eless asi uplne neporadim, nas nema uplne uzkou nohu, ale sirokou taky ne
ale rekla bych, ze to je tak jak pise Pinot Noir jsou spis sirsi a daji se stahnout.
Vše o těhotenství a dětech
euridikejsou, já jich mám asi 10 ![]()
Jesteze nejsem zavistiva, ponevadz tolik ja jich nemam!
/Ale jeste alespon tri krabice nekde jsou, ale kde, tot otazka.../ A ja mam to skladani o to zabavnejsi a dobrodruznejsi, ze se mnou sklada kocour, minule mi sebral dilek a odnesl si ho do misky s vodou, nasla jsem ho plavat na hladine – ale tvaril se, ze presne vi, proc to dela, tak jako nesmlouvave, tak jsem si netroufla mu na to nic rict... /Ale Ty mas Goliase
, Tobe to nemusim vysvetlovat../
euridike noemova archa je nej. jako děti jsme jich měly hodně, asi všechny, co v tý době vyšly, ještě je mám schovaný
moora Já nejradši ty africký zvířata
Potrefenáhusa ty jsme dostaly jako první
(a pak druhá byla asi ta archa)
žluťásek Díky za tip na Puntík! Hru s parkováním jsme hráli už několikrát, máme čápa, hledáme trumpety
. Do lepení auta se teprve pustím.
Potrefenáhusa moora Jé, UNICEF puzzle... Já též nejvíc milovala archu, tu jsem měla u babičky a skládala furt dokola (a někdy obrázkem dolů, aby to bylo těžší
). Africký zvířata to byla taková ta oválná (tu jsem neměla doma a složila jsem si ji jenom u kamarádky, tak už si ji tak nepamatuju,) nebo ještě nějaká jiná? Ta byla taky moc dobrá. Ale doma mi nakonec zůstala akorát ta dílna, ta je dost vtipná, jak tam jsou různý ty škodiči.
A úplně první unicefáky, co jsem dostala, byl takový ten řetěz různobarevnejch dětí tancujících mezi slunečnicema, tu jsem měla taky moc ráda. Pak ještě byla nějaká kulatá, ale ta už byla pozdějc, už jsem nebyla takovej puzzlovej fanatik, tak mi tak neutkvěla. Ach, ta nostalgie. ![]()
(A tu dětskou dílnu si jednou za čas jen tak pro radost složím dodnes.)
JankaM Jo, školní rok (rozhodující pro přijetí) je od září, je to podobné jako ve škole, kam prostě v září nastupují šestileté děti. Takže buď nastoupí tříletí v září, nebo-pokud chceš, aby dítě nastoupilo v průběhu roku, musíš mu to místo "podržet".
Pinot Noir rádo se stalo. U nás to je první časopis, který syna docela baví. Ale hned hledal samolepky a byl dost zklamaný, že úkoly se mají plnit jen tužkou, ne s pomocí samolepek ![]()
žluťásektake se pripojuji-puntik nam zajistil hezky stravene odpoledne. Syn dokonce i sam a dobrovolne vystrihoval ta auticka z parkovaci hry. Jinak ho tyto casopisy neberou, tak by me vubec nenapadlo jit do trafiky.
Pokud má plnou kapacitu, tak je to celkem pochopitelné, platíš si to místo a využiješ ho až později. Jinak by ho měl někdo jiný. U nás měla školka volno a vzali mi syna bez zápisu od února, ale řekla bych, že školek s volnou kapacitou moc nebude.
Ja si tu odložím sťažnosť na muža, ktorý zjavne očakáva, že zvládnem sama celú domácnosť, prácu na plný úväzok a zároveň starostlivosť o dieťa počas dňa v rozsahu, ktorý jemu vyhovuje, t.j. minimálne tých 60-70%. Už minulý týždeň som mu avizovala, že tento týždeň budem musieť viac pracovať, že tomu má prispôsobiť svoj pracovný rozvrh a zároveň rátať s tým, že bude viac so synom. V praxi to vyzeralo tak, že včera aj predvčerom mal syna hodinu ráno a max. 1,5 hodiny poobede, zvyšok časubol mimodomu, prípadne zavretý v pracovni, kde dokončoval svoje veci. Dnes mal síce syna skoro celé ráno, ale následne kým jasomho chystala na spánok a potom počas jeho spánku vybavovala svoje pracovné veci sa hral na pc. Syna nezobudil vtedy, kedy bolo treba a keď som sa ho pýtala, či ho vezme von, aby som mohla robiť, strašne sme sa pohádali, pretože on mal syna SKORO celé ráno (2,5 hodiny dokopy) a či JA sa mu akože nemienim VOBEC dnes venovať. Upozorňujem, že syn vstal 10:50, von býva do cca 12:45, kým s ním chodím ja domov aby som mu stihla pripraviť obed. Dnes ho vzal von o 11:40, o hodinu sú doma a muž bude čakať, že ja za tú dobu stihnem spraviť veci do práce aj navariť. To, že za posledný týždeň a pol mi v domácnosti pomohol 1x vyložiť umývačku a 2x vyvešať prádlo už ani nevravím, u násdoma sa zjavne všetko čo sa domácich prác týka robí samo (mne sa nepriznáva žiaden kredit...). Neskutočne ma frustruje to jeho neustále kasanie sa tým, ako mi on doma pomáha so synom a všetkým a ešte popri tom ON stíha robiť. Lebo kur*a ja zjavne asi nepracujem!!!! Komentovať nemusíte, len som sa niekde musela vypísať a nechcem tu zas zbytočne vyvolať flame na pár strán ohľadne deľby mužských a ženských úloh atď...
DrowRanger potlapkávám, soucítím, lituji, chápu a rozumím, řešení nemám. Drž se! ![]()
DrowRanger rikam to porad - s ditetem za zadkem se moc pracovat neda. Praktikovala jsem to asi rok a pul a bylo to fakt hrozny. Praci jsem potrebovala, aby mi z te materske role doma nehrablo, ale spis jsem tim tenkrat tu svoji vnitrni krizi jeste prizivila...
A je teda zajimavy, ze na druhe materske zadnou krizi nemam, vubec mi nevadi byt "jenom" doma, ani to neni zadny velky masakr, kdyz si ted nechavam starsiho doma. Poprve jsem byla uplne vysata z jednoho ditete. ..
DrowRanger Lituju a soucítím.
DrowRanger Drz se dal od kuchynskych nozu!
Gatita No ja bych mohla po novem roce pracovat z domu. Ale no....jako obe holky budou jeste doma ve vekove skladbe 2,5 a 1. Jako fakt nevim, ta prace by me nebavila (me to docela doma bavi, jako deti me obcas stvou, ale ta domacnost obecne mi vyhovuje proste, pokud me neserou samba ponozky atd)' Ale je to finance dobre ohodnocene plus jako nebudu mit takovej materskej prostoj a lip se pak zapojim . Ja fakt nevim, bez tech penez taky prezijeme, ale s nima mnohem lip no:-d.
Gatita Podle me je to bormalni, ze se ta druha materska tak neproziva, protoze to neni takova zivotni zmena. Svobodna uz jsi nebyla ani predtim!
DrowRanger chudinko! Ja si vubec nedokazu predstavit jeste k tomu pracovat. To by mi jeblo....
Karja musela som sa zavrieť v inej izbe so synom, inak by som mu jebla po hlave stoličkou alebo knihou z knižnice... Počas hádok do kuchyne zo zásady nechodím a vyhýbam sa aj miestam, kde máme odložené ťažké veci, skratové konanie v afekte je časté, nebudem to riskovať...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY