Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 09. února 2020 21:44

Mrakoplas kdysi jsme na takovem tom skoleni v porodnici dostali instrukce, ze tatinek si k porodu ma vzit nejake jidlo, ze to muze trvat tak aby tam nestradal. kdyz to na me prislo, peclive jsem mu pripravila svacinu a co myslis? zapomnel ji doma!

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 09. února 2020 21:49

Mrakoplas Jako takhle. Tohle má taky, ze si pro sebe neumi sbalit. Bezne nekam jede bez mikiny a pak klepe kosu, na vodu si vezme jedny boty, takze pak chodi celej vikend v mokrym... Jako zkousi to na me obcas, ze jako bych mu mela s timhle pomoct, ze bych mu asi mela zkontrolovat co si zabalil, nebo nevim jak to mysli. Kazdopadne s takovym pozadavkem neuspel, jeho matka nejsem, takze v tomhle ho s chuti necham vykoupat :)

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 09. února 2020 21:55
Reakce na dzizisketa:

A666

JJá si dokonce myslím, že doma nemusí být nikdo manažerem, resp. že jim můžou být oba partneři stejnou měrou. Já mám přehled i o těch technických věcech, co jsou tady udávané jako mužská starost, vždy jsem měla a nevidím důvod, proč bych ho mít neměla, když např. auto taky řídím. 

​Jo, já to vidím stejně . Nehledě na to, že to rozdělení je leckdy o tom, že chlapi "managují" věci, které se rozhodně neřeší každodenně ;) Alespoň co já tak v okolí vidím (a co se mi sem tam snaží nacpat můj drahý že má jako své výhradní pole, kde je managerem - BTW ano, na notebook mi věci instaluje on, ale je to jen proto, že na tom trvá, protože podle něj nejsem dost paranoidní :D Jinak bych si je s radostí nainstalovala sama a ještě by to bylo rychleji....). Ono je hezkjý rozdělit si sféry vlivu, ale dkyž má jeden sféru vlivu, co se řeší téměř denodenně a druhý tu, co se řeší třeba čtvrtletně a méně, tak to prostě pořád je nepoměr

continuity 

Ty jo, já když balila stan, tak to spočívalo v tom, že se prostě vzala taška se stanem. Maximálně se tak zkontrolovalo, že je tam tropiko, vnitřní vrstva, tyče i kolíky. Stejně tak auto, pokud se nějak udržuje, moc té přípravy nepotřebuje (možná tak zkontrolovat kapaliny). Naopak to zbalení všech věcí je často práce na půl dne

Online continuity
43663 příspěvků moje polička 09. února 2020 21:57

MP Meri to zkouší asi každej. Já mám doma opravdu zcestovaneho samba má za sebou i nějaké výškově horolezectví, zimní hory v bivaku a tak... No a pak přijde a konzultuje me, co si má zbalit za svetr na víkend na lyže?

Když jede s dětma do nějakých polních podminek zásadně si balí všechno sám, maximálně mi to ukáže. Je pravda, že kdybych se do toho opřela já, tak to prostě neunesou.

49476 příspěvků moje polička 09. února 2020 22:01

A666 hehe to nekdo prezentuje instalace jako svuj prinos k peci o domacnost jo?:-)))

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 09. února 2020 22:02

A666 hehe to nekdo prezentuje instalace jako svuj prinos k peci o domacnost jo?:-)))

​Bere to jako starání se o techniku (technickou výbavu domácnosti)  na rovinu, mě v případě, kdy pár bydlí v zařízeném , rekonstruovaném bytě a má normální funkční auto moc jiných věcí, co potřebují pravidelně "managování", než je péče o domácnost co tady dle příspěvků dělají hlavně ženské, protože o tom na rodičáku mají větší přehled, fakt nenapadá

Online continuity
43663 příspěvků moje polička 09. února 2020 22:06

A666

U nás teda zbalit stan znamená zbalit všechny věci na kempování, karimatky, spacáky, polštáře, všechny možný kapsičky, vařiče, bomby, čelovky, lampicky nabíječky, prodlužovacky, redukce, stoky, stolicky a nevím co ještě dalšího... já ani netuším, kde ty veci vsechny jsou. Kolik to muži trvá, moc nezjišťují. 

Dětem oblečení zabalím za hodinu ( balím jak Indy Jones, pod skříň si dám kufr, rovnou to tam hrnu, mám pravda už praxi , akorát to musí být vyprané. ) 

Nákup naklikam na rohliku a když to dobře dopadne, nechám to složit rovnou do auta. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 09. února 2020 22:08
Reakce na continuity:

A666

U nás teda zbalit stan znamená zbalit všechny věci na kempování, karimatky, spacáky, polštáře, všechny možný kapsičky, vařiče, bomby, čelovky, lampicky nabíječky, prodlužovacky, redukce, stoky, stolicky a nevím co ještě dalšího... já ani netuším, kde ty veci vsechny jsou. Kolik to muži trvá, moc nezjišťují. 

Dětem oblečení zabalím za hodinu ( balím jak Indy Jones, pod skříň si dám kufr, rovnou to tam hrnu, mám pravda už praxi , akorát to musí být vyprané. ) 

Nákup naklikam na rohliku a když to dobře dopadne, nechám to složit rovnou do auta. 

​Jo, tak to pak chápu, u mě spousta těch věcí na stanování prostě spadá do běžného balení

49476 příspěvků moje polička 09. února 2020 22:21

A666 aha tak u nás tím že v jednom kuse jede myčka, pračka, sušička, máme notebooky i pc a telefony, televize, tablety, tiskárnu a cojávimcoještě, tak starání se o techniku spočívá od tonerů přes správné propojovací dráty, wifi, přes tu myčku která je zrovna v řešení, prádelnu a celkově kanalizaci co se řešila loni, vybavenou dílnu, taky už myslím asi třetí sekačku.. tak ta instalace mi přišla dost vtipná:-) ale dětem pokud je potřeba se o to stará muž, to je pravda. jen mě to nenapadlo brát jako nějaký díl starostí, vida chyba! zdá se, že toho má fakt moc, asi víc než já

Online continuity
43663 příspěvků moje polička 09. února 2020 22:22

A666

Tak treba muj muž se kromě auta (a to komplet, tankovala jsem do něj benzín za 10 let asi 5x, už nemluvím, že ho chodí vyzvednout a zaparkovat do garáže - u nás je to operace na 15 minut) stará o komplet sportovní vybaveni celé rodiny, s lyzema ani s kolem jsem nebyla v servisu ani jednou. Řeší to vcetne výměny za větší boty/lyze kvůli dětem. 

Běžná údržba, neměním žárovky ,nečistím filtre a čerpadlá v prackach a myčkách,nekompletuji nábytek, nevrtám policky atd. Je toho podle mě taky dost, jestli to není taky taková neviditelná práce jenom v obráceném gardu? 

Já jsem opravdu ráda, že to dělá a řada mu ten nákupní lístek přes Whats up pošlu. 

49476 příspěvků moje polička 09. února 2020 22:23
Offline Karja
44962 příspěvků moje polička 09. února 2020 22:28
Reakce na continuity:

Tuhle jsem balila z nějakého důvodu stan ja a vzala jsem ho bez tyček.  

​Mne jednou sbalil sambo stan bez tycek. Ty tycky se dodnes nenasly. Ale patri to k oblibenym historkam dodnes, celej ten vikend se odvijel od toho, jak jsem na ty louce rozbalila jen ten plast;-)

Online Pinot Noir
30072 příspěvků moje polička 09. února 2020 22:31

continuity Asi tak. Plus teda muži mileráda přenechám jednání se všemi řemeslníky, techniky, revizáky, kominíky, zahradníky atd. 

Offline Karja
44962 příspěvků moje polička 09. února 2020 22:44

continuity No nam se tyhle sfery ,,starosti,, nejak slevaji do mejch. Jen ted si sambo nechal vyber projektu domu, coz nevim jestli je dobrej napad, ale na druhou stranu, mne je to asi jedno, ja jak bych v tom zacala stourat, tak se z toho nevyhrabu. A proste my jsme oba neumetelove, takze cim min na tom budeme delat, tim min zkazime.

Ale to, ja si jestezuju, on se opravdu nadprumerne venuje detem, jen obcas se povede par vetsich fopa, ze si planuju, kde budu bydlet a koho si najdu... Ale ted ma trochu nervy, jak preziji muj pobyt v nemocnici, dnes se me ptal, jak se mala budi v noci, tak rikam ,,hele v pohode docela, ve 12, ve 2, v 5 a pak az v 7. Prej to neprezije, takze ja mam ted skutecne nejvetsi strach o nej!

Offline Karja
44962 příspěvků moje polička 09. února 2020 22:46

Ten muj predchozi prispevek se mi zobrazuje velkymi pismeny, sorry.nejde mi to opravit, asi je to dulezite poselstvi

Online continuity
43663 příspěvků moje polička 09. února 2020 22:56

Karja tak tvoje historky jsou dokonale. 

My máme jedny takové kamarády, co jsou oba úplně total neorganizacni typy. Jsme na vode, všichni sedíme ráno u kafe, jenom ona už běhá a honí polštáře, a stejně víš, že to budou oni, na koho se bude čekat. Ale jsou zlatí a hrozně fajn, já je mám fakt ráda, akorát se sešli takoví dva. Jednou se vraceli z Prahy až někam za k Melniku pro dětské bundy. Já bych na Čerňáku v Decathlonu už radsi snad koupila nové. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 09. února 2020 22:57

viktorka_od splavu viktorka_od splavu 

ty jo pračku ymčku sušičku, notebooky, pc, tiskárnu máme a fakt se starost o ně nevyrovná tomu řešit, aby byla plná lednička (těch správných věcí), co uvařit, aby měli všichni k dispozici správné oblečení, hlídání termínů u doktorů aj.... A to do toho počítám i snahu vlastnoručně zjsitit, proč nefunguje myčka a snahu to opravit. To jsou fakt víceméně nárazové věci. Auto už nemáme, ale dokud jsme měli, taky moc práce nezabralo. Jinak jak často vrtáte poličky a montujete nábytek? 

Jinak řeč byla o bytu (žádná dílna, žádná prádelna, žádná sekačka) co je rekonstruovaný a zařízený.... V baráku je mi jasné, že kolem baráku je spousta "mužské" práce.... Stejně tak když manžel při začátcích spoelčných bydlení kompletně seškrábal, ostěrkoval a vymaloval byt. Ale že by se to dělalo tak často, aby to vyvážilo byť jen vaření, řešení co nakoupit a praní, to teda ne ....

Já nechci rýpat, jestli jste spokojené s rozdělením, tak fajn, to je nejdůležitější.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 09. února 2020 23:10

Evaeva my sa pri dieťati striedame, pracujeme obaja ale väčšina povinností je na mne. Muž má inú predstavu o tom, ako čo upratať či neupratať (viď kúpeľňa a wc, neviem či simyslí že to u nás čistia škriatkovia alebo čo). Tiež mu robím zoznamy a vravím čo treba kedy kúpiť a logistika prania/upratovania a dopĺňania zásob mi tiež prischla. Asi záleží kus odkusu. Ale delegovala som na neho niektoré práce a tých sa nechytám pokiaľ nemusím (vyvešiaprádlo z práčky, skladá plienky a pod.). A o syna sa zvláda postarať tak ako ja a majú perfektný vzťah, tak do toho mu nekecám. Aj keď, keď ho minule kŕmil párkami a čokoládou na raňajky a potom sa mi priznal, mala som pripomienky...

Online continuity
43663 příspěvků moje polička 09. února 2020 23:18

A666 no ale když ti to takto strašně nevyhovuje, musíš to řešit doma.

Já už jsem to tady psala, podle mě není znakem emancipace, že každý dělá přesně 50% domácích prací, ale to, že se nějak oba dva domluví tak, aby jim to vyhovovalo nezávisle na společenském uzu a každému zůstalo přibližně stejně volného času pro sebe. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 09. února 2020 23:26
Reakce na continuity:

A666 no ale když ti to takto strašně nevyhovuje, musíš to řešit doma.

Já už jsem to tady psala, podle mě není znakem emancipace, že každý dělá přesně 50% domácích prací, ale to, že se nějak oba dva domluví tak, aby jim to vyhovovalo nezávisle na společenském uzu a každému zůstalo přibližně stejně volného času pro sebe. 

​Tohle není až tak o tom, co mám doma (my se třeba ve vaření a nákupech střídáme, i dkyž samozřejmně seznam nosím v hlavě já...). Nicméně o tématu, jaké jsou ty "mužské" domácí práce jsem už přemýšlela x-krát, zejména na popud různých diskuzí (ať už na internetu, tak v reálu)..... A i ten komiks mluvil o opakujících se pravidelných povinnostech.