Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline ziginka
726 příspěvků moje polička 13. května 2020 16:39

letfenixa To je desny. Ja si nedovedu predstavit, ze 3,5 lety dite odflakne kresleni. Moje deti si obcas sami sednou a poskrtaji papir carama. Treba se jim jen chce skrtat, nevim. Taky jeste ani poradne nedrzi tuzku. Delaji to, co umi nejlip.

Offline ziginka
726 příspěvků moje polička 13. května 2020 16:41

Pinot Noir Taky bych rekla. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. května 2020 16:44

711990 jo, tohle doporučuju ve všech těch výchovných knihách a přijde mi to logické, ale taky mi ta šikulka dost často ujede, ono je někdy dost těžké najít něco konkrétního u dvouletého dítěte.

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 13. května 2020 16:44

DruI chapu jak to myslis, jen jsem myslela ze proste tvurci cinnost a proste kdyz chtej znehodnotit kupu papiru, tak prosim;)

Online viktorka_od splavu
49259 příspěvků moje polička 13. května 2020 16:54

DruI já přesně vím co myslíš a v tomhle případě jsem papíry odebírala:D

Pinot Noir tak úmyslné znehodnocování čehokoliv snad není úplně nutný podporovat? 

Offline continuity
42979 příspěvků moje polička 13. května 2020 16:58

viktorka_od splavu já jsem taky ty papíry vzala, natož abych to ještě pochválila

Jako jsem tým chválit za konkrétní věci, vzdyt on se duvod najde mnohokrát za den. Ale chválit za cokoliv, co dítě udělá, mi přijde právě ta cesta k nulové motivaci.  

Offline Pinot Noir
29854 příspěvků moje polička 13. května 2020 17:03

viktorka_od splavu ale on jinak malovat než čmárat zatím neumí. Jak má uvolnit zápěstí a naučit se, co tužka dělá? A že chce na jeden papír udělat jednu čáru, na druhý tři a třetí jedno velké kolo, tak to tak asi chtěl, ne? Tohle teda za ničení nepovažuju, to bys musela ze znehodnocování materiálu obvinit kdejakého umělce.

Offline letfenixa
10861 příspěvků moje polička 13. května 2020 17:15

Väčšina tam diskutujúcich mala názor, že ak dielo nie je krásne, tak nechvalit, veď nie je zaco, napomenúť, že sa to dá lepšie, krajšie. 

Neviem, kedy u dieťaťa nastáva fáza odflaknutia práce, u nás teda ešte určite nenastala, a preto chválim, a v poslednej dobe si všímam, že kreslí x variácií jarnej prírody, každá o niečo lepšia ako tá predtým, aj bez môjho napominania. 

A vztahujem to podľa seba, nás neschválili, otec nikdy a mama slovami: no vidíš, aká si šikovná, (pauza), keď chces

Offline DruI
5575 příspěvků moje polička 13. května 2020 17:16

Tak proto jsem psala, že se nejdřív zeptám, jestli nechce dělat něco jiného, když nechce, tak ať klidně likviduje papíry, alespoň se doma něčeho zbavíme :o)

Já mám doma kupu jednostraně potištěných odpadních papírů na svoje čmárání, tak je má dcera volně k dispozici.

Offline DruI
5575 příspěvků moje polička 13. května 2020 17:24

letfenixa No, vzhledem k tomu, že krása uměleckého díla je kategorie značně subjektivní, tak si celkem myslím, že je to hloupý názor.

Za mě je fakt nejlepší chválit něco určitého. A že ty děti občas mají fakt dobré oko třeba na kombinaci barev nebo tvarů.

Offline Potrefenáhusa
38809 příspěvků moje polička 13. května 2020 17:25

DruI mne ta buzerace, ze obrázek není dost dobrej, přijde dobra leda k tomu, jak nějakou činnost někomu úplně znechutit

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 13. května 2020 17:29

Evaeva presne:) ale jsem rada kdyz to dodrzuje ucitel, protoze je snadny sklouznout k zaskatulkovani ditete jako "sikovnyho" a "nesikovnyho".

Offline continuity
42979 příspěvků moje polička 13. května 2020 17:30

letfenixa tak to není, že chválit jenom krásné. Ale pokud vím, že to běžne dela mnohem lépe, tak proč chválit? Dítě a vlastně každý člověk, za den udela spoustu věci, ze které pochválit lze. 

DruI Pinot Noir ja ty papíry musela kupovat, takže u nás doma se likvidovaly lesy a ne nějake šmíráky z prace.  Měli různé tabule a tabulky a nějak jsme to zvládli i bez toho.

Já je teda nenechávala ani volně likvidovat papírové ubrousky nebo toaleťák. Prostě se mi příčí plýtvání, i když chápu, že je to veliká zábava. 

Offline Pinot Noir
29854 příspěvků moje polička 13. května 2020 17:35

continuity ubrousky nebo toaleťák bych taky ničit nenechala. Ale jak říkám, čmárání za ničení nepovažuju. A jak píše DruI , že se zeptá, jestli nechce dělat něco jiného, tak to chápu jen v případě, že bych to malování navrhla původně já. Ale to já nedělám, nevymýšlím mu aktivity, takže když si řekne o papíry a pastelky a potom (z mého pohledu) jen hnusně čmárá, tak předpokládám, že přesně to měl taky v úmyslu. Ono hnusně je dost relativní, on je obvykle se svým výkonem spokojený ;)

Offline Mohučanka
7362 příspěvků moje polička 13. května 2020 17:39

Taky se snažím o slovní hodnocení, co se mi (ne)líbí a proč, místo toho šikulkování, ale když dcera dost nedbal (na svoje standardy) přečárala celý jeden obrázek výhradně černou pastelkou, tak jsem se zdržela hodnocení a zeptala jsem se, jestli je všechno v pořádku, a odpověď byla: Mám hlad

Offline Mohučanka
7362 příspěvků moje polička 13. května 2020 17:44
Reakce na letfenixa:

A vztahujem to podľa seba, nás neschválili, otec nikdy a mama slovami: no vidíš, aká si šikovná, (pauza), keď chces

​o víkendu jsem opatrně navrhla mámě, jestli by nebylo lepší, když chce pochválit synovce, místo "no vidíš, že nejsi tak blbej, jak to vypadá" použít třeba "no vidíš, jak se ti to povedlo rychle spočítat" nebo tak něco.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. května 2020 17:45

711990 já musím říct, že tvoje mamka se mi z toho, co tu píšeš, jako učitelka dost zamlouvá. A teď to bude znít blbě, ale takovýhle modernější přístup, nebo jak to popsat, bych čekala spíš u někoho mladšího.

49259 příspěvků moje polička 13. května 2020 17:48

Pinot Noir píšu o situaci, kterou popsala Drul, moje děti kreslily rády, "uměleckou úroveň" fakt nehodnotím, maximálně usilovně chválím, protože já zvládám tak akorát záchodový prasátko. ale když votrávený znuděný děcko, který normálně soustředěně kreslí, bere z hromady papíry, bezmyšlenkovitě na ně čmárne ani se na to nepodívá a zahodí to -tak to jsem nepodporovala

49259 příspěvků moje polička 13. května 2020 17:49
Reakce na Mohučanka:

​o víkendu jsem opatrně navrhla mámě, jestli by nebylo lepší, když chce pochválit synovce, místo "no vidíš, že nejsi tak blbej, jak to vypadá" použít třeba "no vidíš, jak se ti to povedlo rychle spočítat" nebo tak něco.

promiň, jestli je to doopravdy tak je to smutný, ale popisuješ to vtipně

49259 příspěvků moje polička 13. května 2020 17:50
Reakce na Mohučanka:

když dcera dost nedbal (na svoje standardy) přečárala celý jeden obrázek výhradně černou pastelkou, tak jsem se zdržela hodnocení a zeptala jsem se, jestli je všechno v pořádku, a odpověď byla: Mám hlad

šikovná holka!