Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 04. března 2020 16:13

JankaM NZ, já to nějak řešila před lety s ředitelkama, když začal velký tlak na to, aby se přijímaly dvouleté děti. Byly z toho nešťastný. Já teda když si představím 28 dětí ve věku 3 až 6, tak se teda opotím už jen z toho. Ty školky s takovými třídami, to musí být masakr, špunty do uší....

Offline Karuna
příspěvků moje polička 04. března 2020 16:24

JankaM dítě máš ve školce a skolkovne si odecteš z daní.  Já bych to brala, u nás se takhle malý deti do  skolky nedostanou 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 04. března 2020 16:56

711990 Se taky trochu zapojím :) Sešla jsem se teď po 25 letech se svým prvním mužem, celý ty roky jsem ho neviděla, ani o něm neslyšela. Tak teď nějak v rámci nastavení harmonických vztahů a kvůli klidu v duši jsme si dali rande. A tam z něj vylezlo, že si v 54 pořídil chlapečka, kterému je teď 8 let, zůstal s ním doma, učí ho sám, kluk nemá žádné kamarády, je mi ho trochu líto. Navíc ten můj první ex je takový nachýlený hubený vysoký dlouhovlasý bělovlasý pán, na tatínka nevypadá ani náhodou, ani zdraví nic moc. Tak si asi něco dokazuje, nebo kvůli svědomí, s dcerou mi tenkrát v mládí nepomáhal vůbec, otcovství šlo mimo něj. A i dnes nemají prakticky žádný vztah, i když je jí už 40. 
To jen tak k tématu starších otců :)

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 04. března 2020 16:58

Jennyfor tyjo to je hustej ale!!! Ja si nemyslim ze by to nezvladali. Spis jde o tu myslenku, ze se clovek chysta na duchod, ale dite jeste nema maturitu no....

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 04. března 2020 17:05

711990 Jo, tu školu asi zvládaj a asi má teď na to dítě čas a trpělivost, je doma, živí je mladší manželka :) Jen právě, kluk bude maturovat, až mu bude 72. Ale tak snad to dají, oba.

jen ještě pro dokreslení hustosti: chlapeček se jmenuje Přemysl Otakar, taky nevím, zda je to nejlepší vklad do budoucnosti :) Příjmenim tedy není ani První ani Druhý :)

edit: ani Železný a Zlatý :D

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 04. března 2020 17:10

711990 byla jsem doma pul roku pred prvnim porodem a pak 3 + 3,5 roku na rodicaku. Nemela jsem se kam vracet, to sehralo velkou roli. Firma byla (je) znama tim, ze matky nechce. Plus muz ma narocne povolani, behem te doby zakladal firmu, bylo jednodussi zustat doma a starat se o deti a domacnost, udrzovat ohen . Me to teda hlavne hodne bavilo a naplnovalo.   

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 04. března 2020 17:19

Lamicka Jako chapu ze jsou pozice, kde to jde asi hur-caste sluzebky a tak. Ale stejne je hrozny, kdyz je firma znama tim, ze nechce "matky"

Offline Mohučanka
7371 příspěvků moje polička 04. března 2020 17:22
Reakce na Jennyfor:

Jennyfor 

Přemysl Otakar, taky nevím, zda je to nejlepší vklad do budoucnosti :) Příjmenim tedy není ani První ani Druhý :)

edit: ani Železný a Zlatý :D

(Pardon, ten edit mě dostal.)

Offline viktorka_od splavu
49469 příspěvků moje polička 04. března 2020 17:36

Jennyfor tyo... pritom kdyby se jako dedecek takhle pekne venoval vnoucatum bylo by to myslim prospesnejsi pro obe/vsechny strany

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 04. března 2020 17:36

711990 Je to smutne, zvlast kdyz se velka cast te prace da delat z domova. Klidne by matky zamestnavat mohli. Kdyz jsem odchazela, tak povolovali HO jen nevyssim manazerum a to velmi omezene. Co vim, tak se nic nezmenilo. 

Offline notna
9540 příspěvků moje polička 04. března 2020 18:04

Jennyfor tyo... pritom kdyby se jako dedecek takhle pekne venoval vnoucatum bylo by to myslim prospesnejsi pro obe/vsechny strany

​Proboha proč??

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 04. března 2020 18:04

Lamicka trapny, fakt!

Offline Garfie
28643 příspěvků moje polička 04. března 2020 18:14

Jennyfor Mně to domácí učení, navíc jednoho dítěte, přijde fakt takový smutný. Máš pravdu, že je to asi spíš potřeba otce, než syna. Jméno je boží, možná ho neposílají do školy kvůli tomu

Ale třeba mému tchánovi bylo loni 70 a vcelku si dovedu představit, že by v případě krize měl doma maturanta :-) 

Offline Lumi
81 příspěvků moje polička 04. března 2020 18:30

Garfie já samozřejmě nevím, jak je spokojený zrovna zmiňovaný chlapec, ale mam ve svém okolí domacich školáků několik a všichni teda jen kvetou, žádný smutek nepozoruji. :-) Mají všichni dost mimoškolních aktivit, takže sociálně nijak nestrádají.

Offline Garfie
28643 příspěvků moje polička 04. března 2020 18:32

Lumi A jsou to jedináčci? :-) Já mám zase kamarádku, její dcera teda chodí do školy, ale nechodila do školky a dost to bylo poznat (a je vlastně do teď). I když měla spoustu aktivit, ale vždycky to byly takové ty organizované kroužky, moc vzájemné interakce tam nebylo. Jinak já děti také asi půl roku učila doma a zopakovala bych si to nerada a oni myslím taky  i když syn je vysloveně adept na domácí vyučování. 

Offline Karja
44941 příspěvků moje polička 04. března 2020 21:26

Gatita No u me by ta pracovni motivace byla ponejvice financni, coz nevim, zda je pro ty vecery u PC dostatecnej pohon:-D. Ta prace me moc nebavi a pokracovala bych v ni po MD, jen pokud by mi dali nejaky super cuper vyhodny podminky. Uprimne, momentalne bych radsi po vecerech skladala v McDonlads hamburgry, to by byl relax jako blazen!

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 04. března 2020 22:41

711990 Tchan si manzela poridil v 42

Offline Emerald
2688 příspěvků moje polička 04. března 2020 22:53

Pinot Noir Ja jsem rada, ze jsem vlastne nikdy nebyla postavena pred volbu, jestli s hodne malym ditetem pracovat nebo ne. Jak jsme byli nekolik let v zahranici, tak jsem se proste vnitrne nastavila na to, ze se staram o rodinu a ze pracovat budu zase az po navratu. Opravdu mi to dost ulehcilo zivot. A vic mi to vlastne  zacalo lezt na mozek az posledni rok v Londyne. 

Offline Pinot Noir
30057 příspěvků moje polička 04. března 2020 23:33

Emerald Jsem asi spíš pozitivní člověk, takže to beru tak, že jsem ráda, že jsem si tu práci + jesle vyzkoušela, ale opakovat to pravděpodobně nebudu. Samozřejmě nevím, jestli se něco nezmění a nikdy neříkám nikdy, ale momentálně se těším na jaro a léto a plánuju si, co budeme s klukama dělat, a myšlenky na práci v tom zatím vůbec zahrnuty nejsou ;)

Ono to dilema, pokud to člověk jako dilema vnímá, vůbec není příjemné. Okolnosti, které rozhodnou  jako třeba u vás, bych možná uvítala nejvíc.

Offline letfenixa
10957 příspěvků moje polička 05. března 2020 03:05

711990 keď sa nám narodil syn, partner mal 42 rokov