Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. dubna 2020 09:57

Len mě to trochu zmírnila pravidelná strava, tj. něco sníst co dvě hodiny. Nežádoucí účinek, že než to na mě začalo být vidět, vypadala jsem tlustá, teda byla jsem tlustá. Ale jestli je to fakt blbě a zvracíš a tak, tak zázraky nečekej.

Offline Len
2668 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 10:10

Evaeva viktorka_od splavu 

Děkuju, to je právě jediný, co mi trochu zabírá - pořád jím a už to na sobě pociťuju. Jak nikam nechodím, tak mi i dost povoluje břicho a to mi taky nepřidá, všechno je mi těsný. Budu holt tlustá, no. Ale mám výhodu, že jsem teď doma a žádný další dítko po mě nic nechce, takže jsem vlastně dost v klidu. Nedokážu si představit, že bych takhle chodila do práce. Mám teda štěstí v tom, že vůbec nezvracím, ale často k tomu nemám daleko.

Offline Len
2668 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 10:11

Evaeva 

Jo a ještě mi to časný jezení způsobuje reflux, kterej ale teď beru jako menší zlo.

Offline 711990
18254 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 10:11

Len pokud nezvracis, mne pomahalo mit plan, co budu jist a vzdycky se najist driv nez dostanu hlad. Ale vymejslet, co bych si dala, bylo peklo:)

Offline Len
2668 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 10:13

711990 

To dělám taky, ale musím jíst fakt co hodinu a půl, jinak je to katastrofa a ty porce musí bejt taky dost velký, jinak se to míjí účinkem. Žeru jak stádo kobylek a moc se v tom necítím, za normálních okolností je pro mě ideál jíst 4x denně.

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. dubna 2020 10:15

Len Zarucene nepomaha asi nic, ale asi jste na zacatku, ne? Vetsine se po 12. tydnu ulevi...Ja osobne vam neporadim, me zatim nebylo nevolno ani jednou, jen mam porad vlci hlad (i v noci) a poznat to na me urcite je, ale co se da delat...Na paleni zahy si kupte treba nolpazu (volne prodejna myslim), pokud vas to trapi opravdu casto..

Offline 711990
18254 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 10:16

Len tak to tlapkam:( ja vlastne diky tomu mela dost peknej jidelnicek az tak do 6mesice, kdy se to zvrhlo:) ale ono se to zlepsi! Urcite i driv nez porodem:)

Offline Len
2668 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 10:19

Jos 

Děkuju, ano, na začátku. V nějakým článku (ohledně týdne těhotenství) jsem četla něco ve smyslu "nebojte, pokud vás trápí nevolnost, tak pravděpodobně nebude trvat dýl než další měsíc", no to jsem autorovi moc vděčná nebyla.:)

Offline Len
2668 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 10:22

711990 

Děkuju.:) Já si uvědomuju, že bych na tom mohla bejt mnohem hůř, ale štve mě to fest. Ale rozhodla jsem se věřit, že dítě, který vysírá už v těhotenství, bude zaručeně hodný a spavý (nebořit bábovičky prosím).

Offline 711990
18254 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 10:24

Len rozhodne!:) bude to to nejhodnejsi miminko pod sluncem

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. dubna 2020 10:25

Len Ano, to zni hrozne, ale melo by se to opravdu zlepsit. Co se tyka toho hladu, tak nevim, u me zatim trva dal. Jinak z prvnich tydnu si moc nevybavuju, bylo to prace, spanek, prace, spanek,  24h sluzba a doma pad do komatu . To se ale taky vylepsilo, drzim palce.

Offline viktorka_od splavu
48804 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 10:25

Len paleni zahy dost zmirni kdyz nebudes jist sladke, hlavne pred spanim/lezenim

Offline moora
8619 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 10:27

Len na nevolnost cucat nějakej bonbon třeba, mně to pomáhalo zahnat tu blicí chvilku, když se to fakt nehodilo (třeba v metru na trase budějovická - dejvice)

Offline Len
2668 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 10:31

Jos 

To si dokážu představit! Teda spíš nedokážu, mám taky dost náročnou práci a jsem vlastně vděčná za to, že mi korona zařídila o dost klidnější režím. Sloužit v tomhle stavu, to musí bejt na palici.

viktorka_od splavu 

Hm, o tom si budu muset promluvit se svým žaludkem. Co jsem těhotná, tak sladký nejím skoro vůbec, nemám na to chuť. Tak mu to důrazně připomenu, až se zase ozve. Nepálí mě ale pořád, tak to zatím nechám být.

Offline Len
2668 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 10:33

moora 

To je super tip, zařadím.

Offline žluťásek
8784 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 10:34

Len na pálení žáhy Gaviscon! To je učiněnej zázrak, mě pálila žáha celý těhotenství. Jak jsem ho objevila, nosila jsem ho s sebou i v kabelce, nemohla jsem bez něj přežít.

Offline Len
2668 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 10:38

žluťásek 

Ta tekutina? To už mi nabízel manžel a bojím se použít, stačilo mi tu konzistenci vidět a rozhoupalo mi to žaludek. Zeptám se na gynekologii, ale ten reflux je fakt naštěstí to nejmenší, co mě trápí.

Offline viktorka_od splavu
48804 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 10:42

Len no pozor ja nerikam ze bez sladkeho zaha nepali.. ale ze zarucene pali s nim:-)

Offline Len
2668 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 10:44

viktorka_od splavu 

Takže dělám dobře, že ho nejím.:) Jako pro mě je to novinka, problémy s trávením mají snad všichni kolem mě, já to vůbec neznám. Tak si taky musím vyzkoušet, no.:)

Offline žluťásek
8784 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 11:26

Len jo, taková divná tekutina. Je to hnusný, nebo spíš divný. Ale neuvěřitelná úleva, doporučila mi ho přímo gynekoložka. Nebo minimálně schválila, už nevím, ale určitě jsme spolu o něm mluvily, že je ok.