Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 09. února 2020 20:10

Tie príhody s mužmi sú asi vo väčšine domácností rovnaké. My máme doma už 9 rokov vecipodelené rovnakým systémom v skriniach - uteráky, triičká, nohavice, veci na doma. Každý má svoju policu, preventívne som mužovi kázala, nechsi svoje veci uloží sám ako che. No veci na oblečenie hľadá stále, zrejme sa už dostáva do veku, kedy zabúda kam si odloží okuliare/peňaženku/hodinky - mentálnu kartotéku vediem tiež a väčšinou mu kričím z inej miestnosti kde čo má. Synove veci sú od narodenia uložené rovnako, baliť ho balil asi 30x sám - podľa zoznamu. Na posledný výlet sme sa balili štýlom: a fľašu s vodou si zbalil - aha, vidíš! a mlieko? aha, vidíš! termo má a mikinu? Jasné, balil som. Prídeme k svokrovcom a termo nebolo, miesto neho bola mikina, ktorú synovi neoblečiem ani cez hlavu :D Našťastie ma zachránila svokra, ktorá bola v ten týždeň nakupovať pre syna :) Do obchodu robím zoznam alebo mu píšem na mail/facebook čo treba. Občas (ako dnes) sa stane, že si nepozrie SMS čo treba a domov príde prekvapenie v podobe must have vecí (čiže kopa čipsov, sladkostí ale žiadna zelenina a ovocie či základné potraviny :D ).

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 09. února 2020 20:14

Ja jsem rada, ze hodne veci resit nemusim (auto, sekacku, slozenky...), tak proste beru, ze muz neresi nakup detskych bot a obleceni na sezonu (jako taky by to koupil, ale ja o tom rada rozhoduju sama) a je mi celkem fuk, ze nevidi rucniky v policce. Mne to prijde jako malickost, kvuli ktere nehodlam doma delat dusno.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 09. února 2020 20:20
Reakce na Lilly_Ku:

Me presvedcovat nemusite... pisu o tom, co vidim u kamaradu, proste rodice v mym okoli tenhle model z 99% nepraktikujou, ja taky ne. Moji kamaradi se deli o materskou, takze s detma je doma i otec atd., proste ten manazer nemusi bejt nutne zena.

​Já to u známých v Německu taky vidím často takhle, ono tu velmi často ti chlapi opravdu čerpají své 2 měsíce otcovské a z toho to tak nějak vyplyne dál... Naopak v ČR je model managerka domácnosti i mezi mýma kamarádkama z VŠ poměrně zajetý.... Možná je to i tím, že jak je v ČR žena doma minimálně dva roky, tak je čas si na to zvyknout a dost často to už tak zůstane napořád

P.S. A ne, těm holkám v ČR to zase tolik nevyhovuje, alespoň podle toho jak si stěžují.....

Offline viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 09. února 2020 20:23

A666 taky ale dost často ruku v ruce s tou "manažerkou" jde i takové to peskování, že jí nic co chlap doma udělá není dost dobrý.. takže těžko říct komu to víc vyhovuje:P

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 09. února 2020 20:32

A666 taky ale dost často ruku v ruce s tou "manažerkou" jde i takové to peskování, že jí nic co chlap doma udělá není dost dobrý.. takže těžko říct komu to víc vyhovuje:P

​Zajímavé je, že chlapi, co peskujou ženskou,ž e něco neudělala dobře, obvykle těmi manažery domácnsoti nejsou

Ale jinak jo, znám i takové s přehnanýma představama co téměř nejsou možné splnit a tam toho chlapa fakt chápu. Ale rozhodně to není ani nadpoloviční většina....

Offline Garfie
28649 příspěvků moje polička 09. února 2020 20:32

viktorka_od splavu Už jsem tady myslím líčila moji kamarádku, která si pořád stěžuje, jak muž doma nic nedělá, ale přitom ho v podstatě nic udělat nenechá, protože to prostě není podle jejích představ...  To je fakt nejhorší varianta, protože naštvaní jsou oba. 

49476 příspěvků moje polička 09. února 2020 20:48

Garfie no přesně. navíc tomu idiotovi vůbec nedojde, že ten komínek oblečení ve výšce přesně jeho očí co jsem si odložila nahoru do skříně jsou vyřazený malý věci, že ručníky se sice perou na devadesát, ale tahle sada co jsme dostali ke svatbě je sváteční a pere se zvlášť a že Pepíček ve čtvrtek na tělocvik potřebuje bílý tílko, říkala to soudružka na třídních schůzkách... no ten pitomec tam samozřejmě nikdy nebyl (bodejť, když "ten pitomec" chodí z práce když už je dávno po schůzkách,že.. ) no myslím že dnešní mladí už tohle fakt praktikovat nebudou. 

A666 chlapi, kteří peskujou ženskou že nemá správně utřený prach jsou debilové a ne manažeři

Offline dzizisketa
9033 příspěvků moje polička 09. února 2020 20:55

A666

JJá si dokonce myslím, že doma nemusí být nikdo manažerem, resp. že jim můžou být oba partneři stejnou měrou. Já mám přehled i o těch technických věcech, co jsou tady udávané jako mužská starost, vždy jsem měla a nevidím důvod, proč bych ho mít neměla, když např. auto taky řídím. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. února 2020 20:56

Lamickapřesně tak

Online continuity
43663 příspěvků moje polička 09. února 2020 20:59

A666 když peskuje ženu muz, tak se to v našich končinách pomalu považuje za psychické týrání. Alespoň v mé socialni bublině.

Lepší než trvat na práci v domácnosti půl na půl, je z me zkušenosti rozdelit si odpovědnosti za nějaké oblasti. Produkuje to méně pruseru. Takže co se týče balení na dovolenou já balím oblečení sobě a dětem, kozmetiku a lekarnu všem ( muž by si vzal tak maximálně kartáček a sprcháč, opalovací krém ani omylem), jídlo všem. Muž bali lyže/stan a chystá auto.

Tuhle jsem balila z nějakého důvodu stan ja a vzala jsem ho bez tyček.  

49476 příspěvků moje polička 09. února 2020 21:03

dzizisketa to určitě můžeš, já taky mám, a vpodstatě skoro celý můj dospělý život jsem se starala o všechno. akorát mě to docela unavovalo a teď jsem fakt ráda, že se můžu o ty povinnosti dělit. tedy - není vůbec problém, aby oba měli přehled o všem a oba se stejnou měrou starali o to, aby auto bylo včas na technické, aby byl vybraný ten nejlepší dodavatel energií, aby naplánovali kdy a kdo vymaluje obyvák, kdy se stříhají keře na zahradě, dolitý benzin do sekačky, děti nakoupené sezonní boty a oblečení... a o každé té jednotlivé věci se pořád domlouvali, kdo a kdy to vyřídí a zařídí a jak to udělají. nebo si to můžou rozdělit a každý bude mít část. ono dokud je toho troška/každý se stará sám o sebe, jak jsem psala, tak v pohodě. horší když je toho víc, stačí že máte dítě.. kdyby dětí bylo víc no a jak začnou chodit do školek, škol.. a to ještě neřešíš, já teda naštěstí taky moc ne, stárnoucí rodiče. prostě někdy je toho fakt dost a člověk je rád že má parťáka, který mu s tím pomůže.

Offline Garfie
28649 příspěvků moje polička 09. února 2020 21:08

dzizisketa Asi můžou, ale v praxi je to určitě výhodnější a rychlejší, pokud si rozdělí sféry vlivu, jak píše continuity . Mluvím tedy o partnerstvích s dětmi, kdy už je té zodpovědnosti víc a situace se rychle mění. Ideální je pokud se dovedou v případě nouze bez problémů zastoupit, to je jasné :-) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. února 2020 21:09

dzizisketa vzhledem k tomu, že jsem doma, tak mám prostě o domácnosti větší přehled, proto to "řídím" já. Neznamená to ovšem, že neuklidí nádobí do myčky, když zůstane po večeři na lince apod. Když jsem byla v porodnici, obstaral celou domácnost s přehledem. Stejně tak, když jsem v šestinedělí nechodila se synem do obchodů, nemusela jsem mu říkat, že má nakoupit. Prostě si napsal o seznam. Což pořád znamená, že management byl na mě. Mě to teda nevadí, já ráda rozhoduju ;)

Pokud se u dítě střídají oba, což je podle mě značka ideál, tak to asi funguje jinak. To se u nás ale moc nepraktikuje, že by si oba zkrátili úvazek na poloviční. Musím říct, že by se mi to líbilo.

Offline dzizisketa
9033 příspěvků moje polička 09. února 2020 21:15

viktorka_od splavu

NNo a mě to právě unavuje taky. O tom byly ty stížnosti. Že myslíme na všechno. O tom je i ten komiks. Jestli se sféry vlivu rozdělí pevně, proměnlivě nebo vůbec a bude se o všem domlouvat, to už je další krok. Akorát ta drobná denodenni práce v domácnosti a s dětmi bývá často jaksi nedoceněná, dokud si to ten druhý partner taky naplno nezkusi. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 09. února 2020 21:28

Premejslim, jak to vlastne máme my. Asi tak nejak rozlozeny, nebo po segmentech. Beznej uklid ja, vetsi spolecne. Bezny nakupy ja, vetsi spolecne. Hadry, boty pro dite ja, ale to spíš proto, ze chci. Když balime, tak ja sbalim sebe a dite, muz třeba jídlo. Celkove jsme vicemene ve všem zastupitelny, on zvladne uvarit a uspat dite, ja zvladnu klidne zajet na technickou nebo posekat zahradu. Delime to podle casu a prilezitosti.

Bejvalej byl uplne jinej model, ten si třeba na dovolenou sbalil svoje hadry, připravil auto a konec. Pak si sednul k pocitaci a cekal. I když ja tam dalsi hodinu a půl balila jídlo, zalevala kytky, vypinala topeni apod. S nim to ani nehlo, prostě sedel na zadku a cekal. Strasny.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. února 2020 21:28

Ale to uz sa debata posunula uplne inam. Ci dat dietatu jest ked je hladne alebo si vediet najst pribor vo vlastnom dome nema nic s rozdelenim prac a domacnosti. 

Ja sambovi tiez nezazlievam, ze sa nestara o nakup oblecenia, jedla a pod pre deti, ja sa zas nestaram o udrzbu auta vratane tankovania (no jo ) ale to mat hlave takmer vsetko, aj jeho terminy, na ktoré zabuda, je hrozne unavujuce, vycerpava to, ze nemam ani tych par hodin ked som mimo domu klud, nemozem vypnut lebo otázky prichadzaju.. aj ked som zmierena, ze to tak zrejme ostane, aspon postazovat si na to mozem :)

49476 příspěvků moje polička 09. února 2020 21:31

dzizisketa ze je to zalezitost nedocenena a kdo nezkusil nechape to mas pravdu. skoda ze cesta k tomu poznani byva dost draha (vetsinou rozvody a pod..) ja jsem ted maximalne spokojena ovsem jen diky tomu ze jsme si nejdriv oba zazili hrozny veci. pak si clovek opravdu vazi vseho co ten druhy dela

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 09. února 2020 21:34

Mrakoplas Jo, aby te bombardoval otazkama, když ses konecne z domu, to je peklo. Ja když byla posledne na vecirku, tak mi prisla zpráva neco ve smyslu "cestou jsem koupil nejaky pecivo, doma jsem vytrel, dite je vykoupany, jdem si lehnout, dal jsem prat pradlo, tak ho pak prosim prehod do susicky, kdybych uz spal, uzij si to. Jo a v lednici mas polivku." a tak to je skoro vzdycky, když hlida. Prostě sen

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. února 2020 21:35

MP Meri no na dovolenky je balim seba, deti, jedlo, lieky a kebyze nekladiem otazky ci si nezabudol zbalit to a ono, tak polku veci nema . A vzdy sa este nakoniec caka nanho, ze je zbaleny posledný

Na sluzobky sa mu tusim este nestalo, ze by mal komplet vsetko. Raz si zabudol vsetky vyžehlené kosele, tak sa paril vo svetroch, dalsi krat zubnu kefku a pastu, raz spodne pradlo..vzdy tam musi utekat do obchodu na nejaky nakup

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. února 2020 21:39

MP Meri no tak to si ten vecierok jeden hned lepsie uzije

Ked sme mali este len starsieho a mal cca rok, bolq som s kamoskami na vikend prec. Do specialneho zositka som mu napisala co a kedy ma dat malemu jest. Ukazala som mu ho, polozila na jedalensky stol. Nepomohlo

Ale pre mna su to skor vtipne prihody, on to nerobi naschval, vacsinou sa fakt snazi, pomaha atd. Len mu to obcas moc nejde, no :)