Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18254 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 18:25

continuity tak Tonda v sestinedeli ani neotviral oci pomalu:D sem si rikala, jestli je vubec nekdy otevre. No, ted jsem rada, kdyz je zaklapne a spi

Offline Malenge
4763 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 18:28

711990 myslím, že to je děsně kus od kusu, jak ostatně je vidno z příspěvků výše a je potřeba to vypozorovat. A přizpůsobit dítěti i sobě, aby to bylo co nejmíň náročné pro všechny. Oba kluci spali jen jednou denně od nějakých 10-11 měsíců. Starší spal teda od narození blbě, mladší teď už ty 2-3 měsíce (bude mu 13m) chodí spát tak v 11, 11:30 a vím, že je nutné, aby spal 2 hodiny. Pak to doklepeme do večera, i když třeba s únavovou krizí a o půl 8 spí. Když se stane, že spí v poledne třeba jen hodinu, musím ho uspat i odpoledne, ale třeba už ve 3 a nechat spát nekompromisně 30/40 minut a vzbudit. Kdyby spal třeba až v 5, tak by tu řádil až do "půlnoci", to se nedá. Já chci taky někdy žít = sníst si aspoň večeři v klidu.

Offline Pinot Noir
29239 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 18:29

711990 tak ještě pro srovnání, jak to bylo v prvních cca devíti měsících se starším, jo? Dvakrát až třikrát denně spánek max 30 minut, ale jen za předpokladu svižné jízdy v kočárku, ovšem v úplném tichu! To se v Praze docela blbě provádělo. Vadily i moje sotva slyšitelné kroky .

Offline 711990
18254 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 18:34

Pinot Noir ale pred karantenou Tonda taky spal jen v kocarku, jinak dal 30min max a tim koncil. Ale jak jsme prestali chodit ven, chodim spat s nim a spi mnohem lip a ja se unavena neplouzim s kocarem, ale odpocivam:) proste win-win

Malenge no to je jasny. Ja se prave zamejslim i nad tim buzenim, casto ctu, ze by posledni spanek nemel byt delsi nez 45 min, ale dikybohu jsem na Tondovi nezpozorovala, ze by mu delsi nejak vadil. I kdyz co neni, muze byt:)

Offline Malenge
4763 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 18:39

Pinot Noir Je, to mi připomnělo, že starší takhle odpadl 2-3x denně tak na 15 minut, ale až poté, co jsem s tím kočárem skoro běžela. Ticho být nemuselo. Jednou jsem takhle sprintovala na Černém mostě v ikea tam, kde jsou zaparkované nákupní vozíky, švagrová zírala jako blázen (její dítě ještě v 5 letech spí po obědě a ještě loni spalo třeba 3 i 4 hodiny). No brr, nevzpomínám na to ráda.

Offline Pinot Noir
29239 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 18:49

Malenge strašné taky! Když k tomu přičtu svoje noční spaní rozsekané do čtyřicetiminutových úseků, je mi z té vzpomínky úplně úzko. Jako vůbec nechápu, kde se v člověku bere ta víra, že to podruhé bude lepší, nebo že to přežije ještě jednou  

Offline Malenge
4763 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 19:07

Pinot Noir No musím přiznat, že jsem se celé těhotenství v duchu připravovala na to, že možná bude ještě hůř. Děsila jsem se toho šíleně moc, ale stejně jsem plánovala, jak to kdyžtak přežiju, že starší bude hodně jezdit k babičkám a už nevím co všechno. Taky je to jeden z důvodů, proč si netroufám na č. 3

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. dubna 2020 19:08
Reakce na 711990:

continuity tak Tonda v sestinedeli ani neotviral oci pomalu:D sem si rikala, jestli je vubec nekdy otevre. No, ted jsem rada, kdyz je zaklapne a spi

​Koukám, že co se týče spaní, máme podobné děti. Oba moji kluci spí nadprůměrně dobře, musím zaťukat, akorát mladší měl problém s denním spánkem v postýlce, ovšem v kočárku na balkoně by spal v kuse možná i šest hodin, kdybych ho nechala. Teď v šesti měsících vzal postýlku snad na milost. Jinak, co se týče té délky, tak mi přijde, že syn má prostě jeden ten spánek krátký, buď ten polední nebo ten odpolední.

Offline 711990
18254 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 19:14

Evaevatak s tou delkou je to presne. Bud spi dlouho dopoledne nebo odpoledne:)

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 19:28

MP Meri budiť som budila kvôli tomu, že keď spal dlhšie, tak si rozhodil deň, že strihal scény - nezaspal v jeho bežnú dobu, z toho bol nervózny, potom si posunul ďalší spánok, obed...výsledkom bolo protivné, nevyspaté a urevané dieťa :) u nás režim funguje lepšie ako nerežim. Ale skúšala som aj režim a aj nerežim (inak u nás sa bezrežimovo fungovalo, teda skôr nefungovalo, kým som si nezaplatila tú spánkovú poradkňu, potom sa to trochu zlepšilo). Problém asi bude, že syn sám nevie, čo chce. Je unavený ale je schopný sa premôcť a hrať sa hoci už nevládze stáť na nohách, je mrzutý a šúcha si oči...Aj teraz mi večer strihol scénu a v postieľke skôšal plakať a nakoniec do minúty vytuhol.

Offline Pinot Noir
29239 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 19:30

Malenge mně to s druhým připadá tak super, a to i přesto, že starší nechodí do školky, takže si neoddechnu ani na minutu, a to, že malý přes den krásně spí, nemůžu nijak využít pro sebe, že bych třetí i chtěla! Kdyby to šlo, kdybych byla mladší, a kdybych se nebála třetího císaře. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 19:31

A teda ako ste tu písali, že dieťa uspávate tak, že ležíte pri ňom alebo ste v izbe pri ňom - toto u syna fungovalo  chvíľu, veľmi plynule prešiel z radostného žvatlania a snahy zaujať ma a privolať z postieľky do hysterického revu, aby ma "prilákal" k nemua  donútil ma vybrať ho z postieľky. Preto som ho učila zaspávať samého.

Offline letfenixa
10688 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 19:58

711990 syn niekedy spal dvakrát už ako trojmesačný

Offline letfenixa
10688 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 20:02

MP Meri tak áno, jasné, každý sme iný

Do roka som uspavala na rukách, potom už to išlo ležmo pri sebe, s rozprávaním a hladkanim, v dvoch rokoch spal pár mesiacov v postieľke, ja ruku vyklbenu, ako som ju mala prepchatu cez sprusle, a teraz, už čoskoro 4-rocny stále zaspáva pri mne, ja zaspím s ním, už s tým nebojujem, keď cez deň nespí, tak večer zaspí behom pár minút, keď spí počas dňa, večer už sa normálne nachystam na spanie aj ja, a aspoň sa vyspím

Offline letfenixa
10688 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 20:09

711990 malý bol hore 2 hodiny už v pôrodnici!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. dubna 2020 20:20
Reakce na DrowRanger:

MP Meri budiť som budila kvôli tomu, že keď spal dlhšie, tak si rozhodil deň, že strihal scény - nezaspal v jeho bežnú dobu, z toho bol nervózny, potom si posunul ďalší spánok, obed...výsledkom bolo protivné, nevyspaté a urevané dieťa :) 

​tohle je přesně ten důvod, proč na režimu docela lpím.

Offline Karja
43551 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 20:23

DrowRanger No to ses sikovna, to bych hrozne chtela, aby usinala sama ta vetsi. Protoze to by byl cas pro me, respektive pro domacnost spis:-D. Takhle musim cekat az upadne do tvrdeho spanku. Ale pochybuji, ze by se to ted naucila. Ja trochu doufam, ze az te mladsi bude rok, tak budu cist jednu pohadku a cus bus zaklapnu knizku a kdyz budou dve, tak je proste necham svemu osudu.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 20:29

Karja tak ona by sa to naučila, ale bez revu by to nešlo. Neviem, či by ti to prešlo skrz samba a či by to nerušilo teba a malú malú. Hlavný problém je aj tak vždy a všade, že už máte doma zabehnutý režim a niečo meniť je naprd, lebo to rozhodí domáci ekosystém (aj keď by to mohlo byť lepšie v konečnom dôsledku). Ja hlavne nemám asi žiadnu intuíciu čo sa týka synových spánkových potrieb, akonáhle sa u neho niečo zmení, som v prdeli a neviem čo s tým...

Offline Gatita
8420 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 20:36

Pinot Noir ja uz treti nechci, ale zrovna jsem si rikala, ze kdyby se mi jako prvni narodilo me druhe dite, necekala bych na druhe kolo ctyri roky a nebala se, co to zas bude za miminovske peklo. Ted je to fakt brnkacka a ne, neni to zas az tak zpusobene zkusenostma a tou casto omilanou "vyklidnenosti" druhomatek. Tohle dite je fakt v pohode, projde mi u nej i to, z ceho by snad prvorozenemu samym revem praskla cevka. Zadny rezim nemusim hrotit, nic.

Offline Mohučanka
7301 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 20:57

žluťásek vracím se ke čtení a psaní - pokud bude mít rozumnou učitelku, bude to v pohodě. Já takovou měla, a zatímco se děti učily číst, přečetla jsem Kocoura Modroočka, Neználky, Děti z Bullerbynu...Ve druhé třídě jsem ovšem dostala za čtení poznámku - zatímco děti slabikovaly nějakou básničku, četla jsem si vzadu v čítance pohádku. Paní učitelka byla ale už tehdy dost nervózní, v první třídě nás bylo 36, 3 odešli během půlroku do zvláštní školy, jeden propadl a první třídu opakoval, jeden byl autista, ale tehdy prostě "zlobil" a co zbylo v druhé třídě taky nebyl žádný výkvět, spíš naopak. Uf, to jsou nepěkné vzpomínky.