Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline viktorka_od splavu
49474 příspěvků moje polička 17. února 2020 09:30

Mutziputzi ale o kramaření mluvila Sairon a na to se přesně ptala!

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 17. února 2020 09:31

viktorka_od splavu ne čoveče, mutzi neni přepíčená kráva

Offline Karja
44952 příspěvků moje polička 17. února 2020 09:31

Mutziputzi Tak to ja taky beru jako zlobeni ci nezadouci jev:-D:-D. Myslim, ze ta chytrost je spis prezentovana v tom obchazeni zakazu...proste vymyslet si neco zakazanyho a tu mamu nejak ocurat!

20970 příspěvků moje polička 17. února 2020 09:32

viktorka_od splavu a tys kontrovala hodným dítětem, ju?

49474 příspěvků moje polička 17. února 2020 09:35

Mutziputzi hodný=nic nedělá a o nic se nesnaží, bluma v koutě

Online Pinot Noir
30065 příspěvků moje polička 17. února 2020 09:44

viktorka_od splavu Když jdeš s kámoškou na kafe, tak je super, když má blumu v koutě, ale jinak jsem teda vůči nim taky podezřívavá ;) Viktor se umí od narození zabavit sám, půl hodiny brnká prstem o šňůru od čepice, pak se přesune, půl hodiny zkoumá jednu kostku lega... Jsem z něj lehce nervózní, pořád zkoumám, jestli je kontaktní, kouká do očí, směje se... Na dítě, které permanentně neprudí, nejsem zvyklá

49474 příspěvků moje polička 17. února 2020 09:44

Karja hlavně mě vždycky fascinovalo, jak jsou ta děcka neuvěřitelně aktivní, zejména když já su nebetyčnej lenoch, už jen z toho pohledu jak se to celej den hemží a nezastaví jsem byla utahaná:D u nás v rodině se teda nikdy nevyskytlo dítě, který by spalo do devíti, nechtělo jezdit na kole že se bojí a podobně, vždycky jsme se vrhali do všeho po hlavě.. teda někdy i doslova:D jsem si teď vzpomněla jak říkala Renusatko, že se jí zrakvil synek když jezdil na dětské skluzavce na skateboardu, tak to je typický:D

20970 příspěvků moje polička 17. února 2020 09:44

viktorka_od splavu aha, někdo to vidí jako přemýšlivý nebo introvertní, případně nepříliš temperamnetní...někdo hloupý nebo nemocný a fertig

49474 příspěvků moje polička 17. února 2020 09:45

Pinot Noir určitě se ještě vyloupne, až se budeš divit

Offline rasaNori
8885 příspěvků moje polička 17. února 2020 09:46

Pinot Noir

Sara delala to same, a ted pokud nespi tak mrci, a je to desny... Na zada ne, na brisko ne, prestala se pretacet sama, trochu se obavam. Jenze co mi reknou u dr? Moc ji pozorujete

49474 příspěvků moje polička 17. února 2020 09:47

rasaNori počkej řeknou nebo ti to už řekli?

Online Pinot Noir
30065 příspěvků moje polička 17. února 2020 09:48

viktorka_od splavu No, mám podezření, že to bude ten typ, co někde potichu provede něco hroznýho, něco nežádoucího sní nebo tak. U Ríši aspoň člověk přesně ví, kde je a co zrovna dělá, protože se to nedá přeslechnout

Offline rasaNori
8885 příspěvků moje polička 17. února 2020 09:49

viktorka_od splavu no uvazuju ze s ni zajdu k dr at ji zkoukne, jenze se bojim ze budu za hysterku... 

49474 příspěvků moje polička 17. února 2020 09:53

rasaNori to by mi teda bylo dost u ... jestli se už přetáčela a pak přestala to se mi zdá hodně divný.

Offline Karja
44952 příspěvků moje polička 17. února 2020 09:54

rasaNori Jakoze je nespokojena, ale kdyz o ni delate, tahate, nosite, prebalujete, tak je v pohode? Tak to je normalni dite:-D

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 17. února 2020 09:56

U nás je to teď taky pořád Maminkooooo! Včera se dívala manželem na pejska a kočičku a já vedle pracovala, ona si toho všimla a přišla ke mně s fňukáním Maminko nepracuj!!

49474 příspěvků moje polička 17. února 2020 09:56

Pinot Noir hmmm no je fakt, že takový ty příhody typu nacpal si korálek do nosu a museli ho vytahovat ve špitále vůbec neznám, protože dítě který furt něco staví, šroubuje, zatlouká, někam leze, kramaří, snaží se udělat kotrmelec, snaží se vypadnout z okna, sjet na odrážedle ze schodů... tak na takový klidný zábavy nemá vůbec čas:D

Online Pinot Noir
30065 příspěvků moje polička 17. února 2020 09:57

rasaNori Tak to Viki nemrčí právě vůbec, pokud se ozve, má hlad nebo chce spát. Jinak si vystačí sám obklopený věcmi. Na břicho se obracel brzo a je tam pořád, rozcvičili jsme tu svalovou nerovnoměrnost a teď teda zase cvičíme, protože se plazí, ale nechce jít na čtyři. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 17. února 2020 09:58
Reakce na Sairon:

viktorka_od splavu hm, to jsem nechtěla slyšet jako já to postupně redukuji ty věci, ale je tam mimo jiné zásuvka, kterou prostě neoddělám.

A takový hodně blbý dotaz, ale i pes nebo kůň je schopný akceptovat zákaz něčeho, proč ne batole? Jakože ta jeho zvědavost je silnější než ochota vyhovět?

​Zásuvku zaslepit, věci uklidit Ono je potřeba najít rovnováhu mezi tím, co je pro vás naprosto nepřekročitelný (zásuvka, neběhat do silnice...) a co se toleruje. Třeba bych nikdy nenechala dítě otvírat skříně na návštěvě, ale doma je i jeho životní prostor, nevadí mi, když zkoumá. Když v klidu snídám a dítě přebírá šuplík s čaji, jsem stejně šťastná, jako by si hrálo s autíčky. Čaje pak uklidím, nebo ještě líp, uklidíme spolu.

Mimochodem ani zvířata ani dospělí lidé přece neuznávají pravidla nebo zákazy na 100 %, takže očekávat to od dítěte asi není přiměřené. Jako bylo by to hezký, ale...

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 17. února 2020 10:03

dynda Já má navíc ráda, když dítě kramaří (v přiměřený míře). Si fakt upřímně ráda ty věci přeberu a udělám si v nich pořádek