Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline slniecko admin
19685 příspěvků moje polička 06. února 2020 14:56

rasaNori vis ja tu kdysi psala ze muz ma svou zenu chranit a starat se o ni. dostala jsem sice cocku, ale pravda to proste je, akorat ten tvuj to zatim nepochopil. bud pochopi, nebo..

a mozna by se to bez deti neprovalilo mozna jo, jsou i jine obtizne situace v zivote, kdy ocenis podporu a ne trenovani co jeste vydrzis

​Ja by som ani nepovedala, že chrániť, ale že si majú držať navzájom chrbát. Niekedy to viac potrebuje jeden a niekedy druhý. A robiť z druhého ťažného koňa ako držanie chrbta moc nevidím

Offline Pinot Noir
30072 příspěvků moje polička 06. února 2020 15:02

Gatita Taky to tu bývalo tak, ale teď důsledně dbáme na to, aby na zemi nebyly žádné drobné kousky, které by mohl Viki sníst/vdechnout. A ani papíry, které by rozžvýkat. Musím Ríšu pořád buzerovat, ale zdá se, že to začíná chápat.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 06. února 2020 15:08

Mutziputzi Když jsem zjistila, že budu mít vnučku, tak jsem vyrazila na "průzkum trhu". Napřed sama, pak mě přizvala snacha k výběru kočárku (to se jí divím, já bych se svou tchýní nikam dobrovolně nešla). A teda z toho množství zboží mi šla hlava kolem. Snacha je naštěstí racionální, tak koupila jen to, co si myslí že potřebuje. Pak má seznam, co by možná mohla potřebovat nebo chtěla - už konkrétní věci s tím, že už to nebude muset řešit a jen případně objedná, co z toho bude třeba.

Offline letfenixa
10965 příspěvků moje polička 06. února 2020 15:09

Pinot Noir teda tiež vidím poriadok, u nás to býva mnohonásobne horšie, a keďže máme dvojizbový byt, tak je to vždy v obývačke navalene.

Offline Karja
44962 příspěvků moje polička 06. února 2020 16:44

slniecko Super,muzu ti nekdy az si to v hlave pretridim a promyslim skrz to mliko napsat? Ja uz tri dny se chystam projet potraviny v DM a neco nacist, nsstesti ted jsme stale ve fazi 0 - zadne mliko, takze to tak nespecha. A chodili jste s tim k alergologovi? U nas je nejblizsi detsky hodinu autem, nejake gastro pocitam taky, doby objednani si radsi ani nepredstavuju. Proto uz radso zacnu sama

Offline slniecko admin
19685 příspěvků moje polička 06. února 2020 17:19

Karja jasné, samozrejme. Len treba rátať, že som to riešila pred desiatimi rokmi. No a k alergologičke sme chodili (a furt chodíme) s oboma od narodenia aj bez toho, takže tam neviem, či sa to u tak malých prckov rieši takto, ak iné problémy nemá.

A neboj, bude dobre

Offline Gatita
8708 příspěvků moje polička 06. února 2020 17:23

Uaaa, ted jsem cetla na webu hygieny, ze epidemie chripky bude v nasledujicich 14 dnech teprv kulminovat. Tak ted uplne nevim, jak to doma tak dlouho dam i se starsim, ktereho nechci posilat do skolky. Venku jsme byli jen asi 5 minut, pac to starsiho s kocarem nebavilo. Jinak civime doma a generujeme neporadek. Mam si otevrit vino? 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 06. února 2020 17:24

Gatita radsi jo! 

Offline Karja
44962 příspěvků moje polička 06. února 2020 17:49

slniecko Prave, kdyz jine problemy nema, jen to zazivani,tak je to spis gastro...

Offline Catherinne
10897 příspěvků moje polička 06. února 2020 17:52

Gatita bude to veselejší

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 06. února 2020 18:46

Gatita no to si ma veľmi nepotešila, ja som dnes dala malú do detského kútika, pretože som potrebovala ísť behať. Obvykle tam nie je ani nohy okrem opatrovateľky a dnes sedem detí! Tak dúfam, že čosi nedovliekla. 

No ale držím palce, nech to doma prežijete v pohode a zdraví, bude lepšie

Offline Emerald
2688 příspěvků moje polička 06. února 2020 18:49

Karja Nezbavovat se toho, jen mastit nejakym olejickem. 

Offline continuity
43663 příspěvků moje polička 06. února 2020 19:05

Gatita nevim s tou chřipkou, oni to asi odvozují z terminu jarních prázdnin, ale data se posílají vždy k pátku, takze zítra budou aktuální. loni se to touto dobou uz lamalo, uvidíme zítra, co tam bude. 

Offline continuity
43663 příspěvků moje polička 06. února 2020 19:07

Jinak jsem si udělala grog, víno nemůžu!

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 06. února 2020 19:15

Pinot Noir

711990 Gatita Malenge MP Meri  

slniecko děkuji :)

Karja a tak ty nejsi kronikářka jen tak, že jo :)

Já to druhý těhotenství nějak hůř snáším. V prvním jsem byla jen unavená, ale jinak funkční a aktivní a teď je to mizérie. V prvním trimestru mi bylo blbě jak nikdy, myslela jsem že ten druhý bude lepší, ale už od 19. týdne mě hrozně tahá břicho, že nemůžu stát ani abych uvařila. Nevím jak s tou turbomyší za zadkem dožiju června.

MP Meri myslím že ty ses tu ptala na koupení té Albitužky pro malý dítě a dneska jsem byla u kamarádky, co má teď 17M chlapečka, má dvě knížky se zpívánkama a je schopný si s tím jen s drobnou asistencí téměř sám vyhrát. Takže si myslím že to smysl má.

Offline Karja
44962 příspěvků moje polička 06. února 2020 19:20

Emerald Co vlastne dcera, je v poradku? Pokud je to blbej dotsz, preskoc ho;-). Js jak to moc nesleduju uz, tak jsem mozna prehledla nejakou tvou zminku, ale zrovna vcera jsem si na vas vzpomnela;-)

Offline miuu
414 příspěvků moje polička 06. února 2020 20:12

Karja U syna zjistila ABK doktorka z krve. Posilala to rovnou na testy na celiakii,laktozu atd. Vysla nam intolerance bilkoviny. Dietu jsem konzultovala s gastroenterologem,ten mi rikal,dodrzovat eliminacni dietu striktne 4-5 mesicu a pak postupne zavadet kysane mlecne vyrobky. Ze se uvidi co snese a co ne. Durazne tedy varoval pred Lipankem. Drzim vam palce,aby stacila ta dieta. U nas to dobre dopadlo a syn uz snasi znovu vsechno. 

Offline Karja
44962 příspěvků moje polička 06. února 2020 21:18

miuu No my jsme vubec lipanka ani zadne takovehle veci nedavaly no. Tak my jsme na to gastro zatim nesli, ze to zkusime doma, no tak jsme to zkusili a stejne nevime, jak dal a musime tam. Tak nevim, co jsem si myslela, asi nic:-D. No ale uz jsem se koukala, kde je detsky gastro u nas, a parada no, pekny vejlety to budou a pocitam, ze se tam dostaneme tak v lete... 

Offline viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 06. února 2020 21:21

Karja v tom případě je potřeba si vybrat - můžeš zkoušet eliminační dietu a nebo jít na vyšetření. nelze to kombinovat, protože pak to vyšetření nebude k ničemu...

Offline continuity
43663 příspěvků moje polička 06. února 2020 21:36

viktorka_od splavu tak pokud je cekacka na gastro půl roku, klidně bych eliminační dietu zkusila, hlavně pokud zabraka. pokud to pomůže, stejně pak budou muset experimentovat co ještě malá bude moct jíst. Na to žádné vyšetření odpověď nedá. A když jim o dietě řekne, tak oni si už poradi. 

Přijde mi to lepší než ještě půl roku to dítě trápit.