Karja Uff, mas to slozity, ale uz mas po zakroku, takze ted uz to bude jen lepsi az nejlepsi..! ![]()
Vše o těhotenství a dětech
continuity No asi nuda na strane pacienta i na strane lekaru:-D. Ale pak uz to uznala, ze to opravdu trochu podcenovaly, zato segra by to rozchazela dodnes, ale jak rikam to jsou takovy typy lidi, dobry to vedet a je to;-)
Karja to je hrozny a hlavne fakt nebezpecny!!!Jak mi tvoje rodina prijde vetsinou spis vtipna, tak tohle me desi:(( jeste ze ses nenechala!
Karja držím palce, ať už je to všechno dobrý!
711990 No jako oni moc nechapou, segra se vzdycky na neco zepta, ale pak nikdy nenecha cloveka domluvit, takze nikdy nic nevi:-D
Karja teď už budou jenom ty světlé zítřky ![]()
Nemáte někdo prosím tip na nějakou knížku s podtitulem "výchova dětí pro debily", kde by bylo nějak explicitně popsaný co lze požadovat po jak starém batoleti a jak to požadovat? Poslední dobou máme s mužem dost často rozpory v tom, co dokáže 18M píšerka, hlavně co se týká akceptace nějakých zákazů, hranic, kontrola emocí a podobně. Já si myslím, že má neadekvátní požadavky na tak malý dítě, on je přesvědčen, že ji rozmazluji a se mnou malá cvičí a on je pak vždycky v pozici toho zlého. Nejhorší na tom je, že já fakt nevím jak to dělat, a co je přiměřené po takovém dítěti chtít. Je dost dobře možné, že má muž pravdu, příšerka je první dítě, se kterým jsem v kontaktu, když měly kamarádky malé děti, tak jsme se vídaly převážně bez dětí. Batole od Knapa čtu, ale přemýšlím co dalšího.
Sairon Hmm, blby.. Chapu, i kdyz u nas jsem byla za toho zlyho ja. A mam teda pocit, ze na rozdilne vychovne pristupy zadny knihy nepomuzou.
AHA! Rodičovství. Kapitoly jsou tam členěné podle věku dítěte, je to především o těch "negativních" věcech - domluvy, zvládání emocí atd.
Sairon Ty jo, to by me zajimaly konkretne nejake prikladz ze zivota, co resite. My teda jsme cca za jedno, s tim, ze obcas jeden ci druhej povoli vic, ja, protoze chci mit klid, sambo, protoze to nedomysli' Ale celkove asi povolujeme hodne, dcera ma ted ty zachvaty revu, kdyz neni po jejim, desny. S babickama to nema vubec, a je s nima I sikovnejsi, vyvadi jen nam:-/.
Sairon hele, řekl mu někdo, že každé dítě je jiné? Takže to, co v 18 mesicich zvládne jedno, tak druhé (klidně i sourozenec) nemusí. Jestli dítě na to má, poznáš jednoduše tak, že když je s ní tatínek sám, tak mu to funguje. Pokud to nefunguje ani jemu, tak je brzo.
Z mé zkušenosti rozdílné výchovné přístupy se docela přeceňují. Já jsem asi ta přísnější, když jsou děti s tatínkem chovají se jinak, když se mnou tak zas jinak. A když jsme společně, tak běží za tím, koho považuji za kompetentního ( třeba na přípravu do školy jsem určitě větší ras já, a s ukolama a školou stejně chodí za mnou, i když mají na výběr, kolikrát na mě radši počkají do pozdního večera a pak to udělají bez větších řeči).
Karja ale to je normálne, vyvadzaju pri rodicoch a pri ostatnych su anjelici!
Mrakoplas Jj, ja vim, ze je to bezne, ale ji staci fakt malinko, aby se roztocila do tech zachvatu...Pak uz clovek naslapuje opatrne kolem kazde potencialni rozbusky a to taky neni dvakrat dobre!
Karja záchvaty mají spíš děti, které jsou na příliš krátké otěži.
Ono je to pro starší ten sourozenec docela stres, kdyby si sambo přivedl jinou s argumentem, že vás bude mít rád obě stejně, taky mu to asi dáš sežrat.![]()
Já bych teď aplikovala hodně lásky a trpělivosti, na děti jsem docela důsledná si myslím, ale v tomto období jsem ji povolila opravdu hodně.
Slevové zpravodajství:
V H&M (Praha myslbek, asi i jinde) výprodej zimních doplňků. Fakt hezký kulichy s fleecem uvnitř 39, zateplene rukavice 39,zatepleny nakrcnik 69, lyžařské rukavice 139. Byla jsem jen v chlapeckem odd, vše tmavě modré a sede, něco s Tlapkovou patrolu. Předpokládám, že to samý v růžovým a s Elzou bude u holek.
Taky mají klučičí motýlky na gumičku tmavě modrý za 39.
Nakoupila jsem příští zimu, snad nějaká v příštích pár letech bude.
Konec hlášení ![]()
continuity Jo, vsak my to tak delame, ale sambo se vzdycky dceri venoval na 200procent, coz je jasny, ze to jednou bude kontraproduktivni:-D.
Karja kontraproduktivni? To jiste nebude, nejde se malinkým dětem věnovat příliš. Teď s odstupem to dost vidím.
Karja Moc to tu nestíhám, tak alespoň opožděně přeji rychlou rekonvalescenci!
continuity no ak bola zvyknuta na 100percentnu pozornost a teraz sa musi sambo venovat aj malej malej, tak sa jej to asi teraz horsie znasa.
No u nas je to cim dalej horsi masaker, starsi bol zvyknutý chodit von s akýmkoľvek clenom rodiny a teraz reve jak tur, iba maminkaaa! A to az po 7 mesiacoch co sa mladsi narodil
ziarlil sice od začiatku, potom to preslo ale od noveho roka je to strasne. Vcera som bola vecer prec, nechcel zaspat, plakal, ze sa maminka uz nikdy nevrati (a to raz za týždeň chodievam von, takze ziadna novinka). Rano ked sa zobudil, sambo vravi Vidis, maminka uz je tu, ako som slubil" a krpec sa len opytal kde ma lízatko, ktore som mu z výletu slubila
takze som mu asi az tak nechybala ![]()
Mrakoplas Z našeho staršího se stává totální závislák na mamince
. A nevím, jestli to má něco společného s mladším. Ten je nenáročný a věnuju mu minimum času. Ale starší, to je teď taky pořád jen maminka, maminka. Pronásleduje mě po domě, když jdu jednou týdně cvičit, kvílí tatínku, běž a doveď maminku domů, když jsem jela na školení, tak se prý pořád oblékal, že jde pro mě. Chodí jednou - dvakrát týdně na dvě tři hodiny k babičce a když pro něj nedávno přišli, odmítl jít, že bez maminky nikam nejde. Měla jsem plán, co všechno budu dělat, až bude pryč, a místo prázdného domu jsem tu měla celé odpoledne tchány
. Příště jsem na něj chtěla vyzrát, takže byl komplet oblečený a jak jsem uviděla babičku s dědou z okna, narazila jsem mu jen čepici a vystrčila ho ze dveří, aby neměl šanci přemluvit bábu, vyšlo to, ovšem jen na tři minuty, od branky se vrátili s kvílením, že chce být s maminkou
. Nedávno jsme jeli do práce podepsat daně, pojala jsem to jako výlet pro něj, s tím, že vystřídáme všechny dopravní prostředky.
V pravidelných intervalech vykřikoval se slzami v očích maminko, nezůstávej v práci, vrať se s námi domů
.
Aha, tak uvidíme, co bude dál. Včera syn u babičky poprvé neprotestoval, že babička chová ségru, a bavil se tam se mnou. Nevídáno. Tak že by? Normálně mě s miminem vždycky někam uklidil a babičku chtěl jen pro sebe. Jako na velký příklon k matce to zatím nevidím, ale náznak v tom cítím.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY