Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 13:24

Ava ak to nie je uz len alergia, skus zavolat svojmu lekarovi, mne neliecena nadcha v zime presla na zapal prinosovych dutin a odislo mi to az po antibiotikach.

Offline Jos
příspěvků moje polička 21. dubna 2020 13:38

Evaeva viktorka_od splavu Diky damy, leky si dokazu protridit, ale u tech studiemi nedokazanych pozivatin trochu tapu...

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 13:49

No, tak já jsem neprozřetelně vyslala do lékárny samba se zadáním "kapky pro kojence", on se tam ale podrekl, že je to pro mě, a odešel jenom s nějakým morskym sprejem. Tak to zkusím, ale moc si od toho neslibuju. Pak to když tak budu řešit s dr. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. dubna 2020 13:50

Jos já právě četla, že je možná souvislost mezi nadměrnou konzumací a potratem v prvním trimestru, ale žádná studie to nikdy neprokázala. Ale zdroj už nedohledám. Ono taky v tom prvním trimestru se na příčinu dost často nepřijde/nehledá se.

Já teda na kafi neujížděla, ale za to černý a zelený čaj, to sem si fakt nemohla pomoct.

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 13:50

Jos mně doktorka vyloženě řekla, že pokud mám na kafe chuť, tak 1-2 denně nejsou žádnej problém. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 13:59

Ja by som bez kavy asi prespala obe tehotenstva.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. dubna 2020 14:05

Mrakoplas já měla co dělat, abych neprospala oba první trimestry, ale na to bohužel kofein nepomáhal. 

Offline letfenixa
10778 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 14:08

Ava ak sa v tehotenstve môže, tak tiež doporucujem konvicku

Offline Jos
příspěvků moje polička 21. dubna 2020 14:20

Evaeva No ja v prvnim trimestru delala vsechno mozne, nocni, prace na sale, anesteziologicke plyny, obcas rentgen (zdalky teda), galony kafe a stres . A sbirka trombofilnich mutaci k tomu...ale tehdy je to proste bud anebo, ted uz jsem opatrnejsi. Ale kavu piju prakticky denne, jinak me i boli hlava bez ni (ozkouseno). 

Offline Malenge
4788 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 16:04

Gatita Do včera jsem taky přemýšlela a občas si dost toužebně přála, aby už otevřeli, ale tohle fakt nedám. Synovi byly 4 před měsícem, taky chápe, ví, že "lidi jsou nemocní" a je potřeba roušku nosit, po prvotním boji si ji vezme už v klidu, ale samozřejmě na ni sahá a tak. Když už jdeme ven, tak místo dřívějšího celého odpoledne max na hodinu, pak už fňuká a chce jít domů. Nedokážu si představit, jak v ní běhá s kamarády, křičí apod. Za mě vyřešeno. Bohužel teda, stále tam má slíbenou oslavu narozenin, jejíž prošvihnutí obrečel

Offline Malenge
4788 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 16:07

rasaNori Nevím, jaké jsou podmínky pro roušky u dětí. Myslela jsem, že nemusí jen děti do 2 let. Jestli si školky udělají podmínky samy? Ta naše je firemní a roušky budou povinné i pro ty nejmenší, berou od 2.narozenin, v pokynech výslovně je, že může nastoupit jen dítě, které smysl roušek chápe a je schopné ji nosit celý den, s výjimkou stravování samozřejmě. 

Offline Garfie
28124 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 16:08
Reakce na Luna:

Prave jsem slysela Tonika, jak mladsi segre rika: "Achjo, ta pitoma domaci skola... Ja uz chci do te normalni

​Když jsem v zahraničí učila dceru v domácí škole, psala spolužákům zoufalý dopis na téma "vy se tak máte, že můžete chodit do školy, mě učí máma a to je děs!!!!"

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 16:10

Garfie No on to je des! Ja chci taky do sve normalni skoly, tak jsem se tam tesila po neschopence a nic!

Offline Garfie
28124 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 16:18

Luna Tomu rozumím! Zrovna včera psala paní učitelka mého druháka srdceryvný dopis, jak se na všechny těší a už aby byl květen!  

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 16:30

Garfie Tak to zavidim pani ucitelku. Ta nase nereagovala ani na nase super planetarium, jen pak psala, jak si od nich rada odpocine.  Fakt s ni neni moc klouda rec, u nas v praci je to co se tyce lidi neco uplne jineho...

Offline Sweet Potato
39781 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 17:01

Ava Bohužel ucpaný nos bývá jednou z radostí těhotenství - překrvené sliznice. Má to i odborný název. Mně na chvíli pomohly až inhalace. Po porodu jak když mávneš kouzelným proutkem, další ráno jsem konečně zase dýchala.

Offline Pavlena
6900 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 17:16

Sweet Potato aha. zni to logicky. proč mi to nikdo neřekl a jen strašili bídným zhynutím, když použiju sprej do nosu..???

Offline Sweet Potato
39781 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 17:40

Pavlena Mně to řekla až doktorka na orl. Pokoutně jsem si prskala do nosu jak feťák.

Offline Garfie
28124 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 17:46

Luna No to je ale smutné  Paní učitelka nás i poprosila, ať jí děti napíšou mejl, aby se procvičily v psaní na počítači a každému odepsala. Synovi napsala k narozeninám blahopřání, píšou nám i družinářky a teď pro děti vymyslely dobrovolnou výtvarnou soutěž. Vaši učitelku vám teda vůbec nezávidím, to je fakt strašný, hlavně u těch malých dětí! 

Offline Pavlena
6900 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 18:03

Sweet Potato Jj, presne tak.