Pinot Noir Já měla hodně samozabavitelne dítě to mladší, cca do 2 let. Teď má problém najít si nějakou činnost sama, na rozdíl od starší, se kterou to bylo přesně obráceně. ![]()
Vše o těhotenství a dětech
vždycky jsme se vrhali do všeho po hlavě.. teda někdy i doslova:D jsem si teď vzpomněla jak říkala Renusatko, že se jí zrakvil synek když jezdil na dětské skluzavce na skateboardu, tak to je typický:D
Ten zraněný tenkrát nebyl můj. Můj to jen vymyslel
a účastnil se.
MP Meri Já díky tomu i dost věcí vytřídila. Pokud opakovaně uklízím věc, která se vlastně nepoužívá, udělám s ní krátký proces. Jinak by si nepozorovaně hnila ve skříni a zabírala místo!
Renusatko prostě šikula!![]()
Mně dcera udělala něco podobnýho, v nějakém okamžiku přestala pást koníčky, přestala se snažit o přeťáčení, rovnou jsem se objednala na rehabilitaci, protože se tam dost dlouho čeká na termín. tam nám předepsali pár cviků a do týdne jsme zase měli normální mimino. Nevím, co ji to popadlo, možná začala něco jinak vnímat a měla víc práce na zádech, zkusím se jí za pár let zeptat, jestli si to bude pamatovat ![]()
rasaNori u dětí vždycky zastávám názor, že raději otravovat zbytečně než něco zanedbat. Seš s dítětem nejvíc a znáš ho.
viktorka_od splavu dynda Renusatko je dost nachrblana v poslednim tydnu, tak jsem to pricitala i tomu, co by se namahala kdyz kasle a smrka. Dame se do kupy a zajdem k fyzio, nastesti mame jednoho rodineho. Jako kdyz je na brisku, tak jde do druheho vzprimeni, hraje si s rukama, kdyz ji neco upadne umi si to podat atd. Jen se proste prestala pretacet.
Abych nebyla za nějakého tyrana s nereálným očekáváním
tak já ji v podstatě nechávám dělat téměř všechno, včetně kramaření a hrabání ve skříních, jen má 2 skřínky v kuchyni a jednu v koupelně kam nesmí. Teď je jen nový problém s tím stolem a ostrůvkem.
Nedávno mi hlídala kamarádka, tak jsem ji vysvětlovala, že mám výchovný sytém "3x ne" Pokud něco dělá a nemůže si tím nějak výrazně ublížit, nemůže tu věc zničit a zároveň mi následný úklid nezabere víc času než kolik tou činností strávila, tak ať si dělá co chce ![]()
dítě narozdíl od zvířat je velice vynalézavé a pořád bude vymýšlet, jak dosáhnout svého, jak se dostat k něčemu zajímavému. výjimkou jsou děti hloupé a od přírody líné. a to nechceš
To se pleteš, myslím, ze prumernej pes je srovnatelně vynalezavej s tím dvouletým batoletem a jestli si někdo mysli, ze stačí rict jednou (dvakrát, třikrát) ne, nesmis a pes přestane usilovat o něco, co fakt moc hodně chce...tak se asi bude dost divit
Nedávno mi hlídala kamarádka, tak jsem ji vysvětlovala, že mám výchovný sytém "3x ne" Pokud něco dělá a nemůže si tím nějak výrazně ublížit, nemůže tu věc zničit a zároveň mi následný úklid nezabere víc času než kolik tou činností strávila, tak ať si dělá co chce
A co se stane po tom třetím ne?
Mutziputzi tak ono niekedy ten rev je aj preto, že sa s tebou nevie dorozumieť a inak ukázať/povedať čo chce. Syn je teda aktuálne úplne úžasný a zlatý, fakt dieťa za odmenu (konečne!) ale vidím na ňom, že je niekedy dosť frustrovaný z toho ak mu hneď nerozumiem čo chce. Vtedy si zvykne aj trochu povrieskať. Ale teda o hodne menej ako rovnako staré deti v okolí. Je možné, že to na neho ešte len príde.
Potrefenáhusa vynalézavý to věřím, ale určitě neusiluje dostat se k hezky barevnému noži, například. jo k něčemu pěkně voňavě uleželému to zajisté:D jinak dítě a pes jsou do určitého věku porovnatelní co do inteligence, ale ne motivace a emočních schopností. navíc to dítě se den za dnem pořád vyvíjí a posouvá kupředu, co platilo včera, zítra už je překonáno.
A co se stane po tom třetím ne?
Tím ne myslím jako NEublíží, NEzničí a NEzabere víc času. Vyjadřuji se občas jak hotentot ![]()
viktorka_od splavu mně se líbí jak ty snaživě cizeluješ svoje původně dogmatický výroky![]()
No nevim, ta zkratka, dítě vydrží samo, aniž by zničilo barák anebo se u toho zmrzačilo = je hloupé nebo nemocné, mi přijde dost jednoduchá. Nahlíženo touto optikou, nevim, zda úplně nejlíp vychází děcko, co se pořád pokouší o nebezpečné věci, akčoliv už bylo milionkrát upozorněno - teď nemyslím zrovna roční dítě, je je dost výrazně starších, které jsou takto naladěny. Pokud si furt dokola potřebuje nabít čumák (i přeneseně), aby si fakt ověřilo, že takto ne, tak to podle mě není žádná bajo zvídavost.
Jinak mezi dítětem, které se fakt nerozvíjí, a takovým, které je prostě uzavřené a klidnější, je dost velký rozdíl. Hodné dítě= nemocné a hloupé, to jsou dle mého akorát silně kyselé hrozny. ![]()
Sairon Jo tak
viktorka_od splavu Aha, tak původně jsi ale psala něco jinyho
Estara mluvíme pořád o batolatech?
Potrefenáhusa nepsala jsem o jídle ani tazatelka, a navíc sairon zmiňovala psa+koně a tam je to taky světelnej rok. jako klidně mě můžete chytat za slovo když napíšu napůl ve srandě jednu větu, že jsem to jako nenapsala dostatečně přesně a mohl to být rovnou vědecký elaborát s uvedením všech zdrojů, to si klidně posluž, já si zas nechám svý:P
continuity Nemám dojem, že by se celá debata vedla o batolatech (ostatně to i ve svém příspěvku píšu), ale možná mi něco uniklo.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY