Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
30062 příspěvků moje polička 17. února 2020 16:02

continuity To světlo je vzadu. A mluvíme o dítěti, kterýmu nejsou tři roky, nebo tři čerstvě.

Offline continuity
43659 příspěvků moje polička 17. února 2020 16:05

Potrefenáhusa jo, já to přehlídka, že vzadu. 

To mají normálně blikacky na kole a reflexní proužky všude. Problém je, že když jezdec tou hlavou různé točí do stran, tak to nemusí být vidět ve směru jízdy. 

Dopředu jsme jim dali čelovky na hlavy jenom jednou, teď už jim to zasadne pridelavame na kolo. 

Offline Tabea
8303 příspěvků moje polička 17. února 2020 16:06

Pinot Noir žluťásek dcera má taky vzadu na helmě blikačku a v zimě mi to přišlo super. (Na kole má světlo samozřejmě taky.) A víc větrací otvorů zase využiješ v létě.

Offline continuity
43659 příspěvků moje polička 17. února 2020 16:07

Pinot Noir ta helma mu vydrží docela dlouho. Ono to asi nevadí když tam je, ale nezbaví te to potřeby mít ty světla i jinde. 

Offline žluťásek
8886 příspěvků moje polička 17. února 2020 16:10

continuity moje dítě jezdí na plastový motorce ve městě, světlo na helmě je vzadu spíš jemu pro radost a trochu i ten bezpečnostní efekt. 

Ale my máme takovou parádní věc, reflexní kšandy přes bundu, tak právě zvažuju zda kvůli světýlku kupovat helmu o cca 400 dražší. On by z něj byl nadšený, to je jisté.

Spíš jestli ty dvě helmy jsou až na to světlo stejné jsem chtela vědět. Ale to by byla velka náhoda, kdyby tu někdo znal obě dvě a mohl srovnat. Už jsem psala i do prodejny, ale nikdo mi neodpověděl zatím. 

Offline Garfie
28649 příspěvků moje polička 17. února 2020 16:29

Sairon Já ještě nemám dočteno, ale chtěla bych ti říct, že 18 je fakt malý dítě  U nás ty nereálný požadavky ze strany muže taky bývaly a občas bývají do teď, když už jsou děti ve škole a fakt je, že občas je to ku prospěchu věci. Ale podle mě ty s dítětem trávíš většinu času, navíc se zřejmě pohybuješ v okruhu aspoň nějakých podobně starých dětí a jsi schopná reálně odhadnout, co zvládne a co ne. Jo a srovnávat se psem či koněm nemůžeš, leda tak se štěnětem a hříbětem a ty asi taky moc neposlechnou, co? 

viktorka_od splavu A ty mě neštvi s hloupým nebo nemocným!!  Moje děti byly vždycky relativně hodný, kamikaze nikdy nebyly a jak se teď jeví ve škole, chytrý jsou dost....

Offline DruI
5610 příspěvků moje polička 17. února 2020 16:32

žluťásek Jsem taky koupila reflexní kšandy přes bundu, když jdeme v zimě odpoledne ven, aby byla líp vidět, ale dcera si je odmítá obléct. Asi uráží její módní vkus :o)

Offline Garfie
28649 příspěvků moje polička 17. února 2020 16:39

Mohučanka Pinot Noir Hele, já už jsem to tady určitě někdy říkala, jak se vychovávají děti v Japonsku? Byla jsem úplně zaskočená, oni totiž mají fakt překvapivě volnou, takovou tu "americkou" výchovu, děcka můžou prakticky cokoli. Mají ale asi tři-čtyři "velké" zákazy, nebo pravidla (třeba úctu ke starým lidem) a přes ty prostě jede vlak. Ale že běhají po baráku, řvou a mlátí věcma...to je vůbec nerozhodí. A přijde mi to fakt dobrý, nedávno jsem zrovna pozorovala kamarádku, která pila kafe, něco vykládala a mezi tím mluvila na dítě takové to "zvedni to, nesedej si tam, nejez to, polož to..." v podstatě monotónním tónem a pochopitelně bez odezvy....

Offline žluťásek
8886 příspěvků moje polička 17. února 2020 17:02

Garfie já k tomuhle šumu mám sklony mimo domov, z obavy aby dítě někde neotravovalo. Musím se trochu vždy krotit, abych do něj nehučela moc

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 17. února 2020 18:08
Reakce na Garfie:

Sairon Já ještě nemám dočteno, ale chtěla bych ti říct, že 18 je fakt malý dítě  U nás ty nereálný požadavky ze strany muže taky bývaly a občas bývají do teď, když už jsou děti ve škole a fakt je, že občas je to ku prospěchu věci. Ale podle mě ty s dítětem trávíš většinu času, navíc se zřejmě pohybuješ v okruhu aspoň nějakých podobně starých dětí a jsi schopná reálně odhadnout, co zvládne a co ne. Jo a srovnávat se psem či koněm nemůžeš, leda tak se štěnětem a hříbětem a ty asi taky moc neposlechnou, co? 

​Jako já si taky myslím, že 18M je ještě v podstatě mimino, ale občas mě muž trochu nahlodá, jestli bych neměla lehce zvýšit požadavky. Příšerka je bitá na tom, že vypadá, že je hodně chytrá, když ji srovnám s nějakýma tabulkama, tak je to obyčejné průměrné dítě, ale je dost komunikativní a vnímavá, takže když je s ní člověk v kontaktu, tak má pocit že všemu rozumí, ve všem spolupracuje, chápe, "jen" nemluví. A to svádí tatínka i babičky očekávat nereálné.

Naštěstí mají kamarádi o měsíc mladšího chlapečka, který buď je v tom vývoji pomalejší, nebo to má jen na háku a necítí potřebu se o všechny svoje poznatky dělit, tak se občas muže ptám, jestli by ho napadlo danou věc požadovat po tom chlapečkovi a pokud ne, tak ať to nečeká ani od příšerky.  A to celkem funguje.

Jinak štěňata i hříbě, které jsem vychovávala byli rozhodně vychovanější a tvárnější než tady ten dvounohý živočich.

Ta japonská výchova jak ji popisuješ mi přijde skvělá. To je taková moje vize, že ať si dělá v zásadě co chce, ale když něco řeknu, tak to platí.

Offline JankaM
3139 příspěvků moje polička 17. února 2020 18:12

Kde rychle seženu Elsin cop? Asi spis na celence, gumicka nema na cem drzet. HM? 

Offline Garfie
28649 příspěvků moje polička 17. února 2020 18:14
Reakce na Sairon:

Ta japonská výchova jak ji popisuješ mi přijde skvělá. To je taková moje vize, že ať si dělá v zásadě co chce, ale když něco řeknu, tak to platí.

​No a na to právě funguje nepřehánět to s pokyny! :-) A hlavně pak trvat na jejich dodržení, takže si musíš rozmyslet, co chceš fakt dotáhnout do konce....

Jinak ono to "bzučení pokynů" unaví i dospělého, zažila jsem to jednou u spřáteleného páru, ona si na něj pořád stěžovala, tak nějak trvale a on to vůbec nevnímal, bylo to úplně fascinující to pozorovat! 

Offline viktorka_od splavu
49474 příspěvků moje polička 17. února 2020 18:21
Reakce na Garfie:

​No a na to právě funguje nepřehánět to s pokyny! :-) A hlavně pak trvat na jejich dodržení, takže si musíš rozmyslet, co chceš fakt dotáhnout do konce....

​jojo.. já měla stejný plán a dopadlo to tak, že si joo rozmyslím co vydám za povel a pak.. si ho ještě rozmyslím musím říct že okolí to občas hůř nese, právě ti pánové, ale zcela neskromně se pochválím, že děti to přežily ve zdraví a jsou naprosto samostatné a šikovné (genialitu nepozoruju, takže fakt to není tak že čím zlobivější, tím chytřejší, to jsem říct opravdu nechtěla:D

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 17. února 2020 18:37

Garfie já si tu japonskou výchovu náhodou pamatuju! Moc se mi to líbí a snažím se řídit podobně. Dneska si teda dcera přinesla ze školky nové slovíčko jump a zapadla po hlavě do škvíry mezi gaučem a knihovnou zákaz skákání na gauči platí jenom když gauč okupuje kocour, jinak mi to přišlo jako neškodná zábava

Ale když před dvěma týdny přišla s clean up, přišlo mi to užitečnější

Offline baltik
4993 příspěvků moje polička 17. února 2020 18:42

JankaM mivali i v tescu, ale nevim, jestli jeste porad

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 17. února 2020 19:23

Pinot Noir s tým ísť na 4 by som sa nestresovala, syn sa začal plaziť myslím ako 4 mesačný apo4 začalchodiť až niekedyv 8.alebo 9.? Teraz som dočítala ajtvoj ďalší príspevok. Asi to máš naštudované lepšie ako ja, ale fyzio mi zas vravel,že to plazenie je tiež super, že to má dobrý vplyv na chrbticu a natiahnutie čirozloženie? jednotlivých stavcov (neviem,či si to dobre pamätám). A inak synpotom štvornožkoval cca 4 mesiace aj popritom ako sa začak stavať a chodiť popri nábytku a nemal žiaden problém s chôdzou či rovnováhou. Inak na fyzio ti aj poradili dáke tipy ako ho "donútiť" ísť na štyri? Lebo syn to mal strašne na háku.

Offline Karja
44952 příspěvků moje polička 17. února 2020 19:47

Rychly dotaz, protiskluzove ponozky velikost 25? Vsude nachazim jen pro prtata!

Offline žluťásek
8886 příspěvků moje polička 17. února 2020 20:09

Karja C&A měli, dvojbaleni, dole celý pogumovaný, nejen ťupky

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 17. února 2020 20:21

Karja HM,  trojbaleni, ale bylo potřeba to poradne prohrabat.A Tchibo má teď i dospělácký, tak třeba budou mít i dětské. 

Edit. A ještě mě napadlo v KIKU měli s protiskluzem v této velikosti teplé, pokud máte studené podlahy 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 17. února 2020 20:25

Karja 

Všude i v HaM, Lindex, akorát se to blbě hledá na eshopech, na stojanech mívají tenký i tlustý.