Mutziputzi ale o kramaření mluvila Sairon a na to se přesně ptala!
Vše o těhotenství a dětech
viktorka_od splavu ne čoveče, mutzi neni přepíčená kráva![]()
Mutziputzi Tak to ja taky beru jako zlobeni ci nezadouci jev:-D:-D. Myslim, ze ta chytrost je spis prezentovana v tom obchazeni zakazu...proste vymyslet si neco zakazanyho a tu mamu nejak ocurat!
viktorka_od splavu a tys kontrovala hodným dítětem, ju?
Mutziputzi hodný=nic nedělá a o nic se nesnaží, bluma v koutě
viktorka_od splavu Když jdeš s kámoškou na kafe, tak je super, když má blumu v koutě, ale jinak jsem teda vůči nim taky podezřívavá ;) Viktor se umí od narození zabavit sám, půl hodiny brnká prstem o šňůru od čepice, pak se přesune, půl hodiny zkoumá jednu kostku lega... Jsem z něj lehce nervózní, pořád zkoumám, jestli je kontaktní, kouká do očí, směje se... Na dítě, které permanentně neprudí, nejsem zvyklá ![]()
Karja hlavně mě vždycky fascinovalo, jak jsou ta děcka neuvěřitelně aktivní, zejména když já su nebetyčnej lenoch, už jen z toho pohledu jak se to celej den hemží a nezastaví jsem byla utahaná:D u nás v rodině se teda nikdy nevyskytlo dítě, který by spalo do devíti, nechtělo jezdit na kole že se bojí a podobně, vždycky jsme se vrhali do všeho po hlavě.. teda někdy i doslova:D jsem si teď vzpomněla jak říkala Renusatko, že se jí zrakvil synek když jezdil na dětské skluzavce na skateboardu, tak to je typický:D
viktorka_od splavu aha, někdo to vidí jako přemýšlivý nebo introvertní, případně nepříliš temperamnetní...někdo hloupý nebo nemocný a fertig![]()
Pinot Noir určitě se ještě vyloupne, až se budeš divit![]()
Sara delala to same, a ted pokud nespi tak mrci, a je to desny... Na zada ne, na brisko ne, prestala se pretacet sama, trochu se obavam. Jenze co mi reknou u dr? Moc ji pozorujete ![]()
rasaNori počkej řeknou nebo ti to už řekli?
viktorka_od splavu No, mám podezření, že to bude ten typ, co někde potichu provede něco hroznýho, něco nežádoucího sní nebo tak. U Ríši aspoň člověk přesně ví, kde je a co zrovna dělá, protože se to nedá přeslechnout ![]()
viktorka_od splavu no uvazuju ze s ni zajdu k dr at ji zkoukne, jenze se bojim ze budu za hysterku...
rasaNori to by mi teda bylo dost u ... jestli se už přetáčela a pak přestala to se mi zdá hodně divný.
rasaNori Jakoze je nespokojena, ale kdyz o ni delate, tahate, nosite, prebalujete, tak je v pohode? Tak to je normalni dite:-D
U nás je to teď taky pořád Maminkooooo! Včera se dívala manželem na pejska a kočičku a já vedle pracovala, ona si toho všimla a přišla ke mně s fňukáním Maminko nepracuj!! ![]()
Pinot Noir hmmm no je fakt, že takový ty příhody typu nacpal si korálek do nosu a museli ho vytahovat ve špitále vůbec neznám, protože dítě který furt něco staví, šroubuje, zatlouká, někam leze, kramaří, snaží se udělat kotrmelec, snaží se vypadnout z okna, sjet na odrážedle ze schodů... tak na takový klidný zábavy nemá vůbec čas:D
rasaNori Tak to Viki nemrčí právě vůbec, pokud se ozve, má hlad nebo chce spát. Jinak si vystačí sám obklopený věcmi. Na břicho se obracel brzo a je tam pořád, rozcvičili jsme tu svalovou nerovnoměrnost a teď teda zase cvičíme, protože se plazí, ale nechce jít na čtyři.
viktorka_od splavu hm, to jsem nechtěla slyšet
jako já to postupně redukuji ty věci, ale je tam mimo jiné zásuvka, kterou prostě neoddělám.
A takový hodně blbý dotaz, ale i pes nebo kůň je schopný akceptovat zákaz něčeho, proč ne batole? Jakože ta jeho zvědavost je silnější než ochota vyhovět?
Zásuvku zaslepit, věci uklidit
Ono je potřeba najít rovnováhu mezi tím, co je pro vás naprosto nepřekročitelný (zásuvka, neběhat do silnice...) a co se toleruje. Třeba bych nikdy nenechala dítě otvírat skříně na návštěvě, ale doma je i jeho životní prostor, nevadí mi, když zkoumá. Když v klidu snídám a dítě přebírá šuplík s čaji, jsem stejně šťastná, jako by si hrálo s autíčky. Čaje pak uklidím, nebo ještě líp, uklidíme spolu.
Mimochodem ani zvířata ani dospělí lidé přece neuznávají pravidla nebo zákazy na 100 %, takže očekávat to od dítěte asi není přiměřené. Jako bylo by to hezký, ale...
dynda Já má navíc ráda, když dítě kramaří (v přiměřený míře). Si fakt upřímně ráda ty věci přeberu a udělám si v nich pořádek ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY