Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44962 příspěvků moje polička 06. února 2020 12:37

Hele jak se u vetsich deti zbavujete seborely? Teda myslim, ze to je....takove jakoby velke plosne zlute lupy, jak to mivaji miminka. Kdyz byvala dcera mensi, tak jsme to pred koupani naolejovali a pri koupeli strhli....tak to ted fakt nehrozi ani jedna z tech casti....tak nejaky sampon? 

Prijde mi, ze ted nemam na nic cas, jako ani na ty deti, ze krom krmeni a oblikani a nezhynuti v bordelu je to vsechno. Potrebovala bych neco nacist o tech bezmlecnych sdietach, uplne v tom.tapu, u doktorky chripky, ta ma prescasy i beze me. Takze musim najit nejaky krok cislo dve. Mliko neji, pomohlo to a co ted? Potrebovala bych to rozradit, zda je to alergie na mlecnou bilkovinu nebo intolerance laktozy...

Offline brrr
12392 příspěvků moje polička 06. února 2020 12:41

MP Meri Já na hřiště u hlaváku vypouštím tatary, když přijedeme vlakem, ať se trochu proběhnou. Samo hřiště je ok, přes plot a hlídače se tam nikdo nepatřičný nedostane (aspoň doufám). Je tam i záchod, voda, takže v rámci možností to jde.

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 06. února 2020 12:46

žluťásek ja si dovedu predstavit uplne presne, co bych delala.

Online Pinot Noir
30073 příspěvků moje polička 06. února 2020 12:51

Karja Prý na to funguje ten šampon Toník, co tu někdo doporučoval. Chystám se, že ho koupím už tak rok . Ríša to taky má.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 06. února 2020 12:54
Reakce na 711990:

Sairon jezis uz jedete druhy kolo? Gratuluju!Nebo se to uz vi? Nejsem v obraze...

​Jojo, mám nějaký zdravotní problémy jejichž dlouhotrvající léčba není slučitelná s těhotenstvím ani kojením,takže druhátko bylo na výběr buď teď, nebo tak za 5 let no. A nebo vůbec, což se mi teď jeví jako nejlepší varianta a nevím proč mě předtím nenapadla

Jinak se to tu neví, nedaří se mi přispívat moc často, tak mě nenapadlo, že by si mě tu někdo pamatoval. Cítím se teď polichocena.

Online Pinot Noir
30073 příspěvků moje polička 06. února 2020 12:55

Sairon Gratuluju! Určitě jsi zvolila tu nejlepší variantu

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 06. února 2020 12:55

Sairon :D tak gratuluju a at se vse podari! 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 06. února 2020 12:57

Karja krome Tonika by na to mel fungovat kokosovy olej. Tonda to teda nejak extra nemel, ale jakmile se to objevilo, myla jsem tim samponem a pak mazala kokosovym olejem. Jenze on ma par chlupu, u tvyho ditete to asi je neproveditelny.

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 06. února 2020 13:03

Karja Seborelu jsem neřešila a vyřešila se sama. Nevím, zda je to správně, vlasatá je malá hodně. 
K té bezmléčné dietě - intolerance laktozy se většinou začne projevovat později (tuším kolem 3 nebo 4 roku), nevím zda by i u už nekojeného dítěte mohla začít dřív, myslím že už tu někdo psal, že je vzácné. U podezření na alergii na BKM mi doktorka řekla, ať po měsíci zkusím něco s mlékem ( opatrně) a uvidím. Takže bych na tvém místě počkala měsíc a pak zkusila zařadit něco mléčného bez laktozy a pokud reakce bude ok, tak i s laktozou. Alergie na BKM je u dětí poměrně běžná ( četla jsem tuším , že až 10%) a většinou ustoupí. Nesnášenlivost laktózy je spíš napořád ( ale dá se s ni fungovat úplně v pohodě, navíc nesnášenlivost laktozy znamená, že tělo neproduguje enzym, který se ale dá doplnit v podobě léku, takže pokud nemám bezlaktozovou variantu, vezmu si prostě pilulku). U laktozy platí, že každý je jinak citlivý a má různou míru snášenlivosti , což pak definuje míru omezení v běžném životě. Nejsem odborník, sama nesmím laktozu, malá měla asi chvíli alergii na BKM, takže tohle jsou moje zkušenosti. Já jí v tu chvíli ještě kojila, takže jsem neřešila složení jejího jídla. U staršího dítěte bych se asi chtěla poradit, co hlídat, ať má dost všeho, co potřebuje ( nutriční terapeut nebo nějaká alternativa?)

Offline Gatita
8708 příspěvků moje polička 06. února 2020 13:04

Sairon gratuluju a držím palce.

711990 poslala jsem ti do SZ odkaz na to prkno, kdyby tě to náhodou zaujalo.

Offline Karja
44962 příspěvků moje polička 06. února 2020 13:09

Sairon Chachacha, ty si myslíš, že si tě nepamatuju?! To budou tak dva roky od sebe, ne? To je dobrý, takový akorát. Gratuluju!! K těm zdravotním problémum, ja mám těhotenství děsný, nic mi neni a zároveň všechno.  A mimo těhotenství trpim na už nějakou chronickou bolest v kyčli, furt nemám skrz ty děti čas si to vyřešit, ale těhotenství je jedinej čas, kdy mě to nebolí ani minutu..... Pak porodim a už to začne! Jako na tohle je to super no:-D:-D:-D. Tak ať to šlape;-)

Offline Karja
44962 příspěvků moje polička 06. února 2020 13:13

711990 To je neproveditelný, to je fakt, ale tak ten šampon, je super, stejně musim nějakej koupit!

katkas DĚKUJU!!! Já se poradim s doktorkou, ale jak píšu, teď toho má nad hlavu a my doma taky, zároveň ale nechci, aby tenhle dcery zdravotní problém tak jako stál a nic se nedělo, nebo si aspoň naplánovat co dál, takže jako tak sbírám ve volných minutách info na netu.

Online Malenge
4867 příspěvků moje polička 06. února 2020 13:13

Sairon Taky gratuluji! Se dvěma si užiješ srandy

jinak hřiště u hlaváku je OK, "existence" se tam nedostanou, ten hlídač opravdu hlídá. Prostoru dost, herní prvky fajn, vysoké stromy, občas se tam stavíme.

ten pochod přes přejezd jsem dávala do vlákna vedle a je mi z toho úplně blbě, nechápu, kde nechaly dámy poslední zbytek zdravého rozumu, šílenost neskutečná

Online Malenge
4867 příspěvků moje polička 06. února 2020 13:18

Karja Hele, syn si nenechal sáhnout na hlavu, ale přece jen jednou za sto let jsme mu ji umýt museli, prach písek větvičky  tak pak v rámci řevu ve vaně, když to měl navlhlé, jsem mu to vždycky děsně nenápadně na kousku oškrábala nehty. Příště zase o kousek vedle no, tak jsme to pytlíkovali. Cca po třetích narozeninách to přešlo.

Online Pinot Noir
30073 příspěvků moje polička 06. února 2020 13:22

Mě z toho barevnýho bordelu jednou jebne.

Online Malenge
4867 příspěvků moje polička 06. února 2020 13:25

Pinot Noir  
A hlásím, že tvoje vyžle má obalenější nohy než to moje, po akci chřipka nebo co to bylo za humus je má regulérně jak špejle.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. února 2020 13:27

Karja doktorka mi doporučila šampon s ichtyolem, jestli funguje nevím, budu poprvé zkoušet dneska.

Online Pinot Noir
30073 příspěvků moje polička 06. února 2020 13:28

Malenge Trochu se spravil, i od podzimu 2 cm vyrostl! Posledních pár dní jsem jak ve snu - sám od sebe si vezme něco k jídlu nebo si o něco řekne!

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 06. února 2020 13:31

Sairon Gratuluju :) 

Pinot Noir Jestli je to dětskej pokoj, tak cajk, jestli je to obývák, šla bych se oběsit na nejbližší hriště

A ještě jsem si vzpomněla, že pro nás je must have ve vybavičce chůvička, v našem případě bezdrátová. S dloooouhym dosahem

Online Malenge
4867 příspěvků moje polička 06. února 2020 13:34

Pinot Noir No teda, tak to ti přeju! To musí být úleva

já vyhlížím čas ovoce na zahradě, pak snad bude líp, protože všechny naše pokroky posledního roku zahučely v těch šílených horečkách, ach jo.