Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 10. února 2020 13:56

Garfie a tim se oslim mustkem dostavame zas zpatky k tomu, ze ten domaci bordel prave vygeneruje ta zena a dite tim ze jsou spolu doma, takze cekat na chlapa az to uklidi je dost na hlavu:-D

co mi pripada mnohem uchylnejsi a zatim to nikdo nezminil - kdyz je na materske muz, ale temer vsechny prace kolem domacnosti zustavaji na te pracujici zene.. takhle byste si to predstavovaly? 

Online Pinot Noir
30071 příspěvků moje polička 10. února 2020 14:02

DruI Ale tak to je jasné, že každý den se nezadaří mít uvařenou svíčkovou, vypulírovaný byt a u děcka rozvinutou novou dovednost. Ale celkově si myslím, že dítě (obzvlášť jedno) není zas takový zápřah, jak se tu někdy prezentuje. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 10. února 2020 14:03

Sairon A pric nevysajes kdyz v tom jsi s tim ditetem a vidis to?

Offline zelene.oko
651 příspěvků moje polička 10. února 2020 14:04

viktorka_od splavu Já nemám dítě, takže se do debaty nepouštím, byla by to čistá teorie. Ale tvoje argumenty moc nechápu. To dítě, které generuje bordel, je dítětem i druhého rodiče, ne?

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 10. února 2020 14:06

co mi pripada mnohem uchylnejsi a zatim to nikdo nezminil - kdyz je na materske muz, ale temer vsechny prace kolem domacnosti zustavaji na te pracujici zene.. takhle byste si to predstavovaly? 

​Jo, to teď nedávno (no než jsem znovu otěhotněla) se muž zmínil, že kdybych se chtěla vrátit nějak dřív do práce, než ve 2 letech, tak že by třeba těch posledních pár měsíců mohl být doma s příšerkou on. Tak jsem se ho zeptala, jestli by to znamenalo, že kromě pobytu doma s dítětem zajistí úklid celé domácnosti, vypere, nakoupí (a když ne, tak mi sdělí kdy a co mám nakoupit), navaří, obstará dítěti vhodné oblečení, obuv, bude k ní v noci vstávat když je nějaký problém, chodit s ní plavat, studovat si výchovné weby a vymýšlet rozvojové aktivity a podobně.... a já budu jen chodit do práce a odpoledne ji teda pohlídám aby mohl 3x týdně do posilky tak mi na to řekl, že vlastně dobrý, že bude asi radši chodit do práce

Offline Garfie
28649 příspěvků moje polička 10. února 2020 14:06

viktorka_od splavu Tak to je tak šílená varianta (ale bohužel taky vím, že častá), že se to tu nikdo neodvažuje zmínit! :-) Tohle byl přesně důvod, proč nešla moje kamarádka do práce a nenechala na rodičáku manžela, i když vydělávala víc a on o to hodně stál. 

Pinot Noir To máš ale těžký, každý zvládne jiný zápřah. Já si taky myslím, že pokud není dítě nějaký extrém, zvládnout se to dá. Ale já taky zvládala svůj objem práce levou zadní a moje kolegyně, která dělala přesně tu samou práci v jiném kraji, mi každý týden plakala do telefonu, jak nestíhá a že bychom si společně měly u šéfa vyžádat posilu/méně práce/více peněz nebo kombinaci všeho. A nemyslím, že by si vymýšlela, jen si to prostě neuměla rozvrhnout. 

20970 příspěvků moje polička 10. února 2020 14:08

zelene.oko A ten druhej mu vydelava na pliny prave

Offline notna
9544 příspěvků moje polička 10. února 2020 14:09

Mi se tady moc líbí ten obrat, že ženská čeká s úklidem na příchod muže. Asi jako že sedí doma, celkem nic moc na práci a očekává, že muž po příchodu se chopí vysavače Jsem jeden čas čekala na příchod muže, abych se vůbec najedla. Chudáka pracujícího jsem ponížíla po příchodu žádostí, aby mi nachystal jídlo.

Snad mi polehčí okolnost, že jsem na mateřské i rodičovské pracovala. Ale zase bylo to z domu, tak to se ta práce počítat asi nebude...

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 10. února 2020 14:11

Mutziputzi protože jak píše rasaNori občas je to o tom, jestli vysát nebo se najíst.

Podotýkám, že nemluvím o své aktuální situaci, malá je teď dost bezúdržbová a proto zvládnu většinu věcí bez problému v průběhu dne. Byly ale doby, kdy jsem těch 10min na vysátí opravdu neměla. Já zas předpokládám, že většina normálních matek, když ten čas v průběhu dne má, tak bez probému vysaje sama, tj. pokud nevysály tak k tomu byl asi důvod.

Offline notna
9544 příspěvků moje polička 10. února 2020 14:12
Reakce na Pinot Noir:

DruI Ale tak to je jasné, že každý den se nezadaří mít uvařenou svíčkovou, vypulírovaný byt a u děcka rozvinutou novou dovednost. Ale celkově si myslím, že dítě (obzvlášť jedno) není zas takový zápřah, jak se tu někdy prezentuje. 

​Vždyť jsi sama psala, že jeden čas si potřebovala výpomoc s úklidem. Někdo na tu placenou sílu nemá, tak musí požádat manžela...

Offline bosibori
příspěvků moje polička 10. února 2020 14:13

​Takhle to měla kamarádka s prvním dítětem. Že manžel byl na rodičovské a fakt jenom to dítě hlídal. Večer přišla s nákupem, uvařila, uklidila, co za ten den roztahali... 

A tohle teda nikomu divný nepřišlo

S druhým už zůstala doma ona, za cenu finančních ztrát, protože všechnu domácí práci stejně dělala a aspoň ještě k tomu neměla směnu v práci. 

Offline Pavlena
6932 příspěvků moje polička 10. února 2020 14:14

dynda My meli skolkovy stravovani uzasny, dcera na to dodnes vzpomina. Ale napriklad uz mi bylo vysvetleno provozni detskeho zdravotnickeho zarizeni, ze pecivo 4-5x denne (bily rohliky ci nejlevnejsi razenky) je nutny, protoze to je vlaknina a to deti jist musi...!!

Offline Gatita
8707 příspěvků moje polička 10. února 2020 14:15

notna muj muz na to ponizeni ani necekal a svevolne mi po prijezdu z porodnice objednal krabicky s obedem na cely mesic.

A mimino je zatim zrovna docela v pohode, tak bych treba i zvladla uvarit. Ale to clovek nikdy nevi - s prvnim nejen ze jsem nestihala varit, ja ae nestihla kolikrat ani najist - v tom revu a se vsemi temi potizemi kolem kojeni/krmeni se to nejak nedalo...

20970 příspěvků moje polička 10. února 2020 14:15

Sairon Tak fajn ne, najim se a vysaju zejtra, ale nebudu nacurena ze manza MUSI vedet, ze by moh vyluxovat a nedela to

Offline Peggy
77 příspěvků moje polička 10. února 2020 14:19
Reakce na bosibori:

​Takhle to měla kamarádka s prvním dítětem. Že manžel byl na rodičovské a fakt jenom to dítě hlídal. Večer přišla s nákupem, uvařila, uklidila, co za ten den roztahali... 

A tohle teda nikomu divný nepřišlo

​Můj manžel byl taky nějaký čas na rodičovské, cca od 8 měs. věku dítěte. Řešil to tím, že vzal dítě k babičce. Bohudíky za babičku. Ale nic jsem mu nevyčítala, ani jsem nic moc zvláštního po něm nepožadovala, neboť si dodělával VŠ. A ty domácí práce udělal ten, kdy měl zrovna čas. Až na praní prádla, to si tedy beru raději na starosti sama a dobrovolně. 

Online DruI
5610 příspěvků moje polička 10. února 2020 14:20

Pinot Noir Tak já mám dojem, že je dítě dost často náročnější než normální práce. Alespoň teda pro mě. V práci jsem sice taky občas musela jednat s lidmi, ale nebylo to neustále a většinou jsem se prostě posadila k projektu, zabrala se do práce a vypadl z toho nějaký výstup. Já jsem introvert a samotář a s dítětem celý den interaguju, přesvědčuju ho, že budeme dělat zrovna tohle a nejtěžší pro mě je, že si absulutně nic nemůžu naplánovat napevno, protože už prostě nejsem samostatná nezávislá jednotka. No a jako výstup se čas od času od různých lidí nevyžádaně dozvím, že to dělám blbě.

Online Pinot Noir
30071 příspěvků moje polička 10. února 2020 14:21

notna Ne, já si potřebovala přenastavit v hlavě, že nemusí být každý týden okamžik, kdy je uklizeno všechno a perfektně. Trvalo mi pár měsíců se s tím smířit, zapracovala jsem na sobě a teď už vím, že ani tehdy jsem tu uklízečku nepotřebovala. Tříletý abnormálně živý kluk a osmiměsíční mimino vygenerují mnohem víc bordelu než tehdy to jedno půlroční, ale moje potřeba mít tu všechno perfektní byla tak silná, že mi z toho málem hráblo. Překlenula to uklízečka, ale reálně jí potřeba vůbec nebylo. Normální úklid a normální péči o domácnost (znovu opakuji, pokud jsou všichni zdraví) jde v pohodě zvládnout s jedním, dvěma a podle mě i více dětmi.

A jasně, požádat manžela - občas taky požádám. Ale že bude bez říkání vysávat, prát a nakupovat dětem boty, to teda fakt nečekám.

Offline viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 10. února 2020 14:22

zelene.oko to jasne, ale kdyz druhy rodic pred ditetem rekneme obtyden vyluxoval tak chapu ze nechape, ze by to najednou mel delat obden.Mutziputzi fakt s tebou musim tentokrat souhlasit:-)) a jsem teda hodne zvedava!:P

Online Pinot Noir
30071 příspěvků moje polička 10. února 2020 14:25

DruI Tohle nerozporuju vůbec! Že je péče o dítě na palici víc než jakákoliv jiná činnost, to je svatá pravda. A že je člověk nesvobodný a nic nenaplánuje, to je na tom všem nejhorší. Ale že by se u toho nedaly vynést odpadky, utřít prach a vyluxovat? 

20970 příspěvků moje polička 10. února 2020 14:26

viktorka_od splavu Hele ja rozhodne nemam strach, ze mi bude materska pripadat jako rehole a pece o mimino jako sveho druhu zamestnani vylucujici navyseni uvazku v peci o domacnost, rovnez vylucuju jakoukoli frustraci z toho plynouci, na to jsem fakt teda stara