Vše o těhotenství a dětech
Gatita Já jsem se hrozně těšila ne tenhle poslední půlrok se synem doma, na podzim už půjdu do práce. Že už je rozumnej, vydrží bez spaní odpoledne a budeme jezdit ve všední dny na výlety vláčkem, abychom si to ještě oba užili. Houbeles.
Mám už asi 14 dní rýmu - začalo to jako alergie (po x letech, už jsem ji dlouho neměla), ale teď už mám ten nos ucpanej úplně a furt. Vím, že se kapky do nosu nemají používat, ale nějaký krátkodobý užití snad není takovej problém... nebo?
žluťásek jo jo. Nechci si prave stezovat, protoze vim, ze muze byt podstatne hur. Ale herdek, jak me to stve! Tak pekne to vypadalo, mam dve kamaradky, co jsou shodou okolnosti ted na stary kolena taky na matersky, mely jsme velky plany, moc jsem se na to tesila. Ted nejdem ani na pitomou prochazku do parku, protoze starsiho to nebavi (a teda jeste pred par mesici olizoval kandelabry, tak to bych si ted nelajzla
).
žluťásek a autem na ten vylet nemuzete? Nekam popojet, svacinu s sebou, je hezky...maly deti jsou skromny, nepotrebujou spektakularni cile...Ale chapu. Rikala jsem si, ze se ted v te karantene aspon povenuju starsimu, ale nejde mi to. Vydrzim si s nim hrat tak 10 minut, jeho moje edukativni hry neberou a ty jeho zas nebavej me![]()
Gatita to zní dobře, myslíš to tak funguje pokaždé?
Prvních pár měsíců s příšerou bylo peklo, nespala, nešla nikam položit, prostě nic, ale postupně z ní vyrůstá hrozně pozitivní, spokojený a bezúdržbový živočich, tak si říkám, že těch pár měsíců temna a depresí za to asi stálo. Kdyby se mi ale takové radostné a nenáročné dítko narodilo rovnou,tak bych si rozhodně nestěžovala![]()
Ava Mě doktorka "neofiko" doporučila použivat ty verze pro kojence. Ale neměla jsem pocit, že by to nějak mco fungovalo.
Gatita Zlutasci nemaji auto, navic, co jsem pochopila, tak pro malyho by asi byl mnohem vetsi zazitek jet tim vvlackem...
Prave jsem slysela Tonika, jak mladsi segre rika: "Achjo, ta pitoma domaci skola... Ja uz chci do te normalni![]()
Ava a nechcete vyzkoušet konvičku?
Dite jde zitra do skolky, takze najednu stranu
a na druhou
.
Ava Narazove by to skodit asi nemelo (i normalne max 5-7 dni, fakt neprekracovat). Nemate ale spis neco na alergii ci zavolat alergologovi o recept, at neresite jen dusledek. V tehotenstvi by se spravne nemelo asi nic, ale priznam se ze treba kafe piju prakticky denne, bez nej nejsem schopna nahodit zivotni funkce
, horkou vanu taky neresim (sla bych i do sauny, kdyby to slo) a jim uplne vsechno.
rasaNori to prave resim, ze i kdyby ted skolku otevreli, tak nevim, jestli bych toho vyuzila. Na jednu stranu se uz nemuzu dockat, na stranu druhou budu mit pulky stazeny a nejspis ho tam stejne nedam. Nevim no, nevim ani v lete, jak jsem tu resila ten primestky tabor. Kdybych pracovala, tak to tak neresim, ale takhle mi cervicek hloda..
Ava Už jsem to tu psala, gynekoložka mi řekla, že kapky škodí míň než vystresovaná matka, která se nevyspí a nemůže dýchat. Tak jsem je šla koupit vedle do lékárny a dostala děsnou čočku od lékárnice
Samozřejmě užívat minimálně, co to jde. Ale je otázka, jestli by to nechtělo řešit spíš tu alergii, jestli to alergie je.
Gatita Vždycky je důvod si stěžovat. Taky jsem měla jiné plány, starší 2-3 dny ve školce a já si užívám hodné přítulné miminko a potkávám se s kamarádkami a užívám pohodu. Prostě zase trochu žiju... no nic.
A jinak teda včera mi přišel nekonečný mail, že školka se v půlce května otevře. Ale ty podmínky jsou šílené. Roušky celý den, nikam nechodit, separace dětí do malých stále stejných skupinek... no děs. Jak píšeš, kdybych pracovala, bylo by to jiný, takhle bych si fakt připadala hrozně ho tam dávat. I když už mám občas cuky ho uškrtit, začíná slušně vysírat a je to náročné celkově, oddech bych brala všema deseti, ale ![]()
Ava nasivin se, myslím, může. Jako v těhotenství.
Malenge Gatita my mame soukromou skolku, celych 12 deti tak snad to bude cajk. A tim ze ji budou 3 az v prosinci, tak rousku mit nemusi. Uvidime jak to pujde, jenze ona je tezce spolecenska, a doma se nudi i kdyz vymyslim program jak to jen jde, jenze taky tu mam tu 7 mesicni a barak velky jak pamatnik osvobozeni a do toho pracuju... Takze pujde a dej se vule bozi.
Jos s tím kafem bych si hlavu fakt nedělala. Jednou jsem se fakt snažila zjistit, jak to je, a škodit by mělo jen nadměrné množství kofeinu, třeba pět šálků denně. Hlídat je to potřeba hlavně, když máš vysoký tlak. Když jsem si stěžovala, že se mi často motá hlava, tak mi to kafe dokonce gynekolog poradil.
Malenge nase skolka je zatim zavrena. Obcas uz touzim, aby ji otevreli, ale pak si uvedomim, ze by to stejne nebylo jen tak. To si teda nedovedu predstavit, ze tam ty deti budou v rouskach. Synovi jsou ctyri, rousku chape a chvilku ji strpi. Ale fakt jen chvilku, nase venceni trva tak 30 minut max, pak uz chce domu a sundat rousku. Taky si ji ruzne posunuje, ma maly oblicej a moc mu nesedi...achich ouvej.
Evaeva mne taky. a kdyz jsem rekla ze se mi z nej dela blbe tak hodne silny caj:-))
Ava https://www.vitalia.cz/clanky/jake-leky-v-tehotenstvi-lze-bezpecne-uzivat/
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje