Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8704 příspěvků moje polička 04. března 2020 12:50

Karja podle me je fajn pri rodicovske pracovat, clovek si udrzi nejakej profesni prehled. Mne se to pracovne vyplatilo, ze jsem z toho uplne nevypadla, ovsem v soukromi jsem na to malem dojela...ty penize navic za to moc nestaly. je dobry mit nejaky hlidani, co si budem povidat...no.

S tou druhou MD to je pravda!a taky se ten stres nejak roztristi a trochu vzajemne vynuluje, jak jsou ty deti dve  ted ten kojeneckej nářek v tom bugru uplne zanikne

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 04. března 2020 12:54

Gatita ja prípadné druhé dieťa plánujem, až keď toto bude zabehnuté v škôlke (ešte ani nechodí do jaslí) a aj to len v prípade, ak sa upraví vzťah medzi mnou a mužom, lebo momentálne mám pocit, že spolu len prežívame v jednom byte. A plánujem ísť aspoň na 4 mesiace na materskú, pri synovi som robila už v pôrodnici, pauzu som nemala a nebolo to dobré.

Offline Karja
44941 příspěvků moje polička 04. března 2020 12:56

DrowRanger Presne, to je takova ta klasicka domaci zabijacka no! Samozrejme to rikam prehnane, ale separovat se neni nikdy spatny! Drzim pri tobe!

Offline Pinot Noir
30057 příspěvků moje polička 04. března 2020 13:09

Já si asi druhou mateřskou užiju tentokrát déle. Zpětně hodnotím nástup do práce v 15 měsících jako špatné rozhodnutí. Jo, přišla jsem na jiné myšlenky, dvakrát, třikrát týdně pobyla půlden mezi dospělými lidmi a dala o sobě v práci vědět. Ale tu nemocnost děcka (a následně i prarodičů) a můj život v neustálém běhu, bagety k obědu v tramvaji a pocit, že vlastně nic nedělám pořádně, to nevyvážilo. Finanční význam to nemělo žádný. Asi jsem se za ty uplynulé dva roky hodně změnila, tehdy mě pobyt doma s dítětem strašně ničil, teď mi přijde, že si to umím i užít. Navíc mi hlodá v hlavě, že totální odpor ke školce nemají na svědomí jen těch pár dní ve státní školce a protivné učitelky, ale hlavně to odrostlé mimino, které nechodilo a nemluvilo, v jeslích. Přiznávám to veřejně, přiznat to sama sobě bylo těžší ;)

Online baltik
4993 příspěvků moje polička 04. března 2020 13:52
Offline rasaNori
8884 příspěvků moje polička 04. března 2020 14:12

Me se ted vlastne rozpadl sen o vlastnim podnikani, protoze by to znamenalo pristich treba 5 6 let fakt zahul a jako co si budem povidat, sice me ty moje holky obcas fakt stvou ale tech hezkych okamžiku bych se fakt nerada vzdavala... Ale fakt me nici ze za mnou doma nic nezustava a vlastne se pohybuju mezi linkou a prackou. To je na budku radne... 

Offline continuity
43658 příspěvků moje polička 04. března 2020 14:14

rasaNori ale zůstává, ty děti. Jenom to teď hned není ještě vidět. 

Offline rasaNori
8884 příspěvků moje polička 04. března 2020 14:15

continuity ale jo, ty jsem brala tak nejak automaticky:) 

Offline žluťásek
8885 příspěvků moje polička 04. března 2020 14:17

rasaNori holky se naučí každý den něco novýho, mají co jíst, jsou čistý, v teple, mají spoustu podnětů, hrajete si, čtete, chodíte na výlety. Já myslím, že toho zvládáš až až

Continuity byla rychlejší :) 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 04. března 2020 14:26

DrowRanger soucítím a chápu. U nás to bylo hodně podobné, půldenní hlídání znamenalo, že další tři dny se nemusí zapojit do chodu domácnosti vůbec. A automaticky taky že jeho volný čas je nadřazen mému. Postupně se to zlepšuje, ale jsou to velké boje. Pomáhá tomu i věk dítěte, už je to parťák, se kterým není taková nuda a dá se s ní ledasco podniknout. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 04. března 2020 14:27

DrowRanger pokud si dokážeš koncentrovat práci do nejakych bloků (den/dopoledne atd.) nepomohlo by, kdybys chodila pracovat mimo domov? I kdyby to bylo jen do blbe knihovny, jestli kancelář nevyuzivas? Proste se domluvit dopredu na rozvrhu, ze proste pracujes a nejsi fyzicky dostupná, pak je zcela jasne, kdo se v tu chvíli musi postarat o syna. 

Offline JankaM
3139 příspěvků moje polička 04. března 2020 14:44

Garfie a dalsi dekuju. Překvapilo  mě to že dvouleté dítě do školky nemůže a narozeninách uz jo? Dcera ke listopadová a normálně od září do školky chodila.

Offline Pinot Noir
30057 příspěvků moje polička 04. března 2020 14:46

JankaM Může, to je rozhodnutí rodičů, že nastoupí později.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 04. března 2020 14:50

bram to je presné, dnes na otázku, že čo spravil doma od minulého týždňa odpovedal, že veď sa staral o dieťa .

Offline JankaM
3139 příspěvků moje polička 04. března 2020 14:57

Pinot Noir špatně jsem to napsala,  v mnou popisovanem případě rodice chtějí od září ale školka  údajně vezme dítě až po třetích narozeninach. 

Offline Pinot Noir
30057 příspěvků moje polička 04. března 2020 14:58

JankaM A zatím musí platit školné? Tak to opravdu běžná praxe není, to jsem nikdy neslyšela.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 04. března 2020 15:00

Krehutka mám kanceláriu, dokonca sme mali dohodu,že sa budeme striedať a chodiť do práce obdeň. Keď príde môjdeň,nefunguje to zrazu,väčšinoumá muž naplánovanú inú robotu... tiež sa mi zdá stupídne, aby v čase, keď potrebujem len písať a nestretávať sa s klientmi stratím hodinu prípravou do práce...Ale myslím, že sibudem musieť dupnúť a budem chodiť mimo dom pravidelne, aj keby som sa mala niekde motať...

Ja už teda rozmýšľam, že zmením zamestnanie a pôjdem niekam do štátnej správy...Len teda syn musí zvládnuť nástupdo jaslí, ak nie,tak sa toto utrpenie ešte orok predĺži... (so synom ma to doma baví, narážam skôr na vzťah mňa a muža a prácu).

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 04. března 2020 15:03

Pinot Noir to je spíš docela běžné. Školky, kde je přetlak, berou děti až od tří, aby nemusely kvůli dvouleťákům snižovat počet ve třídě. Pokud chceš umístit dítě v průběhu školního roku, jdeš standardně k zápisu, dítě ti zapíší, ale nastoupí až v den třetích narozenin. Do té doby ale musíš platit školkovné. Tzn. pokud máš dítě s narozeninama v prosinci, září-listopad platíš, ale dítě nechodí. Pokud bys to platit nechtěla, musí volnou kapacitu nabídnout někomu jinému a ty tam pak v prosinci nebudeš mít místo.

Offline Pinot Noir
30057 příspěvků moje polička 04. března 2020 15:06

bram Ale když ho můžou vzít v prosinci, tak tutéž kapacitu mají i v září, ne? To mi přijde ujeté a nefér. Podmínkou v naší školce bylo, že se musí umět obsloužit, ale nastoupit mohl před 3. narozeninami.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 04. března 2020 15:07

Pinot Noir jsem rada, ze to priznavas:) ja jsem totiz hrozne spokojena doma a po praci se mi nestyska a uz jsem si pripadala trosku blbe