kam dá betsey ty svačiny v manduce, ponese to ruce v tasce? Deuter má na to místo. To těžiště je samozřejmě horsi, ale ono je to podobne jak v krosne, navíc v krosne se da hodně váhy hodit na bederní klouby, takže se to na té páteří rozloží jinak. Dítko se mele, je potřeba ho tam trochu utáhnout, aby ten rozsah pohybu nebyl tak velky. Mne treba to mletí tolik nevařilo, jak se hýbalo, tak se mi přesouvala zátěž na různá mista a vlastně mi to bylo příjemné.
Nedá se s tím dělat nic jiného, než to zkusit. Třeba i půlhodinu po sídlišti, to člověku hodně napoví.
betsey na nahazovani krosny na zada doporucuju vyvysene misto, jinak si urves zada. Deuter je dobry si doma nastavit na necisto, protoze s unavenym deckem pres vsechny vrstvy je to venku o nervy. Dite poradne oblect, hlavne nohy a neco pres boty. Nejlip zabalit do deky nebo my to delame tak ze tam nacpu svoji perovku a do rukavu ji ty nohy navliknu. Jinak byla vzdy od noh zmrzla. Jako ja ji v Deuteru nesla a byla jsem v nejakem tretim mesici myslim a byl to trosku problem uz. A to jsem byla natrenovana:) Nositko bys mohla mit leda na brise a na zadech batoh s vybavou:D
continuity s těmi věcmi u nosítka - nosila jsem dítě vpředu, batoh na zádech. Anebo si věci k někomu dala, ono na desetikilometrovou procházku toho člověk až tolik nepotřebuje.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY