Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 22. února 2018 09:43

VeronikK Jo, na školku máme štěstí. Myslím, že každý rok mají buď úplně plno, když vezmou všechny zájemce, nebo dokonce jedno dvě místa ještě zůstanou volné.

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 22. února 2018 09:44

brrr Nevydrzeli. Byli spolu nejakych 13 let asi. On by se k  ni do bytu stejne nevesel...to jsem vam jeste nevypravela?Tak to si zase nechame na jindy.

Offline 999
19819 příspěvků moje polička 22. února 2018 09:44

tv Stejně je to celkem dlouho na ten věk...:-).

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 22. února 2018 09:46

999 Jojo, oni se velice milovali.

Offline VeronikK
363 příspěvků moje polička 22. února 2018 09:49
Reakce na betsey:

prosím vás, ako veľmi zlé je to so sociálnou izoláciou na materskej? Ako teraz stále riešime to bývanie, ja bývam v okresnom meste, muž v krajskom meste a pôvodný plán bol, že kúpime/prenajmeme byt v jeho krajskom meste a tam budeme bývať. Teraz sa ale vyjadril, že by radšej išiel niekam, kde je väčší kľud a že aj pre dieťa by to bolo lepšie (čiže nejaká dedina alebo malé mesto v okruhu 10-20 km od krajského mesta)

Mne to príde, že keď sa odsťahujem niekam, kde veľmi nie je čo robiť, kam ísť a nepoznám tam živej duše, že tam budem trpieť a za celý deň neprehovorím s jediným dospelým. V tom krajskom meste tiež síce zatiaľ nemám žiadnych kamarátov, ale je tam rodina, svokra už je na dôchodku, a myslím, že aktivít sa tam dá viac vymyslieť, a nebudú ma stáť toľko času ako sa presúvať z nejakej diery. A tiež myslím, že nejaký malý úväzok, jasle a podobne (aktuálna to téma :-) by sa v meste riešil podstatne jednoduchšie.

Zaujímal by ma názor tých, čo už si materskou prešli alebo aktuálne sú, lebo zatiaľ vôbec neviem, čo mám čakať, a neviem, či len zbytočne nehysterčím :-) Auto a vodičák mám

​Na mateřské jsem měla nejbohatší společenský život. Samozřejmě převažovaly jiné matky s dětmi, ale obvykle to byly kamarádky, které měly děti podobně, takže jsme se měly o čem bavit. Taky bezdětné kamarádky byly ochotné zajít občas na hřiště nebo do nějaké kavárny s dětským koutkem. Časově jsem byla celkem přizpůsobivá. Ve škole (rozuměj v práci) jsem se domluvila, kdy se můžu přijít podívat, aby měly některé z kolegyň čas na kafe. Plus také různí rodiče ze sousedství nebo na hřišti, ale já na tohle kamarádění zas moc nejsem.

A to jsme se těsně po narození potomka přestěhovali do mužova rodiště, taky na dojíždění do Prahy. V místě jsem znaly spíš jen kamarády, se kterými jsme dříve chodili na pivo. Dětské hřiště tam ještě pár let žádné nebylo. Sokol ano. Taky jsem měla brigádu - zaskakovala jsem občas v dětském koutku ve fitku v sousední obci. No dojížděla jsem a časem jsem se i seznámila s někým dalším. Se třemi dětmi se přiznám, že už jsem ani tak společnost nevyhledávala, spíš trochu klidu :-)

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 22. února 2018 09:51

tv To vydželi docela dlouho. Těším se na pokračování

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 22. února 2018 09:52

MP Meri Hahahaha, já to věděla, když si tady psala, že se ti do toho moc nechce, ale partner jo, tak že se jako uvidí časem, tak už jsem se smála. No takže teď se směju o to víc, a doufám, že vy budete za týden taky;-). A gratuluji.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 22. února 2018 10:13

Karja To jsem vazne rikala ? Si nevybavuju, ale tak kdyz to tvrdi kronikarka... 

Jinak diky za gratulace, ale fakt neni k cemu. Zatim mi to prijde dost nepravdepodobne, nemam ani zadny pocit, ani sesty smysl nepromluvil, nejsem si proste niceho vedoma (jako Tamara Klusova, nebo ta blba Lilia). Ale jestli se to potvrdi, prijdu se sem zhroutit 

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 22. února 2018 10:19

MP Meri prid

Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 22. února 2018 10:27

MP Meri ja si decko malem nadelila na svoje narozeniny, termin byl 9.12 a ja jsem 5.12. Nastesti byla sikovna a stihla to uz v listopadu:D a potichu gratuluju snad  klapne ;)

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 22. února 2018 10:28

MP Meri ehmm, ja som v piatom mesiaci a zatiaľ nemám žiadny pocit ani šiesty zmysel neprehovoril, ani žiadne materské city sa neprejavujú, a fakt mi je ťažko veriť, že som tehotná :-)

A tiež som sa dlho rútila, keď mi test ukázal dve čiarky, triasla som sa ako osika, nie od šťastia, ale od hrôzy

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 22. února 2018 10:30

MP Meri Tak ja som tiez o nicom netusila, zistila som to az z tehotenskeho testu. Mala som teda pocity, ze ma tlaci brucho, to som prisudzovala tomu, ze som pribrala a pridala som cviky na brucho.

A gratulujem

Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 22. února 2018 10:30

Jinak jsem vcera mela takovy maly pocit deja-vu, ucastnim se poporodni studie a byla jsem na ultrazvuku v porodnici a zrovna tam meli 3 zensky na prijem... jsem si tak rikala ze pred 10 tydny jsem tam taky tak posedavala :D

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 22. února 2018 10:46

MP Meri Buď ráda, že nemáš žádný šestý smysl, já bych řekla, že rozum je lepší:-D :-D. Já jsem měla jen, když jsem sebou hned v prvním měsíci někde švihla, tak jsem se jako probírala a ještě pomalu v těch mrákotách jsem si říkala, ty jo, tak já jsem těhotná. A nějaké dámy okolo, co se o mě staraly, se tvářily tak vědoucně:-D.

Offline Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 22. února 2018 11:40

MP Meri Tak to gratuluji a držím palce! Pocity a šesté smysly zřejmě mají jen typy jako je Klusová ;)

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 22. února 2018 11:40

MP Meri držím palce!!!

Offline Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 22. února 2018 11:48

Pro pobavení: už několik dní se budím s bolestí hlavy. Jsem si vědoma, že dost zanedbávám pitný režim, tak jsem si na to začala dávat pozor, abych pila dost vody, vína jen přiměřeně, bylo vyvětráno atd. A nic nepomohlo. No a dnes v noci mě vzbudilo, jak mi syn leží na hlavě! Normálně břichem na čele, funěl mi do jednoho ucha, koleno vražený do druhého... A hlava mi samozřejmě úplně třeštila! Pak jsem si uvědomila, že jsem ho už dřív v noci odmotávala z hlavy, ale byla jsem polospící a pak jsem na to zapomněla. 

Offline Luna
10866 příspěvků moje polička 22. února 2018 12:05

MP Meri Jak ty pocity ala Lilia nebo Klusna nepřišly teď, už se nedostaví. Třeba u druhýho dítěte jsem si udělala test a pak hned šup na funus.  Si to dodnes pamatuju. A pak jsem se pozvracela z White Patchouli do Forda a tím se to potvrdilo. Naštěstí až po tom pohřbu...

Offline Lamicka
14187 příspěvků moje polička 22. února 2018 12:14

Pinot Noir   

Offline Lamicka
14187 příspěvků moje polička 22. února 2018 12:22

MP Meri Luna Taky jsem zadny pocity nemela. S druhym ditetem jsem dokonce suse manzelovi oznamila, ze mi vysel pozitivni test, ale jsem si jista, ze tehotna nejsem