Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 21. února 2018 12:45

betsey Od ochotné svokry bych se dobrovolně nevzdalovala. Ta je k nezaplacení!

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 21. února 2018 12:57

Luna ja som zasa taká, že nemusím až tak extrémne sa s niekým stále rozprávať, small talk s cudzími ľuďmi mi napríklad robí dosť problém, ale rada som vonku, rada skúšam nové veci, a rada sa deťom venujem, baví ma si otvárať nové obzory, čiže mám pocit, že až tak nepotrebujem poznať veľa ľudí a vykecávať sa, ale skôr mať možnosť ísť na dlhú prechádzku po meste, sadnúť si hoci aj sama na chvíľku na terase kaviarne na kávu, ísť na kurz španielčiny, na jogu, na plávanie s bábätkami a podobné takéto aktivity. Veľa ľudí to nebaví, ale ja to zas fakt rada. A v meste myslím že večer aj bez dieťaťa sa mi ľahšie niekam odbehne, lebo cesta bude trvať podstatne kratšie (napríklad fitko bude pár minút od domu), a v prípade potreby, žeby už muž nezvládal, sa viem promptne vrátiť, na rozdiel od toho, že pôjdem niekam 20 km autom

Teraz rozmýšľam, že som fakt divná, som rada obklopená veľa ľuďmi a aktivitou, ale najradšej som, keď si ma nikto nevšíma a nikto na mňa nehovorí :-) S kľudom by som išla na nejakú verejnú akciu, tam bola pár hodín, len pozorovala a patrične si to užívala

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 21. února 2018 13:03

betsey 

Offline Luna
10866 příspěvků moje polička 21. února 2018 13:06

betsey Tu ochotnú svokru radši prověřit nějak dopředu. U mě se matka i tchyně předháněly v tom, kdo bude hlídat, než se to narodilo. Starší bude mít 5 a nehlídaly ani jednou, aniž bych u toho musela být, což já NEBERU jako hlídání, sorry... Takové to hlídání, kdy se babička na děti opravdu těší a udělá jim program a matce řekne, ať se nestará, že si poradí a radši ať někam jde, o tom slýchám jen občas od známých, takže asi to existuje...

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 21. února 2018 13:12

Luna nemaľuj čerta na stenu

Offline Luna
10866 příspěvků moje polička 21. února 2018 13:14

betsey Neboj, tomu co mám já se hned tak něco nevyrovná. Možná super černej sitcom by z toho byl.

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 21. února 2018 13:17

betsey Na vesnici urcite nechod, zustante ve meste, je tam mnohem vice moznosti VSEHO.

Mluvim z vlastni zkusenosti, na materske ctyri a pul roku, v miste bydliste ani obchod, hospoda, NIC. Jen detske hriste a skolka (a to jen cirou nahodou, protoze uz tam stoji dlouho). Docela me to semlelo, nakonec to celkove spatne dopadlo, ale o tom psat nechci. Kazdopadne uz bych do toho podruhe nesla.

Offline ziginka
726 příspěvků moje polička 21. února 2018 13:23

betsey Taky hlasuju pro mesto, hlavne s blizkou rodinou. Sama jsem se na materskou odstehovala za muzem daleko od sve rodiny a neskutecne me to ted stve. Jsem introvert, takze jsem necekala, ze mi nejak bude chybet socialni kontakt, ale ted je pro me par vet s prodavackou highlight dne :-D Mam nastesti super sousedku v dome taky na MD,  coz me trochu zachranuje.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 21. února 2018 13:29

Pinot Noir Diskuse uz se trochu posunula, ale chci rict, ze vam drzim palce, at to v praci dopadne. Pro me jste tak trochu "vzor", jak se z ditete nepos.at, a to ani v rekneme zralejsim veku (doufam, ze se neurazite, snad chapete, jak to myslim :)) 

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 21. února 2018 13:33

betsey nádej na babičku ktorá postráži je obrovské plus!!!

Ako tie naše k nám ochotne cestovali aj medzimesto (nebolo to tak ďaleko), ale v prípade náhlej potreby to bolo dosť komplikované.

Offline Lamicka
14187 příspěvků moje polička 21. února 2018 13:33

betsey Ja hlasuju pro mesto. Hlavne pokud budes mit fakt male deti. Ted co je starsi ve skole a mladsi ve skolce se nas rezim rapidne zmenil, asi by nevadilo bydlet nekde mimo, ale to ze jsem zasla do kavarny, herny, na krouzky, na pisek mezi ostatni matky pro me bylo hrozne dulezite. Ja treba nemam pocit, ze bych trpela nejakou socialni izolaci. S kamaradkami (dost dlouho bezdetnymi) jsem se vidala casto, ve vnitrobloku a na hristi jsem si nasla zname, vzdycky tam nekdo byl. Kamaradka zije na vsi cely zivot, vzdycky tam byla spokojena, ale ted na materske si zoufa a prohlasuje, ze bud se odstehuje do mesta nebo do blazince.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 21. února 2018 13:41

ďakujem všetkým, pomohli ste mi utvrdiť sa v tom, čo som beztak vedela, ale nebola som si úplne istá, či v mojom zmýšľaní nehrá rolu aj strach z neznáma

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 21. února 2018 14:51

betsey Možná to tady už zaznělo, ale že by se muž přestěhoval k Tobě do toho okresního města? To není možné?

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 21. února 2018 15:28

brrr možné by to bolo, len to má dva problémiky - je to ďaleko od jeho práce a momentálne nešoféruje, takže to znamená preňho stráviť viac ako tri hodiny denne cestovaním a za druhé ten byt je malinký, už som skúšala v hlave to nejako popresúvať a vyhodiť všetko nepotrebné, ale aj tak by sme tam boli dosť namačkaní. A naviac v tom meste, kde bývam ja, nemáme vôbec nikoho, k obom rodinám je to dosť od ruky, takže ako dlhodobé riešenie nič moc. Keď som sa ako slobodná bezdetná bez záväzkov a s autom sťahovala, bolo mi v podstate jedno kam, len aby to bolo mesto, a aby tam neboli vysoké ceny nájmov, a chodila som tam len prespávať, viac som neriešila. Dokonca aj ja to mám celkom ďaleko do mojej práce. Ale samozrejme, ak nebude inej možnosti, chvíľku sa to dá vydržať

Offline Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 21. února 2018 15:42

Luna Já třeba po babičce nechci, aby děcku dělala program, ani jí ho strčit na celý den a nestarat se, ale k nezaplacení je i osoba, která pohlídá třeba hodinku, dvě, abych si mohla zajít k doktorovi, na úřad nebo si dát lekci klavíru.

Offline Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 21. února 2018 15:43

MP Meri Díky 

Offline AquaB
36 příspěvků moje polička 21. února 2018 15:53

betsey zalezi jak moc chcete byt mezi lidmi a jak vam vyhovuje klidne prostredi. My se prestehovali kousek za mesto, satelit, nikde nic. Je to tu dlouhe a v podstate tu neni co delat. Mesto mam tedy kousicek, autem 5 minut cesty, ale sbalit vsechny veci pro dite a vypravit se na cestu je minimalne pul hodina. Plus problemy s parkovanim... ve vysledku to je tak, ze jsem ted radsi izolovana, nez abych se s tim porad otravovala. Na druhou stranu je tu bozsky klid, les za barakem, kocarek dam na terasu a nemusim nic resit. Jsem relativne spokojena, pro me lepsi nez bydlet v byte ve meste. Ale... pokud byste to do velkeho mesta mela vic jak 15 minut autem, tak to nedoporucuju. Kdyz clovek nema cely den s kym promluvit, chodi porad ty stejne trasy je to obcas na zblazneni. Navic jestli mate ve meste rodinu, tak bych se moc nerozmyslela. Pomoc je zpocatku neocenitelna. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 21. února 2018 17:49

Sairon tomuto úplne rozumiem, tiež mi bolo zo začiatku dlho, dlho zle zo zeleniny, 3 mesiace som ju nejedla vôbec. Aj teraz sa vyhýbam uhorkám, paprike a cibuli, elbo mi z nich je ťažko (ale to mi bývalo aj predtým) ale vyslovene sa musím do zeleniny nútiť ako som si od nej odvykla. 

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 21. února 2018 19:14

betsey Aha, tak to nic.

Ještě malou poznámku. Vím, že Tě všichni odrazovali od vesnice, ale mám pocit, že s dítětem je jednodušší způsob jak na vesnici zapadnout, dítě je takový spojující prvek. Já jsem to měla taky tak, resp. sousedka. Byli tu relativně noví, ale daly jsme se do řeči u doktora, kde jsme byly obě s dětma, pak jsme spolu začaly chodit na procházky a postupně se seznamovala s dalšími a dalšími (moje dětné spolužačky, přátelská paní sousedka, atd.) Teda záleží na velikosti vesnice.

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 21. února 2018 19:25

betsey Ja som pomerne odlud, ale zit na dedine, to by ma odrovnalo uz uplne. V nasom malomeste sa krasne dostanem vsade kde potrebujem aj peso, prip. MHD. Rodicov mam na skok, o maleho sa mi staraju od malicka. Kamaratka s rodinou odisli z krajskeho mesta, kvoli detom, do jej rodneho mestecka, kupili si dom so zahradou. Muz ale dochadzal do prace do krajskeho mesta, kamaratka si tiez len tam nasla robotu, nakoniec sa tam vratili a su spokojni.