continuity rozdílné výchovné přístupy se možná přeceňují, ale co když na stejném přístupu trvá druhý z rodičů? A samozřejmě stejný znamená ten jeho?
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir no presne, tak je to aj u nas! Uplny stalker je to, prenasleduje a neda pokoj
. Bol zvyknutý od malicka vecer kupanie a uspavanie s tatinkom. Teraz musím len ja lebo vrieska.Dokonca.vyzaduje.aby.som.ho.krmila ![]()
A to uz treti tyzden nechodi do skolky, ked buduci nastupi, to bude uplny masaker.
Starsi byla na vikend u nasich na chate, a vyzvedli jsme si ji vcera vecer u nich doma. To ze usla az ve 4 v aute po ceste do ovy v pohode, ale tu hodinu u nasich byla jak urvana z retezu, aby babi vzala do ruky Saru neexistovalo hned moderovala maminko vem si sarinku
a doma hysterak ze chce at ji jdu uspavat ja. Chtela jsem si ji nechat dneska doma, ale jsem se rano vzbudila marod a mam tak tak silu na malou:(
dzizisketa dík, to zní dobře.
Karja teď si samozřejmě nemůžu vzpomenout na nic jiného než ten včerejší průběh . Normálně vždy buď jíme všichni společně nebo napřed nakrmíme dítě a když už spí tak jíme ve dvou a koukáme na seriál nebo něco. No a včera byla příšerka po večeři dřív a muž se rozhodl že tím pádem se my dva v klidu navečeříme, dokoukáme zbytek seriálu z oběda a dítě si zatím bude samo v klidu hrát a nebude nás rušit... asi nebude překvapením, že takto to rozhodně neprobíhalo ![]()
![]()
continuity on mu nikdo říkat nemusel, že každé dítě je jiné. On totiž žádné jiné dítě pořádně nikdy neviděl. Je ještě větší ignorant než já. Podle mého má představu odpovídající tak 3letému dítěti a tím i související očekávání. Navíc má teď myšlenku, že když v červnu přibude sourozenec,tak už teď ji musíme začít zvykat na určitá pravidla, aby pak nebyl problém až se to druhé narodí.
Jinak mě by rozdílné přístupy ve výchově zas až tak nevadily, jako jasně, byla bych radši, kdybychom jeli podle mého, ale myslím si že to dítě si tak nějak u každého najde to své. Já si ale myslím, že nemáme problém zas až tak ve výchově (zatím) ale spíš na úrovni vývojové psychologie, že ani jeden moc netušíme na co je to dítě zralé.
Karja jinak si myslím, že asi taky povoluji hodně. Pro mě je pohodlnější než jít cestou zákazů a konfliktů, nastavit tu situaci tak, abych já dosáhla ideálně svého a zároveň i dcera byla spokojená a vlastně ani nevěděla, že jsem jí něco "zakázala". Třeba ta včerejší večeře, místo toho abych si sedla ke stolu a řekla jí že se chci najíst at si jde hrát, jak to udělal muž, bych napřed s ní rozherála něco s hračkama nebo rozečetla knížku a pak doufala, že u toho vydrží i po dobu, co budu jíst.
Jinak zákazy jsou u nás taky s řevem obvykle. Přijde mi, že akceptuje ty, co už jsou dlouhodobé , například otvírání skříní má zakázané už od doby kdy si stoupla a to je OK, stačí jí to připomenout. Teď se ale teď se naučila hodně lézt na židle u stolu a my máme stůl přiražený ke kuchyňskému ostrůvku, který slouží mimo jiné i jako odkladiště různých věcí a zákaz na ty věci šahat je vždycky s velkým křikem nás obou
a ani o trochu se to nezlepšuje.
zákaz na ty věci šahat je vždycky s velkým křikem nás obou
a ani o trochu se to nezlepšuje.
myslím, že jediné co se na tomhle může "zlepšit" je že dítě trochu vyspěje a chytře si tam vyleze, až se nebudete dívat
takže doporučuju buď ukázat, co tam teda je a k čemu to je, ať si to osahá a přestane se zajímat (nese s sebou i riziko, že ji to zaujme ještě víc a bude si s tím chtít důkladně pohrát:-)), nebo to uklidit. a jestli je tam něco potenciálně nebezpečného, udělala bych b) okamžitě.
viktorka_od splavu hm, to jsem nechtěla slyšet
jako já to postupně redukuji ty věci, ale je tam mimo jiné zásuvka, kterou prostě neoddělám.
A takový hodně blbý dotaz, ale i pes nebo kůň je schopný akceptovat zákaz něčeho, proč ne batole? Jakože ta jeho zvědavost je silnější než ochota vyhovět?
A takový hodně blbý dotaz, ale i pes nebo kůň je schopný akceptovat zákaz něčeho, proč ne batole?
Ehm...![]()
jen takový lehce návodný dotaz.. chtěla bys mít dítě s inteligencí psa, nebo dokonce koně? to bychom jako lidstvo asi moc daleko nedošli...
do zásuvek existují záslepky, přesně za tímto účelem. já teda nikdy neucpávala všechny, ale zrovna na lince, kde se naskýtá spousta možností strčit tam nějakou tu vidličku, bych ji zakryla
jen takový lehce návodný dotaz.. chtěla bys mít dítě s inteligencí psa, nebo dokonce koně? to bychom jako lidstvo asi moc daleko nedošli...
No já to právě myslela tak, že to dítě je mnohem chytřejší, než ta zvířata, tak bych jako zcela naivně čekala lepší spolupráci.
Sairon to je přesně naopak. dítě narozdíl od zvířat je velice vynalézavé a pořád bude vymýšlet, jak dosáhnout svého, jak se dostat k něčemu zajímavému. výjimkou jsou děti hloupé a od přírody líné. a to nechceš![]()
aneb jak říká moje maminka: hodné dítě je buď hloupé, nebo nemocné![]()
viktorka_od splavu to je blbost, mantra rodičů nevychovanejch hajzlů![]()
tak určitě, takový roční nebo dvouletý dítě je potřeba pořádně vychovat, a bude celej den způsobně sedět na místě. přeju hodně štěstí.
viktorka_od splavu není třeba přát, prostě není každý ani roční nebo dvouletý dítě jak utržený z řetězu a uřvaný a tydle kecy jak je asi hloupý nebo nemocný..no sorry![]()
continuity Kontraproduktivni v tom smyslu, ze kdyz se ji furt venuje, tak ona nevydrzi u niceho sama, furt za nim nebo za mnou, at si jdeme hrat....A kdyz si nahodou hraje sama tvari se u toho desne smutne!
Sairon No tak to je manzel skutecne naivni:-D. Nase dcera teda muze do skrini I sahat na vsechny veci. Treba linka kuchynska ji stejne omrzela, kdyz si vsechno casem prohlidla, ted si obcas jde ,,pujcit,, nacini do sve kuchynky. Ty veci co jsou nebezpecne mam bud zamcene nebo nekde nahore.Takovyhle zlobeni mi nevadi, mne vadi to otravovani a ten pro me ,,bezpricinnej rev,, -tj. Odlozim treba mimino do jine postele nez chce ona atp....
Mutziputzi Ja myslim, ze viktorka ma pravdu, ze kazdy dite musi ,,zaskodnicit,,. Jako rozsypana kabelka a vymatlana pasta na dlazkach je furt lepsi varianta nez nekolikrat denne vyrvanej mozek z hlavy, to zas jo. Ale zlobit proste musi
Kramaření je super, známka toho, že se umí zabavit i sami, chtějí objevovat. Souhlas s Karjou a Viktorkou :-)
Mám tu dneska tři děti. Možná si to v prubehu dne rozmyslím a pustím jim televizi ![]()
Karja je otázka co bereš jako zlobení, já třeba opakovanej řev při nelibosti, kdy není po jeho v opakovaně řekněme iracionálním požadavku jako zlobení nebo dejme tomu nežádoucí otravování teda beru a jako známku zdraví a chytrosti bych si to vysvětlovala leda ve svěrací kazajce při odjezdu do Bohnic
Karja myslím že mutzi si pod zlobením představuje dítě co ji obtěžuje v restauraci při večeři od druhýho stolu jekotem:DDD
edit jo než jsem to napsala už to potvrdila:-)
žluťásek kramaření neni samozřejmě zlobení
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY