Mutziputzi Mutzi nezapomeň, že vše co tu napíšeš může být použito proti tobě ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Catherinne Já už jsem tady psala, že já dělám doma všechno a požadavkem na jakoukoli domácí práci partnera neponižuju, ani pomyšlením na to, že by snad mohl![]()
Mutziputzi Tak on argument "jsi doma" je trochu podpásovka. Ono to dítě je taky práce na plnej úvazek. Já bych to přirovnala k člověku pracujícímu z domova. Taky není úplně fér předpokládat, že během své pracovní doby uklidí kuchyň. Ano, může se mu to během nějaké provozní přestávky povést, ale nejde to brát jako pravidlo.
Já bych tu práci s vlastním dítětem zas tak nepřeceňovala. Jako byla období, kdy to bylo fakt náročné a uklízečku jsem taky pár měsíců potřebovala, ale teď mám děti dvě a vařím jídla složitá jako nikdy dřív, máme pořád napečeno, bordel tu jen ve smyslu těch roztahaných krámů, ale všechno je čisté, úklid teď zvládám v pohodě i bez uklízečky, v létě jsem udělala na zahradě tolik práce jako žádný rok předtím. Myslím, že pokud jsou všichni zdraví, není důvod, proč čekat s vysavačem a plnou myčkou na mužův návrat z práce. Jsem přesvědčená, že až budou děti chodit do institucí a my oba do práce, tak to teprve nastane skutečný hardcore ;)
Ale co pro mě vyplývá z celé diskuze je to, že největší chyba je něco očekávat. Ostatní nejsou telepati, jestli mi něco vadí nebo chci něco jinak, je třeba to říct.
Mutziputzi každej to prostě má a vnímá nějak no :-) v podstatě mi šlo jen o to, že mně ten postesk dzizisketa dává smysl, a naopak některé argumenty tady jsou wtf.... což je ale stejně jedno, protože v závěru si to každý musí doma pořešit sám :-)
nolita Mě by prostě jako partnera ženy na mateřský nenapadlo, že se ode mě čeká, že přijdu domu a hele vysavač
Myslím si, že tohle je ten je ten problém. Když to muže ani nenapadne, že by měl něco doma dělat, tj. bez dalšího očekává že to bude uděláno a obstaráno ženou, tak je to v pořádku. Zatímco když žena očekává že se po narození dítěte nestane automaticky i hospodyní a manažerkou domácnosti, tak už je to o tom, že ona vyžaduje po muži nějaké "muset" a ohání se povoláním "žena starající se o dítě".
Proč jednoho z partnerů věci nemusí napadat a může je očekávat a ten druhý ne?
U nás ej to teď daleko náročnější, nežkdyž měl půl roku; s tím, jaké jsem měla prázdniny o prázdninách se to už vůbec nedá srovnat
Je s ním teď daleko větší zábava a už má i jakousi osobnost, ale s tím, abych dělala nějaké složitější a časově náročnější věci, když jsem na něj sama, se to momentálně neslučuje. To pak končí nedodělanou prací, a tím i dalším bordelem.
dzizisketa To zase přejde, slibuju. Některý období jsou hrozný a fakt na palici, ale zlepšuje se to ;) "Je to jen období" je moje mantra ![]()
Sairon To si zcela mylně, krom mého komentáře, vysvětluješ i to, že já mám s něčím problém. Muž kterého nenapadne, že by měl doma něco dělat je blbec, o ničem takovym jsem nepsala, psala jsem že po deseti hodinách v práci by mě nenapadlo přijít domů a luxovat, když je paňmáma doma s dítětem, předpokládám, že si 10 minut na to našla, nic zásadního ani podstatnýho v tom nevidim. Jestli ne, nezbláznila bych se a kdyby mi to moc vadilo, vysavače se chopim, to víc by mi vadila nasraná kysna, která má problém s tím, že jí nevidim do hlavy, pokud bych to měla vyjádřit již poněkud expresivně.
Pinot Noir Já mám dojem, že kolik má pečující osoba času, závisí od dítěte. A dcera, ačkoli si kolem roku, roku a půl vážně vydržela hrát chvíli sama, má teď období, že se vším musí pomáhat, takže se každý banální úkon, který by mi samotné trval pět minut protáhne na půl hodiny až hodinu anebo to udělám sama a dcera hodinu řve
A teda já na muže s myčkou a vysavačem nečekám (koneckonců dost často pracuje z domova), ale některé dny jsou prostě horší a zvládnu opravdu jen ten základní provoz kolem dítěte a to aniž bych se nějak extra flákala.
Tak jsem shodou náhod ochutnala oběd z mateřské školky. Ufuf, tohle je teda blbý. Zamyslel už se někdy někdo nad tím, jestli nejsou lidi nemocní z toho, co se do nich cpe, když rostou?
Myslím, že zamyslel. A že určitě jsou. Ale nějak to ještě nenašlo celospolečenskou odezvu.
dynda grossularia o tom školkovém a školním jídelním systému hodně psala na mp. Pochopila jsem, že je obtížné sestavit jídelníček s finanční dotací, jakou na to ty hospodářky mají tak, aby splnily normy a aby to navíc bylo poživatelné.
Ve školce, kam chodí dcera, jsem ochutnávala jen svačinky a byly dobré, ale platí se tam 75 kč/den na jidlo a v jídelním lístku mají napohled chutné věci.
Jinak školkové a školní stravování byla za mého mládí opravdová noční můra a když jsem koukala na jídelní lístek školky, kam jsem chodila, zdálo se mi, že se tam mnoho nezměnilo ![]()
...
Jinak školkové a školní stravování byla za mého mládí opravdová noční můra a když jsem koukala na jídelní lístek školky, kam jsem chodila, zdálo se mi, že se tam mnoho nezměnilo
a dostavali jste tam taky bananovy mliko? To me pronasleduje dodnes;)
když je paňmáma doma s dítětem, předpokládám, že si 10 minut na to nasla
Ver mi, ze jsou dny, kdy tech 10 minut na vyluxovani je rozdil mezi tim, jestli se treba naobedvas nebo taky ne. A to ti pisu z pozice toho, kdo ma 2 pomerne pohodove deti. Mit narocnejsi tak netusim jak bych to delala.
dzizisketa docela te chápu a souhlasím s nolita
PPéče o dítě je poměrně náročná záležitost. Taky samozřejmě zalezi i na pečující osobě, jestli spis jenom hlida, aby se dítě neprizabilo a bylo najezene a čisté nebo se u toho snaží ještě o nějakou dalsi interakci a rozvoj a vymýšlí program. To, že existují i supermatky, které s dítětem zvládnou vypulirovat domácnost a stlouct máslo je sice obdivuhodné, ale v žádném případě by to nemelo byt standardem. A ze se partner vrací po 10 hodinové sichte sedreny domů, prilis unaveny na to, aby cokoliv v domacnosti udelal... Tak když to zvladal se stejnou prací i pred porodem, proc by to neslo po nem?
Gatita ne, my dostávali teplé mléko se škraloupem a drožďovou pomazánku
![]()
Mohučanka na tom bananovym mliku nesmel skraloup chybet![]()
Krehutka Ale to není o tom, že je příliš unavený, jen mu přijde, že se to prostě během toho dne dá zvládnout i bez něho. A myslím, že se tady ještě nemluvilo o žádném milostpánovi, který by to odmítl udělat. Jen ho to prostě nenapadne.
Pinot Noir Hele, ono to paradoxně s tím nástupem do institucí není tak žhavý. On totiž ten bordel nemá moc kdo produkovat, když nejste doma :-) Fakt to není tak hrozný, zvlášť když se vrátíte k nějaké dělbě práce a není to všechno jen na jednom. A existuje Rohlík
Důležitý teda taky je vést děti k nějakým povinnostem, aby se naučily trochu pomáhat.
Mutziputzi Ale já nepíšu, že ty s tím máš problém, ale v čem já (a myslím si že nejen já) vidím problém v přístupu který ty tu prezentuješ. A s dítětem to už není o tom jak moc tobě vadí, že není vysáto. Když jsem chodila večer domů, tak mi bylo celkem jedno, jestli se vysávalo včera nebo před 3 týdnama. Pokud mám ale malé dítě, které se většinu dne po té podlaze plazí, z bezprostřední blízkosti dýchá ten prach a snaží se sežrat většinu drobků a chlupů co potká, tak mi to vadí kvůli tomu dítěti a předpokládám, že to vadí i muži. A nemyslím si (jasně neplatí to absolutně) že by většina ženských očekávala, že jim chlap uvidí do hlavy. Úplně stačí, že když přijde domů a křupe mu pod nohama,tak se místo předpokládání prostě zeptá, jestli nemá vysát. Pak se nebude muset koukat na nasranou kysnu, protože tam žádná taková nebude.
Garfie byla to trochu reakce na prispevek mutziputzi vyse, jen jsem ji tam nezminovala. Prijde mi, ze je to obecne predstava vetsiny spolecnosti, ze kdyz je zena doma s ditetem, zastane vsechny tyto prace a chudak muz vysilen namahavou praci venku uz by se mel vracet do čistého. Dzizisketa mimo jine zminovala, ze pred porodem byl manzel schopen fungovat i samostatně.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY