Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
30041 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 09:20

Ignis no, mně Bing připadá docela roztomilý, jsem radši, když syn kouká na Binga než na Krtka a pandu, to je strašně uječené a nemá to hlavu ani patu, animace je děsivá.

Ovšem náš kluk objevil Plamínka a čtyřkoláky, a to je teda masakr! Samozřejmě je to teď největší oblíbenec, ve světle Plamínka jsou všechny zmíněné seriály včetně Tlapkové patroly, kterou jsem doteď považovala za největší peklo, hotová veledíla!

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 09:28

continuity Garfie to jako nebylo poprvé, už jsme několik výtvorů dostali i během školky, ale teď v karanténě to nabylo nebývalých rozměrů. Pak máme druhou maminku, která žije s dcerou sama, ty teda pečou a samy to nesní, takže nosí muffiny, pokažde je polijí čokoládou a polepí želatinovýma bonbonama. Tak to je aspoň lepší, že mají děti svačinu.

Já jsem ráda, když dítě přesvědčím, ať dá kamarádce jednu věc, co vytvořila a i to je dost přemlouvání, protože jí se to všechno líbí. Takže se ani revanšovat nemůžeme, jak jsem si myslela, že se toho zbavíme. Tak se mi to darování kamarádům líbilo a nic. Dítě nespolupracuje.

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 09:47

Pinot Noir já zatím považuju za nejstaršnější Mášu a medvěda, ta holka je otřesný spratek, nemůžu ji vystát Binga jsem měla docela ráda, ale jeho obliba už pominula. Teď jsou největší favoriti Pat a Mat. A krtek konstantně od té doby, co ho objevil, příjemný je, že nemluví

Ale zná vlastně jen pohádky, co dávají na Déčku ráno a pak večer po večerníčku, tak nemám moc přehled. Třeba nastanou časy, kdy budu vzpomínat na Mášu, haha.

Syn teďka ale objevil kouzlo audioknih a pouštíme si často Medvídka Pú s Ebenem a Haló Jácíčku, to je úplný balzám pro uši. 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 10:01

Kdo má vymalovávací děti, tak u nás teď frčí tohle. Dcera se tím baví asi 14 dní, vždycky se tomu chvilku věnuje, pak jde zas dělat něco jiného a řekla bych, že to má takový uklidňující terapeutický efekt.

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 10:14

Pinot Noir Mě ten Bing přijde strašně otravný. Je to v podstatě malý dítě, takže řeší věci, co malý děti dělají. To mám doma, na to nepotřebuju ještě koukat

Krtek s pandou řeší kraviny, ale jsou starší, děj je pestřejší a je tam i víc postav a lišák . A líbí se mi ten čínský duch, Čína mi přijde jako hrozně zajímavá země. Na tu uječenost si stěžovala i máma, ale mě to nepřijde tak hrozný.

Tlapková patrola nás zatím minula, ale co není může být .

Offline letfenixa
10950 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 10:16

Milujem vymaľovánky, ešte kým sa z toho stal svetový hit, počas vysokej som si kupovala detské omaľovánky, aby mi nepreplo

Včera som nenapadne dala do zberu tie nádherné kresby hlavonozcov a spol

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 10:26

žluťásek Máša a medvěd mě nevadí. Je fakt, že  Máša je s přáteli, ale moc nemluví a některé díly jsou i vtipné. Kromě toho na ni koukáme jenom na Déčku, takže ne moc často.

Pat a Mat jsou oblíbenci obou dětí, ale už jsou okoukaní, ti mi přijdou nejlepší, i když občas u toho trpím .

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 10:54

Jak na tom byly či jsou vaše miminka a batolata s knihami? Já nakoupila slušnou sbírku, ale malý předčítání vydrží tak dvě minuty, pak začne knihu prevracet a listovat a tak. U nás jsou tedy populární pohyblivé minipedie, kterými si může točit, a klasická malá leporela, u kterých zkoumá tu metodu, jak je zase složit. Trochu mě to mrzí, já jsem velká knihomolka a těšila jsem se, že si budeme celé dny číst. Tak doufám, že mi napíšete, že to bude lepší až povyroste

Offline Pinot Noir
30041 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 10:55

dzizisketa šmarja, dyť je to miminko! Řekla bych, že máš příliš velká očekávání ;)

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 11:03

dzizisketa Já jsem taky velký knihomol, ale vubec mě nebaví dítěti předčítat Jako stydím se, ale dělám to z povinnosti, sama to nechápu. Prostě hop šup přečteme knížku, 3 minuty a šlus, dál ho nechám, ať si listuje sám. Muž mu vydrží předčítat třeba 20 minut v kuse, malej to úplně hltá. Já to nedávám, strašně mě nervuje, jak mi do toho fzrt zasahuje, otáčí stránky ... snad si zvyknu

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 11:08

dzizisketa jak pravila Pinot Noir

U nás se to postupně zlepšovalo velmi. Asi tak od roka a čtvrt už jsem dceru zabavila knížkou v autě (obrázkovou, posunovací). Večer čteme asi od 8 měsíců, od krátkých basniček ze špalíčku přes ty delší, pak Kotě z kocourkova, Barbuchu, teď Hajného Robatka, Pejska a kočičku. V autě se sama listováním zabavuje tak od dvou let, řekla bych. To jsou pak ty Jaro, léto..., Encyklopedie pro nejmenší, nějaké malé knížky se zvířátky a různými hejblátky. Asi od dvou a půl chodí - mami, přečti mi to a to i během dne. Hodně si s ní vždycky četla i babička, mají svoje knížky básniček, které si čtou spolu.

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 11:21

Mohučanka

CČtení před spaním, to u nás nejde. Můj hlas ho rozptyluje, on potřebuje jen fyzický kontakt. On vlastně vůbec moc nepotřebuje, aby se s ním někdo bavil

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 11:21

dzizisketa příšerka si nechala předčítat jen do doby, než byla dostatečně pohyblivá na to sama knížkou listovat. Pak jsem to vzdala, zkoušela různý minipedie a leporela, ale to jí zas až tak mco nebralo. Kolem 10m jsem jí koupila tuto knížku Velká kniha prvních slovíček je tam spoustu obrázků na bílým podkladu, tu miluje do dneška. A pak jsem začala přikupovat velkoformátový knížky typu "Jaro" a podobně, v Lidlu a v levných knihách se na ně dá narazit do stovky a u nich vydrží sedět opravdu hodně dlouho, dost často se s nimi zabaví i sama, jen musím dávat pozor, když mi hlásí něco extra zajímavého, abych správěn reagovala. Číst jako skutečně číst před spaním jsem jí začala zase až kolem 18m, ze začátku mi do toho taky furt hrabala, ale během pár dnů pochopila a teď už ochotně leží a poslouchá.

Offline Gatita
8700 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 11:51
Reakce na Ignis:

Pinot Noir Mě ten Bing přijde strašně otravný. Je to v podstatě malý dítě, takže řeší věci, co malý děti dělají. To mám doma, na to nepotřebuju ještě koukat

​presne! Je otravnej jak opravdicky batole! Mne to prijde hrozne neinvencni a takovy nudne vychovny. A ten flop jak furt dokola neco rezignovane vysvetluje, to je jak ja:)

U nas uz asi rok jede ovecka shaun, videli jsme kazdy dil asi milionkrat. Mne se to teda dost libi, ale uz bychom se meli nekam posunout.

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 12:15

Gatita Ano, nudně výchovný, to je přesné

Offline Pinot Noir
30041 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 12:18

Gatita Ignis pusťte si toho Plamínka a budete Bingovi s Flopem líbat nohy

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 13:15

dzizisketa vždyť je ještě miminko! Naše malá je knihomolka, ale začátky byly obrázkové knížky, vlastně docela dlouho jsme jeli pohyblivé knížky a leporela s minimem textu a pomalu se to měnilo. Teď (2,5 roku) už čteme příběhy, ale přišlo to postupně. Navíc moc častý model v okolí to není, vlastně vím o 1 podobném dítěti, které rádo tolik čte. Takže držím palce ať je to i váš případ, je to boží :)

Offline clothilde
2064 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 13:19

Pinot Noir a traktor Tom znate? 

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 13:27

clothilde Traktor Tom je strašnej :)

Před 10 lety frčel Červený traktůrek, výtvarně docela hezký, ale příběhy divný. Podle toho měl člověk dojem, že na britském venkově žijou převážně slaboduší obyvatelé.. teda až na farmáře Standu a jeho červený traktůrek, ti zachránili každou situaci

Offline clothilde
2064 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 13:29

Tulipe u nas frcel strasne, jesta na DVD. Ty jsem jednoho dne dobre uklidila a bylo po ...