Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Sweet Potato
40651 příspěvků moje polička 10. února 2020 15:51

Pinot Noir

Já si ji představuju fortelnou, buclatou, vyslovenou sympaťandu.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 10. února 2020 15:52

Kokoska I s fotodokumentaci a referencema ohledne hausfrau povinnosti!

Offline dzizisketa
9032 příspěvků moje polička 10. února 2020 15:53

Garfie 

My jsem o tom ale mluvili, opakovaně. I jsem to tu psala. On pak po rozhovoru, kdy uzná, že mám pravdu, že víc věcí podvědomě přenechává na mě, právě proto, že jsem jakoby doma, se chvíli chová jinak. Ale když za dva, tři týdny zase věci skončí na mě, už neumím být nad věcí. Ale aspoň mi to tady ta diskuze pomohla v uvědomění si, že ty genderové stereotypy, co je čí práce a k čemu má kdo vlohy, jsou v lidech zažranější, tak nám bude asi trvat déle, než se zajedeme. 

Offline Pinot Noir
30071 příspěvků moje polička 10. února 2020 15:53

Sweet PotatoUrčitě. Bude to kus, na který se člověk může spolehnout!

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 10. února 2020 15:56

Mutziputzi ajo, ono je to tak jednoduchý, jen škoda že to většinu těch matek na mateřský nenapadne

K tomu, že musí vědět že mohl vyluxovat. Jak to psala A666 jednou jsme se dohodli že budeme spolu, budeme mít společný domov, dítě a je tak naší povinností (obou) se o tyto věci společně starat, což zahrnuje to, že když je něco potřeba tak to prostě udělá ten co může. Když je potřeba vysát a já to přes den nezvládla, tak buď vysaje muž po příchodu z práce a nebo obstará dítě abych mohla vysát já. A pokud to tak nefunguje, tak budu načuřená, že neplní svoje povinnosti, protože jinak nemusím mít manžela/samba, ale stačí mi nabíječ, se kterým se uvidím když máme oba dva chuť a náladu a nemusíme po sobě nic vyžadovat.

viktorka_od splavu tady ale nikdo nepsal o tom, že žena nemá dělat doma s dítětem nic, nebo trvat na přesném dělení na polovinu. Původ postěžování si byl o tom, že narození dítěte přece neznamená, že se ze samostatného a přemýšlejícího chlapa stane chlap postižený selektivní slepotou, který nevnímá co se kolem něj doma děje, co je potřeba udělat a jen tupě čeká na udělení pokynů od své ženy.

Online notna
9544 příspěvků moje polička 10. února 2020 15:57

Sweet Potato O škemrání nic nepíšu. Divím se, že je potřeba žádat. Začalo to tím, že dzizisketa se postěžovala, že manžel odmítá se podílet na domácích prace. Opakovaně. A je tady osočována, že jí nikdo nemůže vidět do hlavy, ať muže požádá. To nechápu já. Žádat o každé vysátí, když dříve to dělal bez žádosti a očividně mu už i dzizisketa řekla,že opět potřebuje, aby to dělal.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 10. února 2020 15:57

Ja vidim rozdiel medzi tym chciet aby partner suroval domacnost a tym, ze prekracuje bordel vygenerovany dospelymi  aj detmi je doma. Viem, ze vacsinu veci, co treba spravit, nevidi, tak mu to poviem ale musim priznat, ze ma fakt stve, ked syn cosi pohodi, rozhadze a on to proste ignoruje a ja beham a spratuvam veci (a nie, nie som poriadkumilovna, len sa tu nechcem prizabit). Mam taky priklad, snad tu nikoho nepohorsim, ze som moc narocna. Cez vikendy sa snazime na striedacku dospat. Jedno rano zoberiem deti ja do obyvacky a jeho necham este hodinu, dve pospat. Za ten cas klasika prezleciem deti z pyzama, dam im jest, upracem bordel v kuchyni, spravim si kávu atd. Ked necha spať on mna, tak sa za tie dve hodiny len vygeneruje dalsi bordel, decka v pyzame, hladne (to ma vacsinou aj zobudi, ze mladsi mrnci a jeho sameho proste nenapadne mu dat jest), on tiez este v pyzame a ked vstanem, tak sa ide teda najest a ja mam ovela viac roboty, lebo nestiham vsetko dobehnut. A nie, nevenuje sa im ten cas, pusti starsiemu rozpravky a on pozera do mobilu. Ja som sice vdacna, ze ma necha vyspat ale potom co ma caka, sa do obeda nezastavim. Uz sme na tu temu viedli debatu ale nejak vysledok zatial nevidim. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 10. února 2020 15:58
Reakce na notna:

Docela tady hledím, že ještě v dnešní době je pro někoho normální žádat muže, aby se podílel na domácích pracech, pokud nemají na to paní nebo nemají nějaké jiné uspořádání, které jim vyhovuje. Když ve společné domácnosti žádáte o pomoc, žádáte o pomoc i u společného dítěte? Jakože partner to neudělá sám, ale musí být požádán? 

Říkám si, jak by to asi fungovalo kdyby ani ta žena dělala jen to, o oc ji partner požádá?

Offline Kokoska
35192 příspěvků moje polička 10. února 2020 15:59

Mutziputzi a výčet toho, co MUSÍŠ :D

Offline Sweet Potato
40651 příspěvků moje polička 10. února 2020 15:59

notna Promiň, ale jestli se nepletu, o odmítání nic nepsala. začalo to tím, že dzidzisketa psala, že udělá, co mu řekne, ale ne sám bez říkání.

Online Potrefenáhusa
39065 příspěvků moje polička 10. února 2020 16:03

Sweet Potato Psala, ze nenašel králíka v mrazáku!!!

Offline Garfie
28649 příspěvků moje polička 10. února 2020 16:04

dzizisketa  Já nakonec akceptovala, že je tahle část společného života na mně a žije se mi lépe. Ale stálo (a občas i stojí) mě to nějaké úsilí a skřípání zubů. Chápu ale pochopitelně, že někdo to tak nechce. U mě je to zase vykompenzované jinými věcmi, jen mi vadí, že to nebylo úplně dobrovolné rozhodnutí, jen prostě vyplynulo ze situace a okolností. 

Potrefenáhusa  Ale králík je jen zástupný problém!! 

Online notna
9544 příspěvků moje polička 10. února 2020 16:05

Sweet Potato udělá, co mu řekne - odmítá dělat práci sám od sebe jako dělal před tím. Aspoň tak to vnímám já. Musím říct, že mi tato debata přijde spíš jako za časů mých rodičů. A možná ani to ne, protože táta občas pral plíny. 

20970 příspěvků moje polička 10. února 2020 16:05

Sairon Hele takhle tu prestiz materske, ale v zadnem pripade dovolene nevybudujete, fakt ne

20970 příspěvků moje polička 10. února 2020 16:06
Reakce na Sairon:

Říkám si, jak by to asi fungovalo kdyby ani ta žena dělala jen to, o oc ji partner požádá?

​Ty si furt pojedes svoji vid?

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 10. února 2020 16:07
Reakce na Mutziputzi:

​Ty si furt pojedes svoji vid?

​A tak nejsem jediná, že jo.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 10. února 2020 16:08

Mutziputzi V lete si to uzij! Ja mela prvni v cervnu a bylo to super. Takovy klidek a pohodu uz jsem nikdy nemela jako na prvni materske. Cele dny venku, slunicko, vyluxovano, navarino. Super to bylo. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 10. února 2020 16:10

Lamicka jezis no a pocas vozenia kocika som este pilovala anglictinu! Normálne mi za tym bolo teraz po druhom porode smutno, ze si uz neuzijem tie dlhe prechadzky.

Online notna
9544 příspěvků moje polička 10. února 2020 16:11

Lamicka Mutziputzi ale nebude na mateřské, jestli jsem to pochopila správně.

20970 příspěvků moje polička 10. února 2020 16:12

notna Na tu se musi ne?