Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline ice
1933 příspěvků moje polička 10. února 2020 15:13

Ice! Kde je ta moje oblíbená hnědá mísa, ta z Vršovic, co jí nesnášíš? Tys mi jí vyhodila, žejo? 

(byla na lince, večer z ní dojídal salát a sám jí tam odložil)

Místo odpovědi, jsem po čtení zdejší diskuze dostatla záchvat smíchu nutno ho pochválit, že jí pak našel. Možná jsem měla chvilku vysírat, jak je možný, že ho nenapadlo uklidit ji do myčky a nechal ji špinavou válet celou noc v kuchyni

Online Kokoska
35192 příspěvků moje polička 10. února 2020 15:15

viktorka_od splavu ani samospasne reseni. Mne ex docela pomahal, kdyz byly deti fakt male. A ne ze musel, proste sel a vyluxoval, dosel pro mineralky, abych to memusela tahat, i pliny zehlil, nadobi umyl, znacka ideal. Kdyz jsem sla do prace, prestalo to byt automaticke, protoze pry on ma praci narocnejsi nez ja, tak bych to mela dorovnat tou starosti o domacnost. Nikdy jsem.ten myslenkovy premet nepochopila a byl to jeden z duvodu zacatku konce.

Offline Pinot Noir
30071 příspěvků moje polička 10. února 2020 15:17

ice Tak jako při každém zločinu - první podezřelý je ten, kdo oběť nesnášel

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 10. února 2020 15:17
Reakce na Mohučanka:

dynda grossularia o tom školkovém a školním jídelním systému hodně psala na mp. Pochopila jsem, že je obtížné sestavit jídelníček s finanční dotací, jakou na to ty hospodářky mají tak, aby splnily normy a aby to navíc bylo poživatelné. 

​Nevím, co hlásají ty normy, ale dnešní mastné šunkofleky z přesoleného uzeného prefabrikátu a svačinka, kde nelze identifikovat ingredience (pomazánka asi ze salámu, sýru, drcené mrkve a čehosi zeleného spojená čímsi) svědčí o tom, že na normách je něco špatně nebo hospodářka špatně četla nebo fakt nevím. Oběd stojí pro malé dítě 36, já bych klidně připlatila, doma ho taky nenakrmím zadarmo. Začínám se bát, že dítě pojde hlady, už tak je hubenej. Výhodu školní docházky vidím v tom, že aspoň ty svačiny budou v mé režii.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 10. února 2020 15:18
Reakce na Pinot Noir:

ice Tak jako při každém zločinu - první podezřelý je ten, kdo oběť nesnášel

​chyba, první podezřelý je univerzální dědic

Offline Pinot Noir
30071 příspěvků moje polička 10. února 2020 15:20

A666 Pravda. Ale hnědá mísa z Vršovic zní jako něco, co by mohlo mít hodně nepřátel

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 10. února 2020 15:21
Reakce na Pinot Noir:

A666 Pravda. Ale hnědá mísa z Vršovic zní jako něco, co by mohlo mít hodně nepřátel

​A taky něco, co nemá žádného univerzálního dědice

Online Kokoska
35192 příspěvků moje polička 10. února 2020 15:22

Pinot Noir A666 v tomto pripade je to asi jedno, protoze kdo by chtel zdedit hnedou misu z Vrsovic, ze.

Online notna
9544 příspěvků moje polička 10. února 2020 15:29

viktorka_od splavu Tak dzizisketa nepsala, že ona nic dělat nebude. To poněkud překrucuješ. 

Pinot Noir Pokud by partner dělal některou z prací zcela běžně před dítětem, nevidím důvod, proč by v tom měl přestat jen proto, že partnerka je doma s dítětem. Pokud jsem dobře pochopila, co dzisketa psala, není to teď poprvé. Že si stěžuje tady, tady kdekdo tahá svoje partnery/děti po internetu...

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 10. února 2020 15:32

Ja se tak tesim az se budu moct mistnim udernickejm matkam smat a nebude existovat argument ze nevim o cem mluvim, ja se tak strasne tesim na to leharo od leta!!!

Offline Garfie
28649 příspěvků moje polička 10. února 2020 15:38

dzizisketa Divného na tom požadavku není nic. Ale zároveň mi ani nepřijde nic divného na tom, že to neudělá automaticky (tedy dřív než si o tom spolu promluvíte a trochu si vyjasníte stanoviska). Mně prostě přijde, že kdybych třeba po příchodu práce automaticky vytáhla nádobí z myčky, protože třeba přicházím dřív a pak začal můj muž pracovat trvale z domu (ať do toho netahám dítě), že bych se do té myčky nekoukla, protože by mi přišlo, že prostě během celého dne doma (ač pracujicí) tu myčku třeba vytáhl. Fakt si myslím, že je trochu rozdíl v "přijdeme oba večer domů z práce" a v "přijde jen jeden". My jim to třeba vyčítáme, ale zároveň jsme nebyly na jejich místě a nemůžeme zaručit, že bychom to nevnímaly stejně. 

Online notna
9544 příspěvků moje polička 10. února 2020 15:40

Docela tady hledím, že ještě v dnešní době je pro někoho normální žádat muže, aby se podílel na domácích pracech, pokud nemají na to paní nebo nemají nějaké jiné uspořádání, které jim vyhovuje. Když ve společné domácnosti žádáte o pomoc, žádáte o pomoc i u společného dítěte? Jakože partner to neudělá sám, ale musí být požádán? 

Offline Sweet Potato
40651 příspěvků moje polička 10. února 2020 15:44

Pinot Noir Náhodou, mísa s příběhem! Možná dokonce hlubokým

Online Kokoska
35192 příspěvků moje polička 10. února 2020 15:45

Mutziputzi Ale ještě přísahej, že budeš mluvit pravdu, nic než pravdu

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 10. února 2020 15:46

notna Jinak, kdyz neco chci a nechci to udelat sama, tak pozadam, prijde mi to zcela asertivni.

Offline Pinot Noir
30071 příspěvků moje polička 10. února 2020 15:47

notna Myslím, že narození dítěte je veliká změna, která vyžaduje reakci všech zúčastněných. Že něco nějak probíhalo před tím, nemusí znamenat, že to musí zůstat navždy. Domácí práce mi přijdou proveditelnější zkrátka pro toho, kdo tam tráví podstatně víc času. Naopak pochůzky, zařizování, vyzvedávání věcí je pro toho, kdo sebou musí táhnout děcko, náročné, někdy až nemožné. Proto jsem i psala, že to úkolování těmi pochůzkami by mě teda štvalo pekelně. 

Offline Sweet Potato
40651 příspěvků moje polička 10. února 2020 15:47

notna Myslím, že to dobře shrnula Garfie v příspěvku nad tvým. Myslím, že tu nikdo neobhajuje nějaké škemrání o pomoc. 

Offline rasaNori
8885 příspěvků moje polička 10. února 2020 15:48

notna kdyz nahore neco delam, dole se zacina vztekat odlozene dite a muz sedi metr od neho, tak po nem taky musim huknout at se ji jde venovat, protoze dle nej si JEN povida

Offline Pinot Noir
30071 příspěvků moje polička 10. února 2020 15:48

Sweet Potato Mě ta mísa začala zajímat!

Offline rasaNori
8885 příspěvků moje polička 10. února 2020 15:51

Pinot Noir me to vyzvedavani veci pomahalo ve chvili, kdy byval problem uspat starsi a v aute usla vzdy ihned. Ale vzdycky se muz ptal, jestli to zvladnu udelat ja s dcerou, nebo tam ma zajet po praci a treba bude doma o hodinu pozdeji. Pak mas dilema no:D