Pinot Noir To je jedno, jaký byl důvod. Tehdy jsi to vnímala, že pomoc s úklidem potřebuješ, tak sis to zařídila. Potom je zvláštní, když píšeš, že se to s dítětem normálně stihnout dá a nechápeš, že někdo prostě taky má tu potřebu. Že bych čekala pochopení, když jsi to tak měla. Ale je to fuk. Jen mě to zarazilo.
Vše o těhotenství a dětech
notna ja si spis myslim ze tu pomoc s uklidem nakupy varenim atd nekdy potrebuje/uvital by kazdy, a za normalnich okolnosti si to proste zaridi/pozada partnera. ale brat jako samozrejmost ze nic z toho delat nebudu, protoze na plny uvazek pecuji o dite? prace okolo deti je nekonecna a unavna, to ano, ale prave proto ze je to porad to same dokola v jednech a tech samych kulisach domova. az z toho kolikrat cloveku hrabe:-)
notna No, zařídila. Však píšu, že některá období jsou náročnější. A kdybych si uklízečku nemohla dovolit, muže bych o pomoc samozřejmě požádala. Ale nečekala bych, že se bez říkání chopí mopu a neřešila bych ho na internetu kvůli tomu, že neumí číst myšlenky.
Pinot Noir To je spíš o tom, že je z toho neustálého vypětí člověk trochu napruženej a prostě mu připadá, že všechno dělá sám a ten druhej si toho ani nevšimne. A jasně, že se spousta věcí dá, ale to je právě to, že na to člověk musí pořád myslet a plánovat to. Můžu vynést odpadky, ale nesmím je zapomenout, když jdeme ven. Můžu dát do pračky, ale musím počítat s tím, že mi dcera bude chtít pomáhat, takže to bude trvat. A tak dále a tak podobně. A pak mě občas manžel naštve, když po pokynu, ať něco udělá, tu věc sice provede, ale zároveň se zeptá, proč jsem to neudělala sama, když to zabere dvě minuty. Ale zatím jsem ho ničím nepraštila :o)
Mně teda od "má to udělat sám bez říkání" přijde nebezpečně malý krůček k "má to dělat rád".
DruI jo, tak to bych ho asi prastila![]()
Nevím, co je tak divného na požadavku, aby se muž (konkrétně můj) podílel na péči o domácnost bez neustálého pobízení. Vždyť je to dospělý člověk, ne dítě, které se tomu musí teprve učit.. Zvlášť, jak už jsem tady asi tisíckrát psala, to dřívě úplně normálně dělal. nejde o žádné čtení myšlenek.
DruI No jo, poznat, kdy je lepší mlčet, je jedna z nejlepších mužských vlastností ![]()
A ze se partner vrací po 10 hodinové sichte sedreny domů, prilis unaveny na to, aby cokoliv v domacnosti udelal... Tak když to zvladal se stejnou prací i pred porodem, proc by to neslo po nem?
Taky lze předpokládat, že ne každej partner se živí co profesionální metař/myč oken apod., kdy by se jeho odpor k domácím pracem dal i pochopit... pročež by luxování, vytírání i mytí nádobí mohlo pro něj znamenat vítanou změnu po nudném pracovním dnu ![]()
Ten tvůj dojem, že žena na rodičáku nic v domácnosti nedělá, je směšný. Pro tebe vážně neexistuje nic kromě dvou pólů "všechno nebo nic"?
Garfie Ježiš, děkuju za naději! Tu školní docházku si představuji jako horor největší! ![]()
Nemáte některá po ruce sdílného muže? Zkuste se zeptat, jak to vidí on.
Pinot Noir
Nevím, co je tak divného na požadavku, aby se muž (konkrétně můj) podílel na péči o domácnost bez neustálého pobízení. Vždyť je to dospělý člověk, ne dítě, které se tomu musí teprve učit.. Zvlášť, jak už jsem tady asi tisíckrát psala, to dřívě úplně normálně dělal. nejde o žádné čtení myšlenek.
Já Ti rozumím a koneckonců přesně tohle je obsahem to komiksu. V té domácnosti žijí dva dospělí, kteří by oba měli být schopni vnímat, co je potřeba udělat a když je ta možnost, tak to prostě udělat a nečekat, až je k tomu ponoukne ten druhý....... Mě na tom nic divnýho nepřijde. Kdybychoms e tak chovali všichni, že bychom čekali na ponouknutí, tak žijeme v bordelu a špíně.....
Evaeva na to nastavenie, že keď deti spia tak nerobíme sa snažím prestaviť muža, je to fajn môcť si vtedy pokecať alebo v kľude niečo zjesť atď.
dzizisketa muj dojem? tve sdeleni:-)
Ono neni tak strasny a narocny pri detech obstarat domacnost, kdyz je v byte elektrika, tepla voda, pracka, mycka a dite neni rvoun vyzadujici celodenni noseni v naruci. Strasny je, kdyz si na to chlap zvykne a ten zabehnuty model povazuje za nemenny v dobe, kdy se zena vraci do zamestnani.
Kokoska presne tak. akorat "preventivne" trvat na tom at dela porad pulku mi nepripada jako stastne reseni..
Tak v tom případě zapracuj na své čtenářské gramotnosti.
Kokoska Ano, to je pak opravdu problém.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY