Estara možná by bylo fajn se napřed podívat na dotaz, který to vyvolal. možná má Sairon puberťáka, který dosud přes zákazy nepochopil, že nesmí lézt na kuchyňskou linku?![]()
Vše o těhotenství a dětech
viktorka_od splavu Tak jestli se toto: "...spalo do devíti, nechtělo jezdit na kole že se bojí a podobně, vždycky jsme se vrhali do všeho po hlavě.. teda někdy i doslova:D jsem si teď vzpomněla jak říkala Renusatko, že se jí zrakvil synek když jezdil na dětské skluzavce na skateboardu, tak to je typický..." týkalo batolat, tak potom jo. ![]()
viktorka_od splavu A tak já jsem te ocitovala, abys věděla, na co reaguju, ono ani u toho psa, kterej je za člověkem na hony daleko, není snadný naučit ho nedělat, co nechceš a von jo, jak by se z tvyho příspěvku mohlo zdát...
jinak mne to kolikrát u těch malinkejch dětí přijde jako zbytecny mrhani energii (stejně jako u těch psu) - je snazší jim to odklidit z dosahu, mne jednou zničila kamarádka, když jsme byli na procházce a následně v kavárně s rok a kousek starým dítětem, který nám neustále tahalo prostirku ze stolu...tak já jsem si z toho sundala sklenici, kdežto kamarádka strávila následující hodinu nenene, nesmis, co jsem ti rikala, vzdycky mu to sebrala, naskladala si to na to zpátky všechno pití, aby to během ani ne 2 minut za nenene, to nesmis zase chytala na konci stolu.....mě by tohle zničilo
Estara no pardon, já si fakt co jsem podnikala v roce nebo dvou už nepamatuju, asi stařecká skleroza![]()
Potrefenáhusa Jo, to je naprosto zbytečně vynaložená energie, navíc tyhle přívaly slov hrozně otravují a podle mě se dítě brzo stane k těm pokynům úplně hluché. Když pak o něco důležitého skutečně jde, už to není schopné ani vnímat. Dost to dělá tchýně, neustálý šum napomenutí, usměrňování, zakazování...
Potrefenáhusa nemyslím si že je to snadný, ale můžeš psa cvičit na povely a když budeš dostatečně důsledná, tak mu je vštípíš a asi se ti nestane, že by před tebou skákal na stůl a bral si odtamtud věci (že to nejspíš udělá až odejdeš je druhá věc, ale tak zas stačí nenechat tam to jídlo). s dítětem je to celkem ztracený čas, jak píšeš.
Nemáte někdo prosím tip na nějakou knížku s podtitulem "výchova dětí pro debily", kde by bylo nějak explicitně popsaný co lze požadovat po jak starém batoleti a jak to požadovat?
Klasiku - Prvních šest let ve vývoji dítěte od Matějčka.
ice a jase tesim az dorazi nejaky konak konecne![]()
S tou "hluchotou" mají teď problém u jedné příbuzné. Mluví dlouhodobě na kluka tak moc, že on už je vůbec nevnímá, a čím víc je nevnímá, tím víc zvyšují hlas. Takový začarovaný kruh. Já teda taky někdy do dcery hučím, ale snažím se to omezovat a vydávat pokyny, pokud jsou potřeba, krátce a jasně, aby udržela pozornost.
rasaNori Tak to Viki nemrčí právě vůbec, pokud se ozve, má hlad nebo chce spát. Jinak si vystačí sám obklopený věcmi. Na břicho se obracel brzo a je tam pořád, rozcvičili jsme tu svalovou nerovnoměrnost a teď teda zase cvičíme, protože se plazí, ale nechce jít na čtyři.
Na styri ma este cas, nie? Minuly tyzden som bola na poradni a dr.sa pytala ci sa uz pretaca..na ostatne ze ma este cas. A bola prekvapena, ze sa uz plazi, dava na 4 a pohupuje tam. Starsi sa v tomto veku este ani neplazil, zacal az v 9 mesiacoch a je v pohode.
Mrakoplas No, tím, že jsme pod dohledem rehabilitace, tak jsou přísnější. Ono to plazení není nic moc, vlastně se děti plazit nepotřebují, na rozdíl od lezení po čtyřech. Ríša se neplazil vůbec, rovnou šel na čtyři. Viki se plazí a na rehabilitaci říkali, že by se teď v tom zbytečném plazení zdokonaloval a pak mohl rovnou vstávat a to lezení by mohl vynechat, což je špatně. Já s nimi souhlasím, to plazení se mi vůbec nelíbí, nejsem na to zvyklá, Ríšův vývoj se mi zdál zdravější. Takže se snažím ho k tomu lezení opravdu postrčit.
Přesně tak. Co nechci aby mi bralo dítě/pes, prostě odklidím z dosahu a finito. Nebudu nad nima furt stát a povykovat.
Estara No to moje dítě na skluzavce na skateboardu se do toho batolecího věku skoro vešelo. Tři mu byly chvíli přetím. ![]()
Jinak úplně nesleduju o co v debatě jde. Jen že jsem zmíněná.
Saironjá mám knížku Zkoušeli jsme všechno od Isabelle Filliozat. Jsou tam popsána jednotlivá období od roku do pěti let. Musím říct, že některé věci mi pomohly uvědomit si, proč se syn chová tak, jak se chová. Ale zase nečekej nic objevného, je to poměrně útlá knížka, ale musím říct, že se k ní občas vracím.
Renusatko se omlouvám že jsem tě do toho zatáhla:-) na začátku se Sairon ptala, proč vlastně nemá od dítěte čekat že poslechne na přímý rozkaz, když psa nebo koně můžeš taky vycvičit, tak proč by to nešlo s batoletem.. a jestli na to téma existuje vhodná literatura, kde se o výchovných možnostech a schopnostech dětí podle věku dozví víc
S dovolením přeruším kdo co řekl první a kdo na koho reagoval s dost zásadní otázkou :D
Přilby na kolo Abus, máte někdo? Typy Smiley a Youn-i se mi zdají tvarově stejné a že se liší jen designem a počtem větracích otvorů. Youn-i má víc otvorů a navrch vzadu blikátko, je o dost dražší. Synovi sedí perfektně. Smiley jsme nezkoušeli, z fotky mi přijde tvarově úplně stejné, jen bez blikátka, docela výrazně levnější.
Kdo má srovnání a potvrdí mi, že můžu vzít s klidným srdcem bez světýlka vzadu o pár stovek levnější? ![]()
Edit: sorry obří fotky, zmenšila jsem co to šlo a stejně to skáče takhle
![]()
žluťásek Kolik to je, pár stovek? Máme jinou značku, taky jsem se rozmýšlela, jestli se světlem nebo ne, rozdíl byl 300. Vzala jsem bez a docela to teda chybí. Zvlášť v zimě, kdy je tma ve čtyři. To jsme potřebovali světlo denně. Dávám mu na řídítka a kapucu blikačky, ale na té bundě to nedrží dobře, látka se ohýbá a světlo míří dolů. Lepší než nic, ale to světlo na helmě by bylo teda lepší. Máš radost? ![]()
continuity Světlo na helmě mám i já, vzadu samozrejme, proč by mělo bejt na figu?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY